Cinci sfaturi pentru a ridica "moralul" iubitului tau

Barbatii sunt plini de surprize, iar comportamentul lor din dormitor nu face o exceptie. Ca sa ajungi la esenta problemei, trebuie sa cunosti parerea unui specialist...
Barbatii sunt plini de surprize, iar comportamentul lor din dormitor nu face o exceptie. Ca sa ajungi la esenta problemei, trebuie sa cunosti parerea unui specialist din randul lor, care a studiat comportamentul masculin in relatiile romantice.

Psihologul George Weinberg este autorul studiului: "Why Men Won't Commit: Getting What You Both Want without Playing Games". Chiar daca nu ne vom putea explica in intregime comportamentul barbatilor, aici avem cinci secrete despre sex care te pot ajuta sa-l intelegi - sau macar sa te apropii - de partenerul tau.

1. Lui ii este teama ca te va dezamagi - la propriu


Barbatii resimt o presiune extraordinara din cauza performantei sexuale. "In trecut, barbatii nu isi evaluau performantele sexuale deoarece se presupunea ca femeile nu sunt in masura sa-i judece", spune Weinberg. Dar vremurile s-au schimbat. Femeile nu mai asteapta sa se marite ca sa aiba prima lor experienta sexuala si asta inseamna ca au o mai vasta experienta sexuala in dormitor. Cele care joaca rolul de model in privinta satisfacerii dorintei sexuale, cum sunt Madonna si protagonistele serialului "Sex and the City", le incurajeaza pe femei sa fie mai deschise in privinta dorintelor lor sexuale si a nemultumirilor. Ca urmare, temerile legate de performantele sexuale ale barbatilor au inceput sa apara. Chiar daca partenerul simte ca nu poate face nimic in aceasta privinta, sentimentul este ca trebuie sa te multumeasca. Chiar daca tu vei trece cu usurinta peste cateva experiente esuate, lui ii va lua mult mai mult timp pana cand se va ierta si va uita urata intamplare.

Atentie: Daca partenerul tau are probleme serioase din pricina mentinerii sau obtinerii erectiei, acesta s-ar putea sa inceapa sa dea vina pe tine pentru a-si proteja ego-ul.
Ce poti face: Doctorul Weinberg sugereaza ceva foarte simplu. Pur si simplu, relaxeaza-te si incearca sa te bucuri de actul sexual, ceea ce te va ajuta sa mai atenuezi din tensiune. Cu alte cuvinte, nu o lua in nume personal sau, si mai rau, sa-l insulti. Niciodata nu accentua sau nu rade in astfel de situatii!

2. Barbatii au nevoie de asigurari pentru a se simti bine


Sexul este o sursa de putere si face dovada ca unul dintre parteneri este mascul. "Pentru un barbat, a face sex inseamna ca el poate conduce o femeie, ca el este un atlet puternic, un invingator si un iubit", ne spune Weinberg. In esenta, iubitul tau vrea sa fie un super-erou si cu siguranta va dori ca tu sa-l privesti in aceasta postura. Atunci cand reuseste sa te satisfaca din punct de vedere sexual, se simte ca un Superman. Daca si tu te bucuri de aceste momente, cel mai bun sfat este sa-i arati si lui acest lucru, adauga Weinberg.

Atentie: Lipsa incurajarilor inseamna lipsa puterii.
Ce poti face: Este foarte simplu: Spune-i "asta-mi place" sau lasa sa-ti scape un geamat de placere atunci cand simti astfel. Un sfat de care trebuie sa tii seama: nu te preface, dar nici nu te stradui cu orice pret sa o faci.

3. Barbatilor nu le place sa astepte prea mult ca sa faca sex cu o partenera noua


Spre deosebire de alti experti din acest domeniu, Weinberg considera ca femeile nu ar trebui sa se abtina de la a face sex doar pentru ca asta este "regula intalnirilor". Majoritatea barbatilor au tendinta de a se incredinta ca relatia merge, daca exista si latura sexuala in aceasta relatie si este foarte important pentru acesta sa stie ca il doresti din punct de vedere sexual. "Un barbat isi traieste intreaga viata sperand ca va gasi femeia care sa nu-si mai dezlipeasca mainile de pe el", spune Weinberg.

Atentie: Sincer, daca partenerul tau se simte ofensat atunci cand iei tu initiativa sa faceti sex, descotoroseste-te repede de el.
Ce poti face: Toti suntem fiinte senzuale; trebuie sa fim deci ceea ce suntem. Asa ca nu-ti fie teama sa faci o miscare atunci cand starea ta o cere.

4. De asemenea, barbatilor le-ar placea sa arate mai bine din punct de vedere fizic


Hai sa fim sinceri: barbatii nu ar trebui sa fie ingrijorati de greutatea lor corporala atat de mult precum femeile, dar si ei au probleme legate de imagine.

Atentie: Majoritatea barbatilor sunt aproape multumiti de marimea penisului lor, de conditia fizica generala a organismului lor, de greutatea si chelia pe care o detin, spune Weinberg. Cu alte cuvinte, ei spera ca starea lor in dormitor sa fie la fel de buna precum isi doresc si femeile sa fie.
Ce poti face: Iti poti ajuta partenerul spunandu-i ca il gasesti atragator si aratandu-i afectiune.

5. Nici un barbat nu va uita o iubita infidela


Barbatii care au fost tradati, in special in dormitor, nu sunt capabili sa-si ierte partenerele mai putin decat o fac femeile puse in aceeasi situatie, spune Weinberg.

Atentie: Intotdeauna barbatii vor cauta femei care sa ramana alaturi de ei.
Ce poti face: Arata-ti loialitatea si nu-i spune doar ca ii vei fi credincioasa cand relatia a ajuns intr-un astfel de punct si chiar sustine-l pe acesta in fata colegilor si prietenilor si ia-i apararea daca este nevoie, spune Weinberg. Aceasta alianta il va face pe partenerul tau sa se simta mult mai sigur si il va motiva ca in dormitor sa se lase total in bratele tale. Barbatii isi doresc increderea la fel de mult ca si femeile, numai ca este ambalata diferit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod