Am facut sex prea devreme?

O partida de sex inseamna, in primul rand, atractie, dorinta, pasiune, provocare. Pentru multi parteneri, inceperea relatiei sexuale este confirmarea faptului ca incep construirea relatiei impreuna, dupa multe intalniri, tatonari, incercari. Pentru altii, sexul apare in mod firesc inca de la inceput, dar nu inceperea vietii sexuale este semnul inceperii relatiei.

Orice inceput este riscant...


Relatia se construieste in timp, in functie de multe alte coordonate. Si oricum, nu exista reguli universale privind "prima oara", cum nu ar trebui sa existe nici genuri de intrebari "am facut sex prea devreme?". Este vorba de ceea ce simti, este vorba de ceea ce iti doresti. Tu esti cea care alege: "Vreau sau nu sa fac sex cu acest barbat?".

Intr-o relatie serioasa, lucrurile devin firesti atunci cand ambii parteneri au acelasi mod de a vedea lucrurile. Cand insa unul din ei este, de exemplu, conventional, iar celalalt nu tine cont de astfel de lucruri, pot aparea asteptari diferite care sa ruineze sau sa puna in pericol relatia.

Lena Rusti, psihoterapeut, explica: "Sunt barbati care se culca cu usurinta cu o femeie inca din prima seara, insa daca ea accepta acest lucru, nu mai e aceeasi disponibilitate de a construi o relatie impreuna.

Femeile, in general, sunt mai tolerante si mai deschise in ceea ce priveste regulile primei nopti, in sensul ca nu ar rejecta un barbat care se culca cu ele din prima noapte atat de usor cum ar face-o un barbat"
.

Relatiile care incep cu mai multe sanse "sunt cele in care ambii parteneri valorizeaza sau cel putin arata ca valorizeaza acelasi ritm in inceperea vietii sexuale ca si cuplu. Iar daca te simti vulnerabila, incearca sa faci acest lucru atunci cand te simti confortabil, indiferent de asteptarile potentialului partener", te sfatuieste Lena Rusti.

Atunci cand simti...


O prietena imi povestea ca a avut doua relatii foarte serioase, la inceputul carora a facut sex dupa aproximativ o saptamana. "Asta nu ne-a impiedicat sa avem o relatie care a durat trei ani, fiecare. Ne-am placut, ne-am indragostit, am cladit o relatie impreuna. Sexul a fost intodeauna important, dar nu cel mai important. Ne-am simtit atrasi unul de celalalt si am avut norocul sa ramanem impreuna atat timp. Deci nu vad nimic rau in a face sex 'devreme', pentru ca nu exista 'prea devreme', exista 'cand simti'".

Si totusi, dupa cat timp de la inceperea unei relatii faceti sex? Timpul este o chestiune relativa, nu putem spune ca e bine sa facem sex dupa o luna, doua luni sau o zi. Alegerea iti apartine in totalitate, depinde numai de tine si de ceea ce iti doresti!
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mary pe 23 Feb 2011, 18:03
    hmmm

    da sunt de acord ca daka o femeie se va kulka ku un barbat de la prıma vedere nu e bıne .am auzıt de multe orı ka am fost ku el o noapte şi a fost bıne şi am ıntrebat dar ce aı facut .. ştitii ce mia raspuns nu mam kulkat ku el dar am fakut sex oral .ce spunetı ın prıvınta asta e la fel ka şi kum teai kulka ku el sau nu ???aştept raspuns

    0
    0

  • Adelina pe 12 Feb 2010, 15:32
    pai...

    buna! niciodata nu e prea tarziu daca tu esti capabil de asa si crezi k poti face actul acesta incearca, am trecut si eu pe la ,,sex" nu de mult am inceput si eu:D si am numai 14 ani...;)), nu ai nimic de pierdut mai mult ai de castigat. invetzi mai multe despre tine si baietzi totul e ok numai daca ai incredere in tine si partenerul tau...mai scrie cate ceva mai sus ,citeste te informezi.totul e normal la sex,trebuie sa sti k doar esti om si oricum vei trece prin asta.mai ales daca partenerul te iubeste si tine la tine nu ai de ce sati fie frica,k el va fi altaturi de u,chiar daca unii baietzi sunt .....vagabonti...,nu trebuie sati gasesti de aia,gasesteti unul la locut lui ,si frumos si destept..:D succes in cautarea informatiilor,si un alt succes in toate:*

    0
    0

  • ally pe 22 Aug 2009, 19:24
    job

    Buna!pentru toate fetele care vor un job part time http://www.metropolitans.ro/catalog/ Este vorba de o firma noua in Romania de cosmetice,parfurmuri ssi bijuterii cu produse de calitate la preturi avantajoase.Comisioanele sunt foarte atractive 30% din comanda ta 10% din a celor inscrisi d tn(A) 5% din a celor inscriji de A etc, inscrierea este gratuita,produsele sunt livrate gratuit prin posta u nu trebuie s faci nici o investitie.Daca sunteti interesante intrati p id meu lliryo_metropolitan ji acolo o s va dau mai multe informatii. MERITA INTRATI NU AVETI NIMIC DE PIERDUT ,DOAR DE CASTIGAT!!! vam :*:*:*:*

    0
    0

  • Cristinuta pe 12 Aug 2009, 14:37
    nu conteaza/

    Nu conteaza cind faci sex,daca te iubeste atunci va fi meeu alaturi.

    0
    0

  • onitza_88 pe 12 Aug 2009, 10:28
    Interesant

    Nu cred ca exista prea devreme...fiecare face ce simte cand simte.E adevarat ca barbatii prefera femeile care se lasa greu decat cele care le cedeaza din prima.E posibil ca pt o relatie serioasa grabirea contactului sexual sa fie o bila neagra,insa depinde de cei doi parteneri,iar daca ei sunt pe aceeasi lungime de unda totul e in regula.

    0
    0

  • andrei pe 11 Aug 2009, 18:02
    hmmm

    oare asa este..?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod