Sex. 5 lucruri surprinzătoare pe care trebuie să le ştii despre clitoris

Ţesutul erectil din care este format se întinde pe o suprafaţă la fel de mare precum cea a penisului, având o dimensiune de aproximativ zece centimetri
Orgasmul nu este tocmai uşor de obţinut pentru cele mai multe femei, iar atunci când apare, clitorisul este cheia care deschide calea către plăcere. De fapt, principala funcţie a clitorisului este aceea de a-ţi oferi plăcere. Dar ce altceva mai ştii despre el? Iată câteva informaţii de-a dreptul surprinzătoare despre această zonă erogenă dezvăluite de sexologul Susun S. Weed pentru yourtango.com:

Are un nume universal

Există speculaţii că la orgininea cuvântului "clitoris" s-ar afla termenul din greaca veche pentru "cheie". De asemenea, o altă variantă este aceea că provine de la verbul "kleitoriazein", care înseamnă "a atinge lasciv" sau "a căuta plăcerea". Indiferent care este originea sa, cuvântul "clitoris" este folosit în toate limbile europene moderne.

Este la fel de mare cât un penis

Ţesutul erectil din care este format clitorisul se întinde pe o suprafaţă la fel de mare precum cea a penisului. Deşi partea vizibilă este mult mai mică, întreaga dimensiune a clitorisului, care include zonele ascunse, este de aproximativ zece centimetri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod