6 motive pentru a face dragoste mai des

Pe langa starea de bine pe care ti-o ofera, partidele de amor sunt benefice sanatatii. Relatiile sexuale sunt esentiale in cuplu, iar calitatea lor poate imbunatati comunicarea...
Pe langa starea de bine pe care ti-o ofera, partidele de amor sunt benefice sanatatii. Relatiile sexuale sunt esentiale in cuplu, iar calitatea lor poate imbunatati comunicarea intre parteneri. Pe langa toate aceste avantaje, viata sexuala cat mai activa are alte sase beneficii.

1. Favorizeaza fertilitatea


Poate ca nu stiai, dar ovulatia nu intervine intr-un anumit moment al ciclului, intr-o perioada sigura, ci variaza de la o luna la alta. Atunci cand vrei sa concepi un copil, este dificil sa determini cu precizie momentul cel mai bun pentru a procrea: momentul ovulatiei. Si daca nu poti controla acest lucru, sporeste numarul partidelor de amor. In unele cazuri, atunci cand perioada ciclului o permite, placerea traita in timpul actului sexual este ea insasi capabila sa declanseze ovulatia. Atunci, de ce sa nu exersezi mai des si sa te simti bine?

2. Intareste inima


In timpul actului sexual, ritmul cardiac si presiunea arteriala sunt puternic accelerate, astfel incat inima munceste mai mult si se intareste. In cazuri foarte rare, la personele in varsta si care au probleme cu inima, pot aparea accidente cardiovasculare. In general insa, efortul depus de muschiul inimii este insotit de hormoni si de alte elemente, care ajuta corpul sa suporte aceste momente de "tensiune intensa".

3. Atenueaza durerea


Suferi de crampe premenstruale sau durerile de dinti iti dau batai de cap de ceva vreme? Uita de antinevralgice, pentru ca ai la indemana o solutie naturala foarte placuta: fa dragoste. Desi pare greu la inceput, mobilizeaza-te un pic. Nu este adevarat ca durerile nu fac casa buna cu actul sexual. Odata cu excitarea sexuala, corpul produce un hormon antiinflamator, numit cortizol, si endorfina, care creeaza starea de bine, ajutandu-te sa uiti de durere si sa te bucuri de placerea oferita de partener.

4. Dormi mai bine


De ce crezi ca majoritatea barbatilor sunt nerabdatori sa doarma putin imediat ce s-au desprins din bratele iubitelor lor? Actul sexual este cel mai eficient somnifer. Dupa orgasm, corpul este relaxat si destins, stresul este eliminat, iar spiritul e linistit. Din aceste motive, somnul vine mult mai usor si este mai odihnitor.

5. Te mentine mereu tanara


O viata sexuala armonioasa incetineste procesul de imbatranire. In timp ce simte placere, corpul produce inca un hormon, melatonina, substanta cunoscuta pentru binefacerile sale bazate pe proprietatile antioxidante. Un orgasm pe saptamana te ajuta sa atenuezi urmele trecerii timpului si ale exceselor (tutun, petreceri, nopti nedormite, excese alimentare si expuneri la soare). Astfel iti vei conserva ceva mai mult timp tineretea.

6. Hidrateaza pielea


Explicatia este aceea ca, in timpul actului sexual, corpul secreta testosteron. Este dovedit ca acesta stimuleaza glandele insarcinate cu hidratarea epidermei. Astfel scapi de pielea uscata si de micile iritatii de orice fel care apar din aceasta cauza.

Dar nu uita de la ce am pornit, unul si cel mai important motiv de a face dragoste, in afara de cele enumerate mai sus, este acela ca ne ofera placere fara niciun efort.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NELU pe 23 Iul 2013, 18:20
    cum se face dragoste cu o femeie

    am o prietenă și mia spus că nu știu să fac dragoste cu ea nu sex

    0
    0

  • un nesatisfacut pe 13 Apr 2010, 16:22
    @andrea

    andrea draga hai pe la mine si te consult eu sa vedem care-i treaba.

    0
    0

  • Andreea pe 10 Mar 2009, 13:27
    Greseala

    Io sunt Andreea ,am 16 ani si nu am avut pana acuma nici un iubit si nici nu m-am sarutat cu niciun baiat. Faza e ca intro zi cand imi faceam baie in cada si ma spalam pe jos mi-a alunecat fara sa vreau un deget inauntru si mie frica sa nu ma fi dezvirginat ,nu ma durut si nici nu mia curs sange dar mia curs un lichid alb, voi ce ziceti? credeti ca mai sunt virgina sau nu ,io sper din tot sufletu sa fiu virgina dar va rog spunetimi adevarul ;)

    0
    2

  • ANGELINA pe 2 Iul 2008, 17:29
    TOT PT CORINA

    Corina draga, si eu am avut astfel de probleme, kiar dc sant indragostita nebuneste de iubitul meu ai avem 3 ani de cand suntem impreuna. cine ne vede, zice ca avem 3 luni, ca la inceput,cand sant toate bune si frumoase, spun aceste lucruri pentreu ca si ana a spus," dc te indragostesti, vei simti". ei bine, e adevarat si asta, dar eu sant indragostita, dar.... nu ajung la orgasm. simt placere ,dar nu pot sa "termin". am vazut la o emisiune tv o emisiune f f f importanta. in timpul actului sexual, conteaza foarte mult RESPIRATIA. trebuie sa respiri nu numai pe nas,ci si la nivelul abdomenului, sa te simti relaxata, sa fie liniste si multa dragoste. prietenul tau stie de problema asta? trebuie sa ii spui si sa gasiti o solutie impreuna, poate iti place mai lent, sau mai rapid, sau sa fii stimulata in acelasi timp si clitoridian. etc etc. succes!!!!

    1
    0

  • ana pe 27 Iun 2008, 08:49
    pt. corina

    Nu stiu daca sfatul meu iti va fi de folos...dar cred ca ar trebui sa te indragostesti cu adevarat si atunci vei SIMTI. Din experienta mea...daca iubesti, poti ajunge la orgasm si numai dupa o strangere de mana sau un sarut...Poate nu un orgasm f. intens dar oricum simti TOTUL. S-ar putea la tine sa nu functioneze...dar iubirea, relaxarea si, desigur, un prieten atent si indragostit, cred ca pot face minuni. cu bine!

    0
    0

  • corina pe 26 Iun 2008, 20:25
    buna seara

    ma numesc corina am 21 de ani si nu am avut niciodata un orgasmo nu simt placerea absolut nimic ce imi sugeriti sa fac

    0
    0

  • gina pe 19 Iun 2008, 12:56
    fac prea mult

    alooooooooo,pai ce inseamna asta, putin respect pt tine nu ai? faci dragoste cat mai multa dar nici chiar asa , vei ajunge la un momendat sa nu te va mai satisfaca nimic, nici o pozitie nici sexul oral sau anal mai incet ,ca viata nu e facuta doar pentru sex.

    2
    0

  • jeni pe 8 Iun 2008, 14:11
    fac prea mult

    Eu vreu sa fac sex in continuu...am facut si in grup si am fost data afara de la locul de munca din un magazin pt ca am facut si acolo...incercati si voi ORIUNDE SI IN GRUP imi place sa fiu atinsa pe orice parte a corpului....eu o fac tot timpul si cu femei!!!

    0
    0

  • iahim pe 5 Iun 2008, 22:27
    dragoste

    tot ce se scrie in siteul acesta poate e prea putin si va fi tratat de uni avari dupa tot ce nu vor avea material, uita de ce e mai important si cind isi dau seama e prea tarziu sau nusi dau seama de loc ca nu au avut noroc sa aibe langa persoana potrivita pentru a trai momentele ce nu au egal cu nimic din viata omuli decat a face dragoste de unde ne si inmultim(uni o fac inconstient )

    0
    0

  • covaciu floare pe 5 Iun 2008, 19:16
    ca pofta

    daca ti e foame manci cand ti e somn dormi cand ti e sete bei asa si sexul daca te exciti trebuie sa te satisfaci altfel nu mai e echilibru hormanal si in concluzie nimic nu mai functioneaza bine nici mintea nici inima

    0
    0

  • Andreea pe 5 Iun 2008, 15:47
    Sunt de acord dar...

    In acelasi timp cred ca sexul are si partile lui negative. De cand m-am mutat cu prietenul meu si mi-am activat viata sexuala m-am imbolnavit de cistita. Oricat de tare ar fii partida, pentru el e supper dupa dar pe mine ma iau deseori niste crizeee. Am fost la doctor si acum ma tratez cu antibiotic. Sper k intr'o buna zi sa scap de toate astea ca sa ma pot bucura si eu din plin cand fac dragoste.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod