Poveste adevărată: "Prietenul meu este agresiv cu animalele, iar asta mă pune pe gânduri"



Nu l-am mai invitat la mine de atunci, am fost mai mult la el acasă și nu mi-a mai dat alte ocazii să mă îndoiesc de caracterul lui. Cu mine întotdeauna este tandru, vizibil interesat, iubitor, mă face să mă simt bine cu el. Totuși, trebuie să recunosc că undeva în spate... fără să pot pune exact degetul pe „rană”, există un gând că e ceva ce nu știu, dar ceea ce el ascunde.

Într-o seară când mergeam pe stradă, ieșind de la un film, a dat cu piciorul într-un câine de pe stradă și l-a înjurat.
Absolut degeaba, din senin, câinele ăla nici măcar nu ne făcuse ceva, se apropiase de mine ca să mă miroasă, pentru că eu mângâi toate animalele când le văd.

Iar asta iar mi-a dat de gândit. Nu i-am zis niciodată despre faptul că mi se pare că are accese inexplicabile de agresivitate, pentru că nu vreau să stric atmosfera de altfel bună care e între noi. Pare că totul e ok și o vreme am crezut că agresivitatea asta se datorează faptului că a fost singur multă vreme. Mi-a spus că nu a mai avut pe nimeni după soția lui, de care s-a despărțit de cinci ani, și într-adevăr, mi se pare o perioadă foarte greu de îndurat de unul singur.


Totuși, mă gândesc că atunci când ești îndrăgostit – și el așa zice că este acum, de mine – ești mai bun, te manifești altfel, ești mai conciliant, mai ... iubitor cu toată lumea. Or el nu pare să fie așa calm și relaxat, chiar și după ce am făcut amor și ... se presupune că s-ar fi descărcat măcar fizic.

Nu știu cum să tratez chestiunea și mai ales dacă să iau în serios aceste mici semne pe care le-am observat sau să le trec cu vederea. Cinstit n-aș vrea să merg mai departe cu un om care nu iubește animalele, dar nici să-l întreb dacă le iubește nu mi se pare o idee bună, pentru că evident, de fațadă, va zice că da.
Mi se pare dovada supremă că este un om bun dacă știe să se comporte și cu cei mai slabi decât el. Iar el, deocamdată, mi-a demonstrat că nu iubește animalele. Chiar dacă pe mine pare că mă iubește...

Cum mă sfătuiți să procedez?


Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miuta pe 5 Dec 2014, 15:06
    .....fugi.....

    ...........fugi cat mai repede, cu siguranta ceva nu-i in regula

    0
    0

  • iulia pe 1 Dec 2014, 21:29
    e grav!

    A avut asemenea iesiri si tu inca mai esti cu el? Fara suparare dar cred ca problema e la tine...Stai cu el si urmeaza sa te loveasca pe tine,apoi pe copilul tau (daca e cazul),eu nu stiu fetelor ce nu e clar? In 2014,cu atata informatie in jur,atatea proteste impotriva violentei de oricare,voi tot va mai intrebati ce sa faceti daca?????????? Trist.... Un om care nu iubeste animalele si copiii,nu iubeste nimic,este om hain care te va nenoroci pe viata! Acum e dragut,ca e la inceput,stai sa vezi dupa,certificat medico legal scrie pe tine (fara suparare).Deschide ochii,ca esti tanara!

    0
    0

  • ionelala pe 30 Nov 2014, 15:27
    sfat

    Parerea mea este ca mai intai sa aflii daca el a fost cauza divortului si intreaba-te de ce in cinci ani de la divort nu a reusit sa aibe o relatie serioasa! omul acesta ascunde ceva! Fii precauta si ai grija cu cine te incurci! E dubios tare...tipul acesta! Take care!

    2
    0

  • andreea pe 30 Nov 2014, 14:14
    hm

    ti ai dat sg raspunsul........un om trecut printr un divort ascunde ffff multe rele decat bune si zic asta pt ca am patito si eu, parerea mea este sa l lasi si sa iti cauti altul mai de varta ta pt ca nu se stie cand te va confunda cu pisica sau cainele

    6
    0

  • myshanu pe 29 Nov 2014, 22:57
    interesant..

    E foarte ciudat comportamentul iubitului tau..aceste manifestari,crize de violenta nu mi se par normale...cum e posibil sa lovesti cu atata usurinta un animal inocent?stii cum se spune incepi cu un animal..si sfarsesti cu un om...te-as sfatui sa ai mare grija cu acest om pentru ca nu se stie ce se ascunde in spatele lui...o casnicie esuata..de ce?5 ani de singuratate..de ce?de ce nu incerci sa vorbesti cu el,sa-l intrebi mai multe despre viata lui,despre trecutul lui..cauzele divortului sau,copilaria sa..cu siguranta ascunde ceva in spatele aparentelor sale..si nu uita un om care e violent chiar si cu un animal,va fi violent intotdeauna cu oricine

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod