O relatie cu "fostul" prietenei tale?

Un anume baiat este mereu in mintea ta in ultimul timp. Cu o personalitate si un corp ce te face sa-ti pierzi controlul, este partenerul ideal pentru tine. Sau macar...
Un anume baiat este mereu in mintea ta in ultimul timp. Cu o personalitate si un corp ce te face sa-ti pierzi controlul, este partenerul ideal pentru tine. Sau macar asa crezi tu. Singura problema este ca el si fostul iubit al celei mai bune prietene sunt una si aceeasi persoana.

Deci ce poti sa faci? Sunt multe lucruri la care trebuie sa te gandesti inainte de a te imagina intr-o relatie cu el.

Relatia cu prietena ta
Multe fete isi formeaza prieteniile bazate pe incredere si respect. Daca este si cazul tau si al prietenei tale, atunci poate ca este mai bine sa privesti catre alt barbat. Daca prietenia voastra dateaza de pe vremea liceului de exemplu, de ce sa o stricati din cauza unui barbat?

O prietena buna este persoana pe care te poti baza o viata, daca nu te culci cu un tip la care candva ea a tinut. Bineinteles ca putem vorbi si de alte tipuri de prietenii intre fete. Ar fi aceea bazata pe distractie, dar mai putin pe incredere. Cea cu care vorbesti cel mai mult atunci cand va comparati cuceririle sexuale. Intra in categoria prietenilor de incredere? Poate, dar sansele sunt destul de reduse. Prietena "de discoteca" poate fi destul de deschisa atunci cand vine vorba ca tu sa ai o relatie cu fostul ei iubit.

Dar sunt destule cele carora nu le place sa "imparta". Iar cand in scena intra si sentimentele, situatia se complica.

Relatia ta cu "fostul" ei
Pentru a sti exact cum se scalda apele intre ea si fostul ei prieten, trebuie sa-i cunosti pe amandoi destul de bine. Relatia s-a terminat asa pur si simplu? Cine a parasit pe cine? L-a iubit sau a fost doar o pasiune de moment? Mai mult, isi poarta respect reciproc?

Poate ca ea nu are probleme cu sentimentele tale pentru fosta ei pasiune, dar stii si tu cum se intampla uneori: cum dai semne ca l-ai vrea tu, s-ar putea sa devina posesiva.

Cat a trecut de la despartire?

Chiar daca prietena ta a avut o stransa legatura cu actuala ta pasiune, sunt sperante si pentru tine.
Cu cat a trecut mai mult timp de la despartire, cu atat va fi mai putin dureros si mai usor de acceptat pentru ea interesul tau fata de "fostul". Daca s-au despartit saptamana trecuta si vrei sa faci marea miscare astazi, mai bine mai astepti un pic. Dar daca stii ca ea a fost cea care a pus capat si se gandeste acum la altul, poti trece linistita la treaba.

Timpul este ceva subiectiv. Unele fete au reguli de genul: macar un an nu se ating de "fostul" altei prietene. La unele dintre ele regula se intinde pe 5 ani. Si apoi mai sunt subiectele tabu intr-un grup de prietene: oricare ar fi situatia, un "fost" nu intra pe ecranul de radar al alteia. Destul de greu, dar de neincalcat pentru unele prietenii.

Apropierea voastra
Chiar daca prietena ta ti-a dat binecuvantarea, fii ingaduitoare si acorda-i timp inainte de incepe o relatie cu "fostul" ei. Oricat de ciudat ar putea parea, stati fata in fata si discutati. Spune-i ce reprezinta prietenia ei pentru tine si ca nu ai vrea sa o sacrifici pentru nimeni si nimic. Spune-i ce simti pentru "fostul" ei prieten. Nu-i spune totusi daca il doresti foarte mult. Trebuie sa fii pregatita pentru orice reactie, de la furie la liniste deplina.

Noua relatie
Din respect pentru prietena ta, iata cateva lucruri de care sa tii cont in situatia in care incepi sa te intalnesti cu fostul sau prieten:
- Nu va expuneti prea mult ca un cuplu: faceti un efort in primele doua luni pentru ca apoi totul sa fie mai usor, sa vina de la sine;
- Nu ii arata prea des afectiunea in public: arata-i afectiunea, dar intr-o alta maniera;
- Nu cauta sfaturi la ea: este o regula ce nu trebuie incalcata - nu intra in amanunte despre relatia ta; daca te confrunti cu o problema de comportament a partenerului tau, descurca-te singura. Ea s-a putut descurca, asa ca fa si tu la fel. O astfel de dicutie poate fi neplacuta pentru prietena ta;
- Fara discutii despre sex: daca vrei neaparat sa vorbesti despre asa ceva, alege o alta prietena in locul ei.

Un obstacol, doua pot fi inevitabile. Actualul tau prieten poate avea nevoie permanenta de confirmarea ca nu v-a stricat prietenia. Atat tu cat si prietena ta trebuie sa faceti un efort pentru a-l face sa inteleaga ca intre voi totul este la fel.

Nimic nu te opreste, deci, de la o astfel de relatie, atat timp cat exista comunicare intre voi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod