Femeile pot avea o viaţă sexuală activă chiar şi la vârsta a treia

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical din cadrul Universităţii Pittsburg au realizat un nou studiu despre sex la care au luat parte peste 600 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical din cadrul Universităţii Pittsburg au realizat un nou studiu despre sex la care au luat parte peste 600 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani.

Potrivit cercetătorilor, studiul a fost despre cât de active sunt din punct de vedere sexual, cât de satisfăcute sunt din acest punct de vedere şi cât de importantă este viaţa sexuală pentru ele. Rezultatele au arătat că femeile care au o viaţă sexuală activă în perioada vârstei mijlocii vor fi active din acest punct de vedere şi la bătrâneţe.

Rezultatele obţinute în urma chestionarului sunt total diferite faţă de percepţia pe care o avem cu privire la viaţa sexuală a femeilor în vârstă, notează Gândul.

Datele arată că o dată cu înaintarea în vârstă viaţa sexuală nu este un subiect tabu.

Femeile active din acest punct de vedere în perioada vârstei mijlocii au o viaţă sexuală activă şi la bătrâneţe, spune dr. Holly Thomas, coordonatorul studiului.

Datele cercetării arată că femeile rămân active din punct de vedere sexual chiar dacă se confruntă cu disfuncţii sexuale precum scăderea libidoului scăzut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod