Adevaruri si mituri despre orgasmul la femei

Indiferent ca o recunosc sau nu, orgasmul este un subiect care intereseaza pe toata lumea. Desi toti pretindem ca stim despre ce este vorba si in ce consta el, circula inca...
Indiferent ca o recunosc sau nu, orgasmul este un subiect care intereseaza pe toata lumea. Desi toti pretindem ca stim despre ce este vorba si in ce consta el, circula inca multe idei gresite. Iata cateva dintre ele:

1. O femeie care nu are orgasm este anormala.

Fals. Toate relatiile sexuale sunt identice? Simti aceleasi senzatii, aceeasi dorinta si acelasi nivel de excitare de fiecare data? Cu siguranta nu. Asta este, insa, cu atat mai bine pentru ca daca toate raporturile noastre sexuale ar fi identice, viata sexuala ar deveni ceva mecanic si total previzibil. De altfel, oboseala, problemele si grijile sunt piedici in calea orgasmului feminin.

De aceea el nu trebuie vazut ca un scop obligatoriu de atins, ci trebuie sa vina de la sine si sa ne bucuram de momentele de intimitate traite alaturi de partenerul nostru, incercand sa le facem cat mai placute.

2. Cine nu are orgasm, nu simte placere.

Fals. Este o diferenta mare intre a te simti bine si a avea orgasm. Din punct de vedere fizic, orgasmul este o reactie naturala a organismului care se manifesta printr-o serie de contractii ritmice ale muschiului vaginului si celui perineal, survenite la un punct culminant al excitatiei. Multe femei simt placere in timpul actului sexual, fara a atinge orgasmul.

Altele, desi il ating repede, nu prea sunt multumite de viata lor sexuala. Placerea este o emotie pe care o putem trai si in alte momente, nu doar atunci cand facem dragoste - deci ea nu este conditionata de orgasm.

3. Orgasmul simultan va arata ca sunteti facuti unul pentru altul.

Fals. Este adevarat ca e ceva la care visam, dar sa vezi lucrurile asa inseamna sa pui accentul pe performantele sexuale si nu pe placere. Ce sa mai vorbim de intelegere, toleranta, atractie si tandrete?

A te sincroniza cu partenerul si a fi pe aceeasi lungime de unda inseamna mai mult decat a avea un orgasm simultan. Gandeste-te ca fiecare are ritmul sau in raspunsul stimularii sexuale si ca un orgasm nu vine la comanda.

4. Femeile ajung mai greu la orgasm decat barbatii.

Adevarat. Asta se explica din punct de vedere fizic, daca tii cont ca glandul penisului corespunde clitorisului. Cum orgasmul vine mai repede atunci cand stimulezi direct zona respective, e de inteles de ce barbatii sunt privilegiati. Pe de alta parte, orgasmul este intarziat sau impiedicat la femei si din anumite motive psihologice. Unul dintre ele ar fi lipsa de incredere in partener.

5. Multe femei nu ating orgasmul prin penetrare.

Adevarat. Din punct de vedere fizic, pentru multe femei, penetrarea este mai putin "eficienta" pentru a avea un orgasm, decat o stimulare clitoridiana. Peste 75% dintre femei au nevoie de o stimulare directa a clitorisului pentru a atinge orgasmul. Inainte de toate, clitorisul este cea mai erogena zona a corpului unei femei - asa ca domnii ar trebui sa isi aduca aminte de existenta lui!

 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 21 Iun 2012, 14:43
    Orgasm prin sex oral

    nu va lasati prostiti/prostite de "exercitiile" tantrice, taoiste sau kegel etc... cautati un partener/a bun/a si activ/a...exercitiile sunt inventate pentru cei ce nu isi pot satisface partenerul in pat. eu primul orgasm in adevaratul sens al cuvantului l-am avut la varsta de 30 de ani...pana atunci credeam ca tot ce mi se intampla in pat era normal...pana cand l-am intalnit pe X si am aflat adevaratul orgasm...fara exercitii etc... schimbati partenerul/a,lasati exercitiile... :)

    0
    0

  • Claudia.m pe 10 Nov 2008, 21:23
    niciodata

    Am inceput viata sexuala acum un an....dar pana acum nu am avut niciodata orgasm nici macar nu stiu cum ie.........mias dori foarte mult sa am si eu....sa simt aceasi placere pe care o simte parteneru meu.....dar poate ca mai trebuie sa astept...:X:X

    0
    1

  • liana pe 2 Oct 2008, 17:51
    pentru Max

    Interesant... Cred ca eu experimentez orgasmele asa cum le descrii tu, Max. Nu intra in discutie sexul (sunt o femeie singura,nici nu ma masturbez, desigur). Mi se intampla cand ma relaxez, prin respiratie controlata sau cand, avand trupul fierbinte pe plaja(de exemplu), imi picura pe corp stropi fff reci. Ciudat e ca si atunci cand fiind intr-un cadru linistit, se produce un zgomot brusc, am un astfel de orgasm - o placere deosebita, o voluptate. N-am stiut ca si acestea intra la orgasm. Personal, prefer astfel de stari orgasmului sexual, ejacularii. Multumesc ca mi-ai deschis ochii. Mi-ar placea sa mai scrii despre asta. Vreau sa ma perfectionez.

    0
    0

  • Caty pe 25 Sep 2008, 13:46
    Despre subiectul principal ORGASMUL

    Eu traiesc de 11 ani cu partenerul meu si abia de 3 ani , am orgasm . De ce? Abia dupa ce am nascut primul copil am inceput sa ma simt mai bine , si din punctul asta de vedere sunt fericita.

    0
    0

  • Max pe 24 Sep 2008, 18:46
    orgasmu nu e ejaculare

    Din pacate multi confunda ejacularea (fie la barbat prin diseminarea spermei, fie la femeie prin scurgerea lichidelor vaginale) cu orgasmul. Ejacularea si orgasmul nu sunt identice. Orgasmul e o stare cerebrala provocata de eruperea energiei sexuale la nivelul cortexului (in creier). Poate fi atinsa si prin meditatie, nu neaparat act sexual. Adesea ejacularea precede orgasmul, dar nu e obligatoriu si nici recomandat. Cand organismul este tanar si rinichii (energia vitala-sexuala e stocata in rinichi) sunt puternici, forta cu care imping energia sexuala pe coloana vertebrala e suficient de mare ca acasta sa ajunga la creier si sa intri in starea orgasmica chiar daca ejaculezi. Din pacate, ejacularea atrage o risipa enorma a potentialului sexual si de aceea senzatia de oboseala de dupa ejaculare. In timp, ejacularile repetate slabesc rinichii si nu se mai poate ajunge la starile orgasmice deoarece nu mai pot impinge energia sexuala spre creier. Practicarea exercitiile tantrice, taoiste sau kegel, cum doriti sa le numiti, pot ajuta la controlul asupra ejacularii si sublimarii energiei sexuale pentru a atinge stari orgasmice in timpul actului sexual. Repet, orgasmul este fuziunea energiei sexuale la nivelul creierului, si nu ejaculari sau trepidatii ale muschilor vaginali sau pubococcigieni. Starea orgasmica e o stare de beatitudine, de expandare a constiintei dincolo de corpul fizic, si se atinge prin fuziunea energiei telurice (yin) cu enerigia celesta (yang) la nivelul creierului Poate fi realizata prin meditatie sau practica sexuala.

    0
    0

  • elvira pe 24 Sep 2008, 08:41
    pt gloria si annn

    Nu fiti superficiale dragele mele. De ce nu explicati necunoscatoarelor si alte aspecte,in afara de cele avantajoase? Una din scapari este aceea ca,in timpul orgasmului se elimina un lichid asemanator spermei cu o presiune si viteza aproape ca la jetul de la furtunul pompierilor,dupa cum argumenta o cititoare pe alt site. In aceasta situatie ce se intampla? Se poate inunda patul,se poate inunda casa sau il poti orbi pe partener cu forta jetului,dca il pocneste intre ochi. Evident daca partenerul e ros de curiozitate si isi vara pupilele in zona rusinoasa. Mai mult,se poate genera un adevarat cutremur,patul se va zgaltai puternic,va ceda si iata-va cazuti unul peste altul si,daca Doamne fereste,unul e mai corpolent si celalalt mai sighinas,iata si o fractura de toata frumusetea! Si atunci,ce ati facut? Dezastru! Ia ganditiva voi suratelor,mai merita orgasmul? Nu! Nicidecum! Mai bine lipsa. Nu vrem nici inundatii,nici paturi rupte si nici oase rupte.

    0
    0

  • gloria pe 18 Sep 2008, 21:20
    eh na

    cum sa aiba dezavantaje? e ca si cum ai intreba ce dezavantaje sunt cand faci pipi sau caca...e lasat de la "doamne doamne", e numa cu avantaje ;)

    0
    0

  • annn pe 17 Sep 2008, 11:45
    andreeea

    Aduce doar avantaje, regleaza inclusiv menstruatia, elimina tensiunea acumulata de stress si altfel iei pozitie in fata problemelor de tot felul. Nu am auzit sincer sa fie ceva dezavantaje.......curaj, daca esti adolescenta, protejeaza-te 100% de sarcina.

    0
    0

  • andreeea pe 16 Sep 2008, 14:15
    orgasm

    orgasmul poate avea si unele dezavantaje? te afecteaza cu ceva? sau aduce doar placerea?

    0
    0

  • annn pe 16 Sep 2008, 12:05
    vai.....

    Draga meaAna, poti avea orgasm si fara sa-ti curga nimic, tine de preludiu si comunicare, el trebuie sa te simta........treaba asta e intre cei doi , comunicati.....face mai mult decat actul in sine, comunicarea!!!! el poate avea aceeasi dilema, te satisface sau nu?? e frustrant...... Mi-e greu fetelor sa cred ca nu stii ca ai orgasm sau nu......:(((( fi-ti mai atente. Succes.

    0
    0

  • vini_madel pe 16 Sep 2008, 11:01
    orgasm

    se vorbeste mult despre acest subiect,care de cele mai multe ori este un subiect tabu.pot spune ca am avut orgasm la 20 ani.nu prea stiam nici eu ce este orgasmul,dar mi-am dat seama mai tarziu.si nu trebuie sa-ti curga nimic in jet,ANA!iti curge ceva ,dar nu asa mult.cred ca am fost o femeie norocoasa din punctul asta de vedere.va pup!

    0
    0

  • mihnea pe 14 Sep 2008, 22:18
    precoce

    masturbarea din adolescentza poate fi cauza ejacularilor precoce?...daca problema e de natura psihologica ce remedii sunt?..cum ne recapatam apetitul sexual?..multzumesc!

    0
    0

  • ana pe 12 Sep 2008, 22:56
    va rog imi raspunde cineva??????/

    deci tre sa-ti curga mult???????????????????????????/ eu am orgasm sau nu?????????????

    0
    0

  • ana pe 12 Sep 2008, 22:55
    despre orgasm

    eu simt senzatia aia de ...f bn ca si cand am orgasm ,dar nu imi curge nimic.trebuie sa-ti curga ceva mult????????????????????????/cu jet??????????????

    0
    0

  • deeeea pe 12 Sep 2008, 22:38
    niciodata

    am facut sex de multe ori cu prietenul meu,si de multe ori mia produs orgasm clitoridian...insa orgasm vaginal niciodata...:((:((:(( sper sa descopar si placerea asta,deoarece suntem deschisi,comunicam mult,si mereu pregatiti ptr ceva nou:D

    0
    0

  • viorica pe 11 Sep 2008, 09:48
    daruirea trupeasca

    SANT DE 26 ANI CASATORITA SI ACUM DE 6 ANI AM INCEPUT SA AM ORGASM.NU STIU CE S_A INTAMPLAT ?DE CE ASA DE TARZIU AM DESCOPERIT PLACEREA, AM DOI COPII MARI.

    2
    0

  • cryss pe 10 Sep 2008, 20:45
    niciodata

    habar nu am cum e un orgasm pt ca nu am avut niciodata , nici macar prin stimularea clitorisului

    0
    0

  • roxana pe 9 Sep 2008, 22:39
    orgasmul

    am prieten de 3 ani de zile.ma simt bine cu el in timpul actului sexual dar nu am avut niciodata orgasm .nu stiu cum e senzatia aia,ma simt putin frustrata din cauza asta,dar el spune ca e mai mult vina mea pt ca nu comunic cu el....

    1
    0

  • VALY pe 8 Sep 2008, 08:20
    sex cit mai mult

    clitorisul si pct-G preludiu cit mai prelung depinde de parteneri ambii

    0
    0

  • lili pe 6 Sep 2008, 20:42
    orgasm

    conteaza mult si preludiul,starea emotionala.eu am de fiecare data orgasm cu partenerul,chiar mai multe.mi s-a intamplat sa am intr-o zi si 6,depinde mult de partener,de cum stie sa te excite.comunicarea e de baza

    0
    0

  • alex pe 6 Sep 2008, 11:34
    sex

    am avut femei cu orgasm diferit,dar cel mai intens cred ca a fost in penetrare la o tipa care nu-mi mai dadea drumul dintre picioarele ei

    0
    0

  • mona pe 6 Sep 2008, 00:08
    adevarat si fals.....

    ...totul e relativ...difera de la femeie la femeie....eu de exemplu am orgasm 95% cu sotul meu...si totul datorita controversatului punct g..pe care l-am descoperit amandoi accidental..de atunci pot sa zic ca sunt o femeie fericita..cu toate astea vibratorul nu ma ajuta f mult in cazul asta. adevarul e ca e uitat in dulap de mult. si apropo de clitoris orgasmul provocat de pct-ul g e dupa parerea mea mult mai intens decat cel provocat de stimulare clitoridiana...dar iarasi totul poate fi perceput diferit de la femeie la femeie.

    0
    0

  • astra pe 4 Sep 2008, 15:19
    se poate si asa...

    E vreo problema daca ajungi de fiecare data la orgasm numai daca e stimulat si clitorisul (de obicei de mine, pt ca simt cum e mai bine sa actionez)? Eu nu ma simt deloc neimplinita (citeam ca femeile care nu au orgasm decat daca stimuleaza si clitorisul ajung sa fie frsutrate?!?) si sper sa nu fie cazul nici de acum incolo, dar exista destule articole care te fac sa te simti privata de placere fiindcaa tot spun sus si tare ca orgasmul adevarat este cel vaginal...Cat dureaza un astfel de orgasm??? Ca sa stiu ce pierd (desi nu simt ca pierd ceva, ideea imi este indusa de zecile de articole in care se sustine acest lucru!)

    1
    0

  • secret pe 4 Sep 2008, 00:36
    salut

    se tot vorbeste de vibrator! as vrea sa incerc si eu unul. daca nu mai stii cum e un orgasm, de ce nu discuti cu pertenerul tau? Exista si alte metode......

    1
    0

  • secret pe 3 Sep 2008, 17:28
    fara orgasm

    eu nu am avut orgasm decat la inceputul relatiei cu partenerul meu...si sincer nu mai stiu cum e sa simti placerea pe care ti-e oferita in timpul orgasmului...:((:((:((:((:((:((...

    1
    0

  • elvira21 pe 3 Sep 2008, 00:02
    femeile ajung mai greu...

    eu cred ca tine si d e partener nu stiu cum e dar eu am orgasm inainte de partenerul meu, si de cele mai multe ori e multiplu

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod