5 semne care îţi arată că ar trebui să faci dragoste mai des

Există pentru fiecare dintre noi o perioadă în viaţă, sau chiar mai multe, în care nu avem parte de sex. Cu toate că avem impresia că putem trăi şi fără să facem dragoste, studiile au

Există pentru fiecare dintre noi o perioadă în viaţă, sau chiar mai multe, în care nu avem parte de sex.

Cu toate că avem impresia că putem trăi şi fără să facem dragoste, studiile au demonstrat că perioadele în care nu facem amor ne afectează sănătatea fizică, psihică şi emoţională.

Iată mai jos 5 semne care îţi arată că trebuie să faci neapărat sex:

Te enervezi foarte repede

Starea ta de spirit suferă îmbunătăţiri semnificative în timpul partidelor de sex, fiind mai fericită după ce faci amor, datorită hormonului numit endorfină, care controlează buna dispoziţie.

Ai luat în greutate

Cercetătorii afirmă că dacă faci sex zilnic, poţi slăbi aproximativ 2 kilograme pe lună.

Însă, dacă viaţa ta sexuală lipseşte cu desăvârşire, poţi foarte uşor ca acele kilograme de care ai scăpa făcând dragoste să le pui pe tine şi să te îngraşi.

Ţi s-au micşorat sânii

Poate că ţi se pare o aberaţie, dar sexologii afirmă că atunci când nu mai faci sex, sânii ţi se micşorează. În timpul excitaţiei, fluxul sanguin este cresut, iar sânii pot lua 25% în mărime!

Suferi de insomnie

După partidele de amor, nu doar bărbaţii vor să doarmă. Acest lucru este valabil şi pentru femei, din cauza nivelului hormonului numit oxitocină, care creşte pe durata actului sexual şi are un efect calmant.

În schimb, dacă nu faci sex pentru o perioadă mai mare de timp, poţi suferi de insomnie.

Ai probleme de sănătate

Unul dintre cele mai importante beneficii ale partidelor de amor este acela că îţi vei întări imunitatea. Persoanele care fac sex în mod constant au cu 30% mai mulţi anticorpi în sânge.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod