Sex: Ce efecte au aventurile de o noapte asupra relaţiei tale. Descoperă-le!

Aventura de o noapte poate fi o atracţie mare pentru membrii cuplurilor cu probleme în căsnicie, dar reprezintă tot mai des o tentaţie şi la începutul relaţiei.
Aventura de o noapte poate fi o atracţie mare pentru membrii cuplurilor cu probleme în căsnicie, dar reprezintă tot mai des o tentaţie şi la începutul relaţiei. Indiferent de motivele care te-au împins la aventuri sexuale trecătoare, acestea nu pot fi separate complet de relaţia ta, oricât de "casual" ar fi. Află ce efecte au aventurile de o noapte asupra relaţiei tale.

Înainte să iei în considerare riscurile emoţionale implicate într-o aventură de o noapte, nu uita să foloseşti prezervativul de fiecare dată, pentru a nu creşte riscul de a lua şi de a transmite şi partenerului o infecţie ce îi poate pune în pericol sănătatea sau chiar şi viaţa.

Pot dezechilibra relaţia

Chiar dacă relaţia ta este deschisă sau consideri că nimic nu se va schimba dacă ai o aventură de o noapte secretă, impactul acesteia poate fi mai profund decât te aştepţi.

Poţi să te convingi că nu simţi nicio urmă de vinovăţie, dar atunci când vezi partenerul că face sacrificii pentru tine, vei începe să faci şi tu compromisuri pentru a te recompensa faţă de el.

Când el nu recunoaşte compromisurile tale, pentru că nu are idee că l-ai înşelat, poţi deveni tot mai frustrată de partener.

Te pot face mai geloasă

Dacă partenerul nu ştie nimic de aventurile tale de o noapte, acestea te pot influenţa psihic şi poţi deveni tot mai geloasă. Știind că tu faci sex în afara relaţiei, vei ajunge să crezi că şi partenerul poate avea aventuri, gând ce poate fi extrem de greu de alungat.

Aceste complicaţii emoţionale apar de cele mai multe ori şi în relaţiile deschise sau casual, chiar dacă cei mai amândoi susţineţi că nu vă deranjează astfel de aventuri pasagere.

Îl pot împinge şi pe partener la infidelităţi

O altă reacţie normală în urma aventurilor de o noapte ţine de distanţarea emoţională şi sexuală faţă de partener. Dacă el nu ştie nimic despre aventuri, dar vede că te-ai schimbat faţă de el, poate fi tentat mai uşor să aibă şi el o aventură.

Dacă partenerul insistă că relaţia este perfect deschisă şi aventurile tale de o noapte nu o influenţează cu nimic, lucrurile par stabile. Totuşi, oricând poate apela şi el la eo infidelitate pentru a se răzbuna pe detaşarea ta, pe care el nu o simte cu adevărat.

Pot duce la încheierea relaţiei în mod neplăcut

Indiferent dacă partenerul ştie sau nu de aventurile tale de o noapte, fiecare dintre ele creşte riscul unei despărţiri foarte neplăcute. Un bărbat care află că a fost înşelat nu este deloc dispus să rămână prieten cu tine: poate hotărî că nu mai vrea să te vadă vreodată.

Oricât de mult ai vrea să te convingi de faptul să situaţia este sub control şi că nu va degenera într-o certă cumplită şi o despărţire, riscul este mare. Nu ignora faptul că intensitatea sentimentelor lui faţă de tine se va transforma într-o armă ce te poate răni foarte mult în cazul unui conflict. Când îşi pierde cumpătul, partenerul înşelat te va lovi cu cuvinte grele.

Te pot face să-ţi apreciezi mai mult partenerul

În cel mai fericit caz, aventurile de o noapte te pot face să-ţi apreciezi mai mult partenerul. Comparându-l cu alţi bărbaţi, cel puţin din punct de vedere sexual, îţi poţi da seama că partenerul actual este cu adevărat potrivit şi poţi renunţa la infidelităţile trecătoare.

Din păcate, dacă partenerul tău nu ştie nimic despre aventurile tale, riscul deconspirării lor, ce poate duce la despărţire, proiectează o umbră asupra fericirii pe care tocmai ai descoperit-o.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod