Poveste adevărată: "Nu i-am spus iubitului meu că am avortat copilul nostru"


Clar n-aș vrea să ne despărțim, pentru că îl iubesc, îmi place gândul că-mi voi petrece viața cu el, pe de altă parte sunt conștientă și că majoritatea mariajelor din jurul meu sunt cam distruse, dintr-un motiv sau altul, și că relațiile în general sunt făcute să nu dureze, cel mai deștept e ăla care acceptă această realitate și nu se cramponează prostește de mituri. Deci sunt pe de altă parte pregătită și că atunci când se va termina ceea ce simțim acum, să ne despărțim.
Dar, cine știe, poate că nu se va termina.


Ca să ajung la subiect, s-a întâmplat, deci, să rămân gravidă. A fost un șoc pentru că știu că mereu ne protejăm, în plus am grijă și în alte moduri să-mi monitorizez funcția reproductivă. Evident am decis să avortez. Pentru o scurtă fracțiune de secundă mi-a trecut prin cap să-i spun și lui, apoi am decis că e mai safe așa, altfel ar fi fost o întreagă bătaie de cap.

Acum, însă, după câteva luni de la acel eveniment mă tot macină vina.
Că i-am ascuns chestia asta, care pentru el ar fi fost destul de importantă. Iar vina vine nu atât din faptul că eu cred că aș fi făcut ceva greșit – oricând aș face-o din nou – ci pentru că relația noastră a fost până acum de așa natură încât nu ne-am ascuns niciodată nimic. Și acum eu îi ascund lui ceva ce știu sigur că l-ar ofensa.

Ideea e că mă tot gândesc că dacă i-aș spune mi-aș ușura conștiința, dar poate că l-aș pierde, pentru că îmi e aproape clar că el nu va dori să mai rămânem împreună știind ce am făcut.
Știind că sunt hotărâtă să nu fac copii. Știu că nu e corect din partea mea să îl țin blocat în situația asta, pentru că el încă mai speră că la un moment dat mă voi răzgândi. Dar viața nu e dreaptă. Trebuie doar să mă împac cu mine însămi: accept că pot trece mai departe mințindu-l – dar asta poate deschide calea și altor minciuni? – sau îi spun și îl pierd. Ce să fie?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.

Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod