Masturbarea. 9 motive pentru care trebuie să o practici mai des

Nu numai că îţi poate aduce orgasme explozive, dar sexologii susţin că este bună şi pentru sănătate. Este distractivă, satisfăcătoare, iar lista de beneficii nu se opreşte aici. Dacă eşti în căutare de scuze pentru a-ţi oferi singură clipe plăcute, ţi le servim noi. Dragostea solitară te relaxează, te scapă de inhibiţii, vindecă durerile de cap şi crampele menstruale, te ajută să-ţi cunoşti corpul şi îţi arată calea spre orgasm. De asemenea, este o opţiune bună pentru preludiu. 

Te scapă de insomnii
În timpul orgasmului sunt eliberaţi hormoni care oferă o stare de relaxare şi căldură, necesari pentru un somn liniştit. Dacă nu te odihneşti suficient noaptea, atunci oferă-ţi câteva clipe plăcute pentru a te relaxa.

Ameliorează crampele
Orgasmul intensifică circulaţia sanguină în zona pelvină, ameliorând durerile apărute în timpul menstruaţiei. 

Combate infecţiile vaginale
Studiile au adus dovezi care arată că există o legătură între autosatisfacerea frecventă şi numărul scăzut de infecţii vaginale. Una dintre explicaţiile oferite de cercetători este că masturbarea ajută prin curăţarea vaginului. 

Alungă migrenele!
Sexul îţi ia durerile cu mâna şi multe studii au dovedit-o. Acest efect apare datorită creşterii nivelului oxitocinei şi al endorfinelor, care acţionează ca analgezice.

Lucrează muşchii pelvieni
Pentru că întăreşte muşchii pelvieni, masturbarea este şi un exerciţiu Kegel eficient care ajută la prevenirea incontinenţei urinare şi la uşurarea travaliului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod