Cum sa facem sa avem o viata sexuala reusita in cadrul cuplului

Intr-un top al problemelor care au legatura cu "dragostea" si cu ideea de cuplu - dificultatile, intrebarile si curiozitatile sunt strans legate de "a face dragoste".Dar ce se intampla...
Intr-un top al problemelor care au legatura cu "dragostea" si cu ideea de cuplu - dificultatile, intrebarile si curiozitatile sunt strans legate de "a face dragoste". Dar ce se intampla atunci cand "nu mai e ca la inceput"? Cand atractia sexuala nu se mai manifesta cu aceeasi intensitate?

Situatia nr. 1


"Ne intelegem bine, il iubesc, ma iubeste foarte mult, singura schimbare pe care o simt este ca raporturile intime nu mai sunt la fel de intense ca in primele 8-10 luni, adica aproape in fiecare zi, ci la 2-3 zile sau mai rar. Problema mea este ca de foarte multe ori devin nervoasa din aceasta cauza si ca el nu imi intelege dorintele, si chiar ajungem sa ne certam. Am discutat despre asta, dar el imi spune ca avem serviciu si e oboseala, dar adevarul este ca e mai comod sa te uiti la TV decat sa faci dragoste. Imi spune ca sexul nu ar trebui sa fie pe primul loc, eu sunt de acord, bineinteles, dar ma deranjeaza ca nu mai e la fel ca inainte. As vrea sa ma controlez sa nu am aceste stari, sa nu ma enervez, dar de cele mai multe ori nu pot".

Acesta este un fragment dintr-un mesaj primit de la voi. Este o situatie destul de raspandita care se intampla de cele mai multe ori in cadrul unui cuplu care si-a structurat un mod de a fi. Cuplul si-a definit relatiile, s-a structurat, s-a asezat. Partenerii nu prea mai asteapta nimic unii de la altii decat sa se comporte asa cum este prevazut intr-un imaginar regulament de ordine interioara. Disparitia apetitului sexual marcheaza de multe ori aceasta stare - devine un moment de blazare in cadrul cuplului.

Apetitul sexual si atractia sexuala sunt caracteristici intrinseci ale relatiei de cuplu. Dorinta de a face dragoste este o dorinta obisnuita si, cu unele variatii, este constanta. Cand partenerii nu mai simt nevoia de iubire si de a face dragoste atunci ceva este in neregula in cadrul cuplului.

Fragmentul prezentat se refera in primul rand la un moment de blazare in cadrul cuplului, in care ei nu mai sunt atrasi pentru ca este mai comod. Ce poate face femeia daca barbatul nu simte nevoia sa faca dragoste cu ea?

Intrebarea este destul de importanta sau cel putin asa par a spune mesajele voastre. Reactia cititoarei noastre este enervarea. Este si ea o solutie - daca se enerveaza atunci nu mai simte nevoia sa faca dragoste si astfel seara este rezolvata, cei doi ajungand, probabil, sa faca altceva in comun - sa se certe. In loc de o seara placuta se naste o seara certareata. Poti tu oare sa ai incredere in propria ta feminitate?

Poti tu oare sa seduci si sa creezi acea stare atractiva? Daca adversarul tau este televizorul, poti tu sa fii mai incitanta si mai interesanta decat el? Probabil ca exista multe motive pentru care esti interesata de el, oare a da o forma a ceea ce simti este posibil? Hai sa spunem cam asa - daca poti sa fii mai interesanta decat TV-ul atunci este necesar sa dai forma la ceea ce simti.

Concluzia ar fi ca seductia este o forma mereu posibila de manifestare. De fapt, ideea principala este de a rupe schemele, de a face ca mereu sa se intample ceva nou in cadrul cuplului.

Elementul de surpriza si noutate este un motor adecvat si acceptabil pentru orice cuplu. Ruperea schemelor alunga tabieturile, obiceiurile gen "papucii de casa", sunt un motor nou. Spontaneitatea se invata si se creeaza. Profesionistii pun la punct grupuri de invatare a spontaneitatii. Iti mai aduci aminte cand erai fetita si de fiecare data faceai ceva nazbatii? Atunci riscai un raspuns nou. Fii din nou fetita spontana si vei aduce o unda de prospetime celor din jur.

Daca el nu simte nevoia de a face dragoste acest lucru este un lucru obiectiv. Considera ca este cauza ta. Este mai usor de dat vina pe altul, dar ce putem face? Asta este situatia. Daca un om nu simte, nu-l putem obliga sa simta.

De fapt, secretul reusitei in astfel de situatii este de a nu pleca de la ideea ca celalalt simte cu adevarat ceea ce spune si ca aceasta este realitatea obiectiva. Cum putem schimba o realitate obiectiva?

Prin Actiune!!!

Situatia nr. 2


Uneori problema actului sexual este mai complexa - un cuplu este marcat de probleme de erectie, evident ale barbatului. Organic analizele sunt in ordine, nimic din ceea ce sufera nu ar justifica un asemenea simptom. Mai precis este chiar o persoana sanatoasa care are cu adevarat rezultate optime la analizele medicale efectuate, spune medicul sexolog. Se urmareste in concluzie traseul arhicunoscut.

Daca organic este sanatate, atunci este vorba de o coordonata psihologica ce determina tulburarile de dinamica sexuala. Ca urmare, ajungem sa ne intalnim. Povestea lui este relativ simpla: "plecat o perioada destul de lunga de timp, din cadrul familiei, la intoarcere descopera o relatie extraconjugala a sotiei. De fiecare data cand urmeaza sa faca dragoste nu ii vine, ci ceea ce se petrece in mintea lui este ca mai exista cineva cu ei in pat - el, celalalt".

Problemele de dinamica sexuala, problemele de erectie, sunt inerente in anumite momente. Nimeni nu poate face dragoste cand este foarte preocupat de ceea ce se petrece la serviciu, nimeni nu poate face dragoste daca nu este "atunci si acolo". Evident erectia barbatului pare a fi o problema a lui. De ce oare este necesar ca acest subiect sa fie abordat pe un site al femeilor?

Pentru ca momentele in care barbatului i se intampla aceasta situatie, este o problema a cuplului si nu numai al barbatului. Desi multe probleme sunt de factura organica si pot fi rezolvate printr-o interventie a sexologului (medic), exista si latura psihologica. Reactia vehementa a femeii bazata pe agresivitate poate conduce la fixarea unei stari de moment ca un simptom autentic ceea ce poate determina, intr-adevar o problema generala.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod