Sexul - tinerete fara batranete

Sexul este un excelent exercitiu de aerobic, care te mentine tanara si frumoasa, spun oamenii de stiinta. Conditia pe care se cere sa o indeplinesti este sa ai "o relatie...

Sexul este un excelent exercitiu de aerobic, care te mentine tanara si frumoasa, spun oamenii de stiinta. Conditia pe care se cere sa o indeplinesti este sa ai "o relatie sexuala sanatoasa care combina legaturi fizice si psihologice puternice, dragostea si loialitatea fiind parti importante care implinesc viata sexuala", adauga cercetatorii.

Expertii in medicina afirma ca sexul poate contribui la incetinirea procesului de imbatranire, fiind cel care imbunatateste sistemul imunitar si circulatia. Cu alte cuvinte, te ajuta sa traiesti mai bine, mai mult si... mai placut.

Un medic de la o clinica de neuropsihologie din Anglia, dr. David Weeks, a intervievat mai mult de 3500 de persoane, cu varstele cuprinse intre 18 si 102 ani, iar concluziile la care a ajuns sunt demne de luat in seama.

Cuplurile care fac dragoste de trei ori pe saptamana par mai tinere cu patru, pana la sapte ani, decat partenerii care sunt adeptii unor partide de sex sporadice: "Sexul este un excelent exercitiu de aerobic, mareste ritmul batailor inimii si pompeaza oxigen, ceea ce contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar si a circulatiei", spune el.

Dar accentueaza ca exista persoane care nu obtin aceste beneficii, din simplul motiv ca nu respecta toti termenii ecuatiei: "O relatie sexuala sanatoasa combina legaturi fizice si psihologice puternice. Dragostea si loialitatea sunt parti importante care implinesc viata sexuala."

10 beneficii ale actului sexual:

1. Conserva aspectul tanar. Persoanele care fac dragoste de cel putin trei ori pe saptamana, par cu patru, pana la sapte ani mai tinere.

Acest lucru se intampla deoarece actul combina o serie de miscari de tip aerobic.

2. Asigura zveltetea. Desi sexul nu este cea mai potrivita modalitate de a scapa de kilogramele in plus, ai sansa sa arzi intre 100 si 250 de calorii pe ora. Pe deasupra, antreneaza grupele musculare majore. Daca ai o activitate sexuala moderata, adica faci amor de doua ori pe saptamana, inseamna ca arzi in jur de 5000 de calorii pe an, echivalentul alergarii a mai mult de 50 de km. Activitatea sexuala regulata si exercitiile de la sala de fitness pastreaza organismul in forma, mai multa vreme.

3. Ridica moralul. In momentul in care ating punctul culminant al placerii, femeile elibereaza anumiti hormoni (oxitocina), produsi de glanda pituitara, situata la baza creierului. Acestia genereaza stari emotionale deosebite, momente in care partenerii isi manifesta caldura si tandretea.


4. Te mentine tanara. Da, actul sexual este acela care intervine in metabolismul grasimilor, printr-un hormon care controleaza activitatea enzimelor din anumite celule.

5. Imbunatateste sistemul imunitar. Studiile au demonstrat ca femeile care sufera de cancer la san si care se bucura de o viata sexuala regulata (si satisfacatoare!) au sanse mai mari de recuperare decat acelea care nu fac sex.

6. Reduce stresul. Orgasmul determina o eliberare de endorfine, secretate de creier, care actioneaza asemenea calmantelor sau analgezicelor.

7. Protejeaza inima. Si pentru barbati sexul are actiuni benefice, mai ales daca au depasit varsta de 40 de ani. Cercetarile au demonstrat ca placerea fizica determina cresterea nivelului de testosteron (hormonii masculini), despre care se spune ca protejeaza inima.


8. Imbunatateste circulatia si detoxifica. Sexul este un bun detoxificator pentru simplul fapt ca te face sa... transpiri, indepartand astfel substantele nocive din corp.

9. Prelungeste durata vietii. Cercetatorii au stabilit ca longevitatea are legatura cu frecventa actului sexual, atat la femei, cat si la barbati.

10. Mai putine riscuri in timpul sarcinii. Un studiu facut in anul 1994 a relevat faptul ca femeile implicate intr-o relatie de lunga durata nu sunt expuse diverselor complicatii in timpul sarcinii.

Asa ca, daca ar fi sa adaptam un mesaj promotional deja celebru al unui post de televiziune de mult celebru, gandeste liber si fa amor liber!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod