Greșeli pe care le faci în legătură cu anticoncepționalele

Multe femei folosesc anticoncepționalele la un moment dat de-a lungul vieții lor. Poate că doctorul ți-a prezentat în mare ce ar trebui să faci atunci când iei pastilele anticoncepționale, însă există câteva greșeli pe care se poate că le faci atunci când vine vorba de anticoncepționale. Iar greșelile reprezintă un risc prea mare de asumat în acest caz. Iată ce acțiuni ar trebui să eviți când folosești anticoncepționalele!

Ce greșeli faci atunci când folosești anticoncepționalele?


1. Faci pauze


S-ar putea să fi auzit prieteni sau membri ai familiei că, atunci când iei anticoncepționale și te hotărăști să faci un copil, nu este o idee bună pentru starea ta generală de sănătate. Dacă ai impresia că trebuie să trebuie să faci pauze atunci când iei anticoncepționale, cere sfatul unui specialist în prealabil. Însă la 48 de ore după ce oprești tratamentul cu anticoncepționale, revii la starea de sănătate a organismului de dinaintea pastilelor.
Specialiștii sunt de părere și că poți preveni anemia, anumite tipuri de cancer, endometrioza și multe altele cu ajutorul anticoncepționalelor.

2. Nu ești consecventă


Știi deja că trebuie să iei pastila în fiecare zi, însă multe femei nu sunt consecvente cu tratamentul lor. Iar acest lucru contează mai mult decât ai crede. Aceste femei nu știu cum să folosească protecție suplimentară după ce au uitat să ia anticoncepționalele sau nu le iau conform instrucțiunilor. Iar această inconsecvență poate duce la apariția sarcinilor nedorite sau neașteptate, dacă nu este folosită protecție suplimentară pe lângă anticoncepționale. 

3. Folosești alăptatul ca metodă de contracepție


Există un sfat des întâlnit în rândul viitoarelor mămici, care este adevărat și posibil din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, există o serie de detalii pe care multe mame nu le cunosc pe deplin.
Trebuie să alăptezi exclusiv, ceea ce înseamnă că nu ai voie să folosești pompa. Așadar, alăptezi, menstruația nu a revenit, iar metoda aceasta de contracepție poate funcționa pentru cel mult șase luni. Însă femeile la care este aplicabil acest lucru sunt într-un număr foarte mic. Poți rămâne gravidă foarte repede după ce ai născut, așa că probabil nu ar trebui să te bazezi pe alăptare ca singura metodă de protecție.

4. Folosești tipul greșit de anticoncepționale


Nu trebuie să continui un tratament cu anticoncepționale dacă nu funcționează pentru tine, chiar dacă ți le-a prescris medicul, în urma analizelor. Poate organismul tău nu acceptă anticoncepționalele, poate observi că te confrunți cu schimbări de dispoziție.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod