Obiceiuri care pot distruge un cuplu: Ritmurile diferite de viata

Ritmul de viata, energia investita de o persoana pentru a rezolva diferitele situatii cu care se confrunta... Sa presupunem ca fiecare dintre noi are o anumita energie...
Ritmul de viata, energia investita de o persoana pentru a rezolva diferitele situatii cu care se confrunta... Sa presupunem ca fiecare dintre noi are o anumita energie prin care se concentreaza la diferitele lucruri si situatii care ii apar in viata. Fiecare persoana are un anumit stil de a se raporta la ele. Aparent, aceasta cantitate de energie care nu poate fi conservata, nu este decat un atribut al stilului unei persoane. In viata intalnim oameni cu stiluri diferite.

Problema nu este foarte complicata atat timp cat o persoana are o anumita energie - la unii, aceasta cantitate pare infinita, la altii ea tinde spre zero. Modul de a vorbi, modul de a se misca, felul in care reactioneaza in momentele obisnuite ale vietii de zi cu zi par sa fie consecinte ale acestui ritm al unei persoane. Dar, cand aceasta persoana devine partenerul tau in cadrul unui cuplu sau devine un coleg de serviciu cu care tu faci echipa, atunci lucrurile se modifica.

Sa ne inchipuim un grup de terapie in care toata lumea este pasiva. Lucrurile se vor misca cu greu in acest grup, intrucat este dificil de pus in miscare un organism, atat timp cat nimeni nu permite accelarea modului de implicare. Sau sa ne inchipuim un colectiv de munca in care toata lumea este pasiva, iar acest grup are de organizat un congres. Va fi foarte dificil sa-si atinga scopul propus. Pare sa fie mai curand o eroare a celor care au facut selectia de personal pentru acest colectiv.

Intorcandu-ne la cuplul tau, oare ai incercat sa-ti faci o imagine despre ceea ce se intampla in el? Oare ce-ai avea de spus despre ritmul de viata al cuplului tau?...

Sa intram intr-o lume a jocului si sa incercam o comparatie. Sigur exista multe elemente care te pot conduce in aceasta lume a cuplului tau, dar acum vom incerca sa exercitam cateva lucruri comparate.

Ritmul de viata se regaseste in toate momentele vietii. Daca modul in care se comporta partenerul tau atunci cand se intoarce de la munca a devenit suficient de banal pentru a nu mai remarca lucruri speciale, probabil ca situatiile care sunt mai rare spun mai multe despre ritmurile voastre.

Daca ar fi sa creionezi o anumita situatie de care tu esti interesata, o problema oarecare a cuplului - de exemplu, vreti sa va cumparati mobila sau va faceti planuri pentru week-end - putem avea doua situatii: fie dorinta este comuna si atunci apare problema de ritm, fie aveti pareri diferite si atunci vorbim despre relatiile din cadrul cuplului.

Te invit sa cobori in timp, pentru ca, in mod sigur, in amintirile tale exista un moment similar pe care l-ai trait in viata voastra impreuna. Identifica acest moment pentru a putea sa mergem mai departe.

Pe parcursul articolului, vei intalni cateva intrebari. Sunt intrebari posibile pentru tine, poti sa le pastrezi si sa le selectezi, urmand sa raspunzi mai tarziu la ele. Dar un lucru este important - nu-ti folosi foarte mult ratiunea pentru a raspunde.

1. Cum simti acum modul in care ai reactionat in fata nevoii / dorintei respective?
2. Cum simti acum modul in care partenerul tau a reactionat in fata nevoii / dorintei respective?
3. Ce-ti vine in minte in legatura cu modul in care voi va comportati in fata diferitelor obiective pe care vi le propuneti?
4. Ce simti din partea lui? Mai degraba cooperare sau rezistenta?

Un lucru care va fi dificil, cu siguranta, este sa faci abstractie de ceea ce ai vrea tu. De regula, in cadrul unui cuplu, fiecare isi doreste ca celalalt sa reactioneze in acelasi mod ca si el. Daca simte o problema, ar prefera ca partenerul sa aiba acelasi fel in care sa priveasca situatia si acelasi mod de a actiona. Acest lucru este rar posibil. Exista o tendinta de a considera si de a recepta anumite probleme. Aceasta tendinta este diferita de la caz la caz.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod