sărut

Este interzis sexul în timpul epidemiei de coronavirus? Vezi ce riscuri uriaşe implică sărutul!

Virusurile de tipul Corona nu sunt transmisibile pe cale sexuală, dar COVID-19 este o necunoscută.
Coronavirusul se poate lua prin sex anal, dar şi sexul normal ar putea fi un pericol. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat oficial că epidemia de coronavirus este pandemie după ce boala virală COVID-19 a ajuns, în lume, la 118.000 de cazuri în 114 ţări, cu 4.291 de decese.

Site-ul vice.com a realizat un material intitulat„Toate întrebările despre sex şi coronavirus pe care ţi-e ruşine să le pui”, în care a tratat problema sexului în timpul unei pandemii. “Majoritatea experților în sănătate au zis să ne spălăm pe mâini măcar douăzeci de secunde, să stăm acasă dacă suntem bolnavi, să păstrăm distanța față de ceilalți oameni în mijloacele de transport în comun.
Dar rămâne întrebarea: ne mai putem săruta și noi? Se transmite virusul pe cale sexuală? Și dacă nu poți pune mâinile pe față, le poți pune altundeva?”, a scris sursa citată. (vezi care sunt cele 13 mituri false despre coronavirus).

“La fel ca în cazul oricărei interacțiuni umane, fii precaut; dacă ai febră, te doare gâtul, tușești sau ai alte simptome de răceală, nu ieși la date-uri. Asta e valabil în general, nu doar acum cu epidemia asta. E înțelept să îți întrebi partenerii dacă au fost răciți sau bolnavi în ultima vreme.
E și un test de compatibilitate: dacă omul nu-ți face față când ești panicat de coronavirus, atunci nu te merită nici când ești animal sexual.

Perioada de carantină recomandată pentru coronavirus e de 14 zile, conform informațiilor cercetătorilor despre perioada de incubare la alte boli similare cu coronavirus.

Deși persoanele aflate în carantină ar trebui să își limiteze timpul petrecut afară, nu e nevoie să te muți din apartamentul pe care îl împarți cu un partener, familia sau alți colegi.
Dar ar fi bine să stai singur într-o cameră, să te speli bine pe mâini și să dezinfectezi toate obiectele pe care le împarți cu alte persoane.

Dacă afli că ești infectat, sunt șanse ca persoanele care locuiesc cu tine să ia și ele boala”, a mai relatat vice.com. Citeste continuarea pe wowbiz.ro!
wowbizro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod