Vreau sa pot spune: "L-am gasit!"

Cand dragostea este cea care te implineste...
Zilele trecute am avut o discutie "intre fete" cu niste prietene si ne intrebam ce ne face cu adevarat fericite, ce ne impliniste si ce ne face inima sa bata cu putere. O masina puternica, o casa sau o vacanta intr-un loc exotic? Nu, nicidecum vreo chestie materiala. Iubirea a avut castig de cauza... Si chiar nu cred ca acest raspuns inspira naivitate sau lipsa de maturitate.

"Pentru mine mai important este sa fii capabila sa iubesti si sa fii iubita, decat sa castigi marele premiu la loto. Banii, masinile si casele sunt doar niste chestiuni materiale, care nu au nicio valoare, pentru mine cel putin. Dragostea este mai presus de orice si oricine. Cred cu tarie in asta", se destainuia Anca. Ea este implicata intr-o relatie, singura ei relatie, de 7 ani si considera ca aceasta legatura o implineste si o face fericita in fiecare clipa a existentei ei. "Ma implineste si ma face sa zambesc de fericire la fiecare pas pe care il fac. Asta e tot ce conteaza", spune Anca, radiind de fericire.

Oana, in schimb, nu a atins aceasta "implinire". Inca... Spune ca are un job ok, nu ceva extraordinar, este sanatoasa... "Poate ar trebui sa ma multumesc, dar imi doresc sa fiu iubita, imi doresc foarte mult acest lucru, uneori chiar cu disperare si simt ca ma 'sufoc' de atata lipsa de afectiune". Oana isi doreste sa poata spune: "L-am gasit! Ne-am gasit! Am gasit omul care sa ma iubeasca si eu sa il iubesc la randul meu". "Am ajuns la trista concluzia ca este foarte greu sa gasesti pe cineva alaturi de care sa traiesti fercirea si sa fii implinita. Tanjesc dupa iubire, dupa un zambet, dupa sarutul gingas din fiecare dimineata si dupa bratele care ma protejeze de cosmaruri in fiece noapte", imi marturiseste Oana, cu tristete in glas.

E usor sa spui "Dar ce? Fericirea ta sta in mainile unui barbat? Tu nu poti fi fericita fara el? Fericirea ti-o faci singura!". "Singura" este un cuvant care doare chiar si atunci cand il rostesti, dar sa mai si simti cum e sa fii singura... Am invatat ca fercirea este reala numai atunci cand este impartasita. Impartasita de si cu cel pe care iubesti si care te iubeste... Cel pe care l-ai gasit, cel care te implineste si te face sa iti doresti sa iti petreci fiecare clipa cu el in gand.

"Eu sunt genul de om care ar pleca la Polul Nord pentru cel pe care il iubesc. Miile de kilometri nu sunt si nu vor fi niciodata un impediment pentru mine. As face orice si am facut multe 'in numele dragostei'. Nu este o lauda, nu privesc aceste lucruri ca pe niste sacrificii, ci ca pe o normalitate. Fac ceea ce simt, dar din pacate am avut nenorocul sa dau peste persoane care au profitat pe seama acestor 'miscari ale mele'.

Am suferit, am plans, dar asta nu inseamna ca nu voi mai zbura cu avionul pana in America, daca va fi cazul. Acest sentiment 'nebun' al dragostei ma implineste, ma face sa simt ca traiesc. Imi doresc sa urlu de fericire 'L-am gasit pe el si el m-a gasit pe mine! Sunt cea mai fericita fata din lume! Nimic altceva nu mai conteaza!'"
, imi spune Bianca.

De cele mai multe ori, fericirea o gasesti in lucruri marunte, iar dragostea te gaseste cand nici nu te astepti si nici nu stii cand vei spune "L-am gasit! Sunt fericita si implinita!"... Ce trebuie tu sa faci? Am invatat ca daca iti doresti cu tarie ceva, ti se poate intampla. Pana atunci, traieste fiecare clipa si fii sigura ca "implinirea" ta este aproape...
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 19 Mar 2010, 15:44
    putin offtopic...apropo sunt baiat

    dar decat ori ati spus unui baiat "vreau sa facem sex!" ?...ca eu in lunga mea vs am auzit doar o data si atunci pe ocolite nu stiam daca ii e rusine sau ezita sa zica

    0
    0

  • carolina133 pe 10 Ian 2010, 21:53
    DE CE?

    baieatului daca nui place de tine ce poti face dar tu mori dupa el cum sal cuceresti?

    0
    0

  • carolina133 pe 10 Ian 2010, 21:51
    cum

    daca el e mai mare decit mine cu 5 ani si el nu doreste cu mine numai din cauza la virsta ce pot eu face

    0
    0

  • bombonik pe 21 Dec 2009, 19:54
    am plecat..

    dupa cum spune si subiectul comentariului meu am plecat ..da am plecat dupa el si la ce folos acest pas facut in viata de mine f putine momente cand il ador si multe momente cand ma simt singura ..iubesc ...am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai lupt pt aceasta iubire ..singura problema e ca am ajuns sa imi fie frica sa nu mai am puterea sa trec peste toate ...VREAU SA MA SIMT IUBITA ...oare cer mult de la viata asta ???

    0
    0

  • BELLA pe 16 Nov 2009, 23:36
    IMI E DOR

    IMI E DOR SA SIMT CA IUBESC!

    0
    0

  • deverggo pe 11 Nov 2009, 22:46
    ...sa pierdut credibilitatea ramantzelor de alta data pt unii...

    dam,dar din fericire spre deosebire d unii sau unele care trec prin sau de la o relatie la alta precum trece trenul prin gari--altii/altele inca mai vor sa-si traiasca viata alaturi d cineva care-l/o complecteaza...sunt d aceeasi parere cu majoritatea ,as gasi mai mare satisfactie in a-mi petrece viata langa o pers. pe care sa o iubesc si sa ma iubeasca "mai mult k ieri si mai putzin k maine" decat toti banii sau bogatiile pe care le-as putea avea --la urma urmei pt ce traim si cum vrem sa ne incheiem viata--singuri cu sigurantza nu -----Deci tot cu alcel/acea cineva special/a....asa k iubiti-va mult/////a si bagatorii/bagatoarele in seama sa lase vrajeala pt cine e interesat d ea

    0
    0

  • lloredanad pe 4 Nov 2009, 07:57
    ..nimic mai adevarat..

    asa este,,fericirea apare atunci cind te astepti, mai putin,,te implineste,,te face sa fii tu insuti,,insa cel mai frumos,,sentiment este acela ca te simti in siguranta.Cine nu l-a trait este un om sarac, oricat de multi bani ar avea.Aveti incredere, fetelor,,si lasa-ti inima sa iubeasca!

    0
    0

  • alinusa25 pe 23 Oct 2009, 13:10
    NU ESTE CHIAR ASA

    DA EVIDENT TREBUIE SA EXISTE DRAGOSTE IN ORICE RELATIE SI RESPECT DAR CUM POTI TRAI DOAR CU DRAGOSTE DRAGELOR , DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC , MULTI TINERI NU INTELEG CA ININTE SA ITI INTEMEIEZI O FAMILIE TREBUIE SA AI CEVA STABIL , O CASA, UN SERVICIU , SI DUPA ACEEA DRAGOSTE FIRAR SA FIE EA.CUM ZICE IN ARTICOLULU DE MAI SUS EX, CA DRAGOSTEA E MAI PRESUS DE TOT GRESIT DACA ESTI UN OM SARAC FARA NIMIC MAI ESTI CAPABIL SA IUBESTI? DACA TARIESTI CU INCERTITUDINEA ZILEI CA AZI AI JOB SI MAINE PA... SINCER SUNT VB GOALE . TREBUIE SA AI SI DRAGOSTE. UN LOC DE MUNCA STABIL , SI UN LOC UNDE SA TE SIMTI IN SIGURANTA ASA CA .... ASTA ESTE

    0
    0

  • alexandra pe 23 Oct 2009, 11:24
    ofofof

    Dupa parerea mea acest articolare rolul sa ne spuna ca fericirea nu consta doar in jumatatea ta. chiar daca nu ti-ai gasit perechea asta nu inseamna ca nu poti fi fericita. Fericirea consta in lucruri simple, in bucurii marunte si in a-ti trai viata fara sa te gandesti ca esti singura. Nu esti, pentru ca ai prietenii langa tine care te apreciaza pentru ceea ce esti si nu inceteaza sa-ti demonstreze acest lucru. Si ce daca nu l-ai gasit pe cel care sa-ti fure un zambet doar prin simplalui prezenta? Poate ca e chiar langa tine si nici macar nu-ti dai seama. Asa ca nu trebuie sa fiiplictisit sa citesti niste articole, ci doar interesat de parerea altora. Poate acest articoldemonstreaza ca nu esti singura.

    0
    0

  • mitzuka pe 20 Oct 2009, 20:31
    ???????

    DRAGA ALINA,CHIAR ESTI ,,CURIOS''?EU CRED CA ESTI DEJA FRUSTRAT!!!!!!!!!!!1

    0
    0

  • Jeni pe 20 Oct 2009, 11:09
    suflete pereche

    Alina , rostul acestui comentariu este bine definit, pentru acei care iubesc si sunt iubiti la randul lor, ce pacat ca unii ai vile, masini, adica chestii materiale si gasesc iubirea in alta parte.Este adevarat, poti intreba, oare exista iubire adevarata ? Exista, eu o traiesc pe propria-mi piele, cu toate ca......nu mai am 20 de ani.

    0
    0

  • Alina pe 17 Oct 2009, 04:28
    ofofof

    uau. ce de chestii am invatat din acest "material". chiar sunt curios cat de frustrat trebuie sa fi ca sa scrii chestii de-astea. ma gandesc ca de asemenea tre sa fi frustrat si extrem de plictisit ca sa mai si citesti astfel de chestii. care e rostul, concluzia si finalitatea articolului?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod