Fetisurile - placeri interzise?

"Cand facem dragoste, placerea sexuala imi este intensificata daca sotia mea poarta o pereche de pantofi rosii cu tocuri cui. Cu cat tocurile sunt mai inalte, cu atat senzatia de excitatie este mai puternica! Daca...

"Cand facem dragoste, placerea sexuala imi este intensificata daca sotia mea poarta o pereche de pantofi rosii cu tocuri cui. Cu cat tocurile sunt mai inalte, cu atat senzatia de excitatie este mai puternica! Daca mai pune si o pereche de ciorapi-plasa, placerea este maxima! In acest fel, simt ca ne condimentam viata sexuala si nu ne plictism niciodata pentru ca putem varia si face mai multe combinatii incitante!", imi spune Edi, 30 de ani.

Cu greu am reusit sa smulg aceasta marturisire "cuminte", multi pe care i-am intrebat spunandu-mi ca nu au fetisuri. Inclin sa cred ca nu vor sa discute despre ele, considerandu-le un subiect tabu si nu inteleg de ce. Conceptii prafuite? Frica de a fi considerata o persoana "ciudata", anormala? Timiditate? Dorinta de a ramane ceva intim? Pot fi toate aceste motive, dar pana la urma este ceva rau in a vorbi despre ceea ce iti intensifica placerea sexuala? Nu suntem cu totii niste hedonisti? Nu traim pentru placere?

Parafilia sau fetisul reprezinta atractia sexuala fata de un obiect sau o parte a trupului uman, care intensifica placerea sexuala. Termenul "fetis" provine din cuvantul portughez "feitico", original din secolul al-XV-lea, care defineste un obiect sau un "farmec", care intruchipeaza puteri magice sau spirituale. In acea perioada, fetisistii erau cei care venerau  "nefirescul".

Pentru ca barbatii poseda un erotism vizual mai puternic decat femeile, ei sunt cei mai cunoscuti practicanti ai fetisismului sexual. Psihanalistii, in frunte cu Freud, sustin ca acest fetisism sexual are "radacini" intr-o trauma din copilarie - frica de castrare, barbatul incercand sa se apere de aceasta anxietate prin mentinerea in inconstient a ideii potrivit careia femeia are penis.

Din punct de vedere clinic, fetisismul isi are originile intr-o inhibitie de manifestare, de exprimare a impulsurilor heterosexuale. Barbatii fetisisti pot fi timizi fata de femei sau pot simti o frica irationala fata de actul sexual, in sine.

Psihoterapeutul Claudiu Ganciu ne explica: "Instalarea unui fetis marcheaza incercarea unei persoane de a fi in relatie cu ceilalti. Este o modalitate dusa la extrem de a crea o relatie, de a redobandi asa cum poate, asa cum ii este posibil o senzatie de a fi cu cineva.".

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lixyke79 pe 5 Mai 2016, 09:08
    Fetishul – o artă şi pasiune

    Într-adevăr, a avea un fetish este ceva normal. Fiecare om are imaginaţie şi caută, de cele mai multe ori, să iasă din rutină, folosind aceste preocupări, pentru unii, considerate pudice. Eu, sincer, am un fetish vis-a-vis de picioarele cu ciorapi negri cu dungă pe mijloc (de sus în jos), mai ales când partenera are fustă scurtă cu şliţ şi pantofi cu toc cu vârful ascuţit. Îmi place la nebunie să miros picioarele cu ciorapi şi să simt aromele după o zi de muncă, mai ales în zona degetelor (unde este întăritura antirupere). Asociez mirosul de ciorapi transpiraţi cu hormonii din timpul actului sexual. Este absolut fantastic!

    1
    0

  • Aylinj pe 1 Nov 2012, 13:02
    fetish

    Cred ca cel mai usor poti pune aceste fantezii in practica folosind jucarii tip sexshop, asta-i clar. Eu mi-am luat cateva de pe sexshopintim.ro , dar sunt mii de sexhopuri in tara, de unde va puteti achizitionat asfel de jucarii

    0
    0

  • aleco pe 28 Ian 2012, 06:36
    foot fetish

    i love foot fetish my yahoo id iddqd_xxx jiss

    0
    0

  • CRISS pe 10 Feb 2011, 08:27
    schimb de parteneri..?

    cred k miar placea sa gasesc o pereche(sot..sotie)..doritoare de schimb de parteneri..stiu k suna ciudat..dar e o dorinta de amea..nustiu daca sotia ar fi de acord..dar cred k as convingeo.imi place f mult sexul..si cred ca ar trebui ca orice lucru care e legat de el sa fie ceva normal..daca ceea ce faci iti provoaca o placere mai mare..dece sa nu fie normal..?

    2
    0

  • CRISS pe 10 Feb 2011, 08:18
    ce-mi place mie..e o nebunie..

    ca oricare dintre voi..imi voi spune si eu micul secret care ma face sa am o place grozava cand fac dragoste.imi place k sotia mea sa fie imbracata provocator..dar cel mai mult ma excita imaginatia dar,ceea cemi imaginez eu e diferit de a altora..mio imaginez pe sotia mea facand sex cu alt barbat..?..nustiu de unde si dece..dar daca mar insela cred k as fi in stare sai fac cei mai rau..totusi de unde placerea asta..?.mio imaginez k sio pune cu diferiti barbati in diferite pozitii..iar asta ma excita la nebunie..bineneteles asta doar in timpul partidei sexuale...asmai avea de spus o gramada..dar nu vreau sa par prea de tot.. :)

    1
    0

  • Laurentiu pe 31 Oct 2010, 13:02
    rectific...

    imi plac foarte mult sfarcurile mult iesite in afara cu areole mici... ador senzatia provocata de sfarcurile astea in mometul contactului cu limba mea:D acelasi lucru il pot spune si despre cunnilingus...ma excita extraordinar gemetele partenerelor in momentele in care le fac sex oral:) foarte interesant site-ul! bravo:)

    1
    0

  • laurentiu pe 31 Oct 2010, 03:20
    fetisuri

    imi plac foarte mult sfarcurile mult iesite in afara cu aureole mici... ador senzatia provocata de sfarcurile astea in mometul contactului cu limba mea:D acelasi lucru il pot spune si despre cunnilingus...ma excita extraordinar gemetele partenerelor in momentele in care le fac sex oral:) foarte interesant site-ul! bravo:)

    0
    0

  • slatexs pe 22 Sep 2010, 21:57
    fetishuri

    fetishul meu este latexul. Am avut norocul sa primesc citeva piese din latex si mi-a placut foarte mult sa ma imbrac in ele, sa fiu imbracat cu ele. Din pacate sotiei mele nu ii place asa ceva si ma considera un ciudat oricit de mult am incercat sa o fac sa inteleaga ca nu e asa. Acum am ajuns la un compromis tacid: eu intru pe situri de fetisuri cind sunt singur si incerc sa fiu cit mai discret, iar ea se preface ca nu stie de asta. In rest facem dragoste ca doi oameni normali (normalitate impusa de societate pina la urma pentru ca din punctul meu de vedere normal este fetishul meu :) ).

    2
    0

  • gelu pe 7 Aug 2010, 22:33
    e frumoasa dragostea,,

    DA IMI PLACE SA FAC DRAGOSTE,

    0
    0

  • larry_luv pe 5 Aug 2010, 20:31
    one million

    sunt de acord cu capsunica..nu-mi vine sa cred k mai e cnv la fel k mine...nu puteam sa.mi dau seama daca am vrun fetish special pana am citit comm.ul asta...knd l.am cunoscut pe iubitul meu...avea parfumul one million de paco rabanne....si knd l.a terminat i.am cerut in mod special..sa si.l cumpere din nou...pt k ma atrage foarte multe...noi suntem departe nu l.am mai vazut de vreo 2 luni....si akum cateva zile am trecut pe lg cineva care avea parfumul asta...si am simtit nevoia sa ma opresc si sa intorc capul...parka m.a controlat mirosul parfumului ala...si in acelasi timp mi.a venit in cap o scena fte romantica cu iubitul meu...si nu intelegeam ce se intampla cu mine....

    0
    0

  • ana-maria pe 8 Iul 2010, 07:01
    e ceva normal

    o e ceva normal ca atunci cand esti atras de cineva sa porti o lenjerie intima mai provocatoare un parfum sexi si multe altele.mie imi place .

    0
    0

  • nico15adry pe 14 Iun 2010, 14:35
    e ceva normal

    nu pot sa inteleg de ce ar fi ceva rau ... din punctul meu de vedere este ceva normal pur si simplu iti surprinzi partenerul cu ceva nou mai iesi si din monotomie un sex pe masa sau in lift cu o costumatie mai putin decenta sa zicem stimuleaza mai mult partenerul sau cel putin asa cred eu:D

    0
    0

  • conteaza? pe 27 Apr 2010, 03:08
    imi place sa....

    fetish-urile mele sunt probabil sa musc, sa zgarii, sa ling, sa simt gust de sange si sa simt mirosul de piele a iubitului dupa c a facut sex

    0
    0

  • capsunica_zambareatza pe 27 Mar 2010, 10:47
    I have a fetish!

    Fetisul meu il reprezinta un parfum, probabil in combinatie cu mirosul pielii iubitului meu, ma refer la One Million de la Paco Rabanne ... in general stimulii mei sunt la nivel olfactiv. In aceeasi masura ma excita mirosul pielii iubitului meu, si am observat ca in general mirosul de piele curata ma innebuneste. Si ar mai fi si pantofii, dar cred ca deja sunt un cliseu ...

    0
    0

  • sergiumala leche pe 12 Mar 2010, 19:04
    am un fetish

    recunosc ca am un fetish ..si imi aduc aminte de asta ... de mic colpil , imi plac foarte mult ... gleznele si degetele de la picioare la femei .. mentionez !! ca exista si exceptii , oricum e ciudat cum poate sa ma excite asa tae o glezna frumoasa si o pedichiura ingrijita .. belea rau :) daca e cineva care intelege asta si vrea sa discutam pe tema asta : sergiu_pick

    1
    0

  • sergiumala leche pe 12 Mar 2010, 18:27
    am un fetish

    recunosc ca am un fetish ..si imi aduc aminte de asta ... de mic colpil , imi plac foarte mult ... gleznele si degetele de la picioare la femei .. mentionez !! ca exista si exceptii , oricum e ciudat cum poate sa ma excite asa tae o glezna frumoasa si o pedichiura ingrijita .. belea rau :) daca e cineva care intelege asta si vrea sa discutam pe tema asta : sergiu_pick

    0
    0

  • alinabrusture pe 15 Feb 2009, 23:06
    lenjeria intima

    ador desuurile de dantela negre,albe sau rosii . tocurile inalte dau un aer de feminitate si eleganta.consider ca e bine sa condimentam relatia din cand in cand pentru a avita rutina.

    1
    0

  • wishtoyfly pe 14 Feb 2009, 12:01
    Gindirea libera .. te face sa zbori

    Exact problema noastra este, ca mai toti avem fantezii , dar suntem prea cu "pudoare", cu prejudecati ca sa le expunem in fata altora. Asa suprinindu-ne propria personalitate. De ce nu recunoastem ca ne place sexul oral ( sa primi, sa oferim) ne plac fetisurile. De ce ne bagam dupa colivie... eu zic sa acceptam mai ales in fata noastra ceeace suntem..ceeace ne dorim... ceeace ce ne exita .... hai s ane acceptam exact cum suntem ...

    0
    0

  • ... pe 13 Feb 2009, 20:08
    mie imi place... :>

    e prima data cand ma bag intr-o discutie de genul asta si mi se pare putin ciudat.adica, sincer si eu as fi reactionat la fel ca majoritatea persoanelor daca eram opra pe strada si intrebata care e fetishul meu. In niciun caz nu cred ca raspundeam. Nici voua nu va pot zice pentru ca e mult prea ciudat insa va zic ca e bine sa il am. Imi creeaza placere chiar daca nu sunt atinsa. Si cel mai bine daca partenerul intelege nevoile si "piticii" tai si face in asa fel sa te simti ca fiind tu cea importanta.

    0
    0

  • bubblissima pe 11 Feb 2009, 13:48
    :x

    chiar daca am 18 ani,ma atrage tot ce este iesit din comun,tot ce este oarecum tabu pentru unele persoane.De la lenjerii sexy,locuri ciudate(uneori publice) pana la unele jucarii.sunt o fericita ca am langa mine un barbat la fel,pentru ca monotonia m-ar termina.

    0
    0

  • gab pe 11 Feb 2009, 02:39
    on point

    totusi, nu confundati "fetisul" cu dorinta unei "atmosferi".Este o diferenta foarte mare intre cele doua. Atmosfera ar trebui sa existe intotdeauna, ea fiind cea care accentueaza farmecul,frumusetea.. pe cand fetisul, aparent doar un stimulator poate ascunde in spatele sau destule frustari, neimpliniri s.a., ce pot fii rezolvate printr-o comunicare buna intre parteneri.

    0
    0

  • sim pe 6 Feb 2009, 20:46
    e un lucru bun

    parerea mea e, ca atata timp cat nu depinzi de aceste fetisuri e ok.eu cu iubitul meu avem de exemplu un fetis: e super incantat cand ma vede imbracata in lenjerie intima neagra.nici mie nu-mi displace aceasta chestie. concluzie: de comun acord e super ok.

    0
    0

  • beb pe 2 Feb 2009, 23:19
    spontaneitate

    in orice relatie de lunga durata , la un moment dat intervine monotonia , atunci e momentul sa mai schimbati ceva , sa aduci ceva nou.asta nu are cum sa faca rau relatiei ..din contra veti fi mult mai apropiati

    0
    0

  • floricica pe 2 Feb 2009, 13:20
    fain

    super articolul!spontaneitatea si noul intr-o relatie de dragoste aduc numai beneficii.

    0
    0

  • lady_ma pe 31 Ian 2009, 19:25
    imaginatie

    Nu imi displace,dimpotriva....ador cand inventeaza ceva nou,spre placerea amandorora.Asta m-a facineaza si nu m-a indeparteaza deloc.Simt ca totu; merge ca si inainte.E super cand cineva nu are prejudecati in privinta asta

    0
    0

  • rain pe 31 Ian 2009, 13:40
    dantela fina

    imi place lenjeria din dantela fina, transparenta, mai ales senzatia placuta, excitanta cand iti atinge pielea. imi plac ciorapii fini, negri si pantofii cu toc cat mai subtire si inalt. imi place sa port bijuterii, sa miros discret a iasomie, ambra si-un fundal muzical cat mai senzual. nu-mi iese de fiecare data, dar cand am ocazia incerc sa-mi folosesc imaginatia si lui ii place.

    0
    0

  • alerim pe 31 Ian 2009, 03:57
    Fetisurile - placeri interzise?

    sa ma gandesc in timp ce facem dragoste,la felul am vorbit despre asta,despre ceea ce se intampla atunci,ce parere ai ?fetis inofensiv,sau e vorba de ceva rau?

    0
    0

  • carla_91 pe 30 Ian 2009, 20:12
    imi place

    Imi place site-ul vostru...gasesti multe informatii...eu nu am decat 18 ani,dar iubitul meu cu care sunt de 2 ani jumate nu are nevoie de asta....facem dragoste de vreun an jumate....stiu k i-ar placea sa il iau prin surprindere cu o lenjerie sexy...sau cu o cina romantica,dar ma impiedica o groaza de lucruri....

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod