Diferenta de varsta o problema?

O luna, un an, cinci ani, zece ani ce diferenta de varsta poate fi considerata acceptabila intr-o relatie (la urma urmei in orice cuplu exista un decalaj cronologic) si cand devine...

O luna, un an, cinci ani, zece ani ce diferenta de varsta poate fi considerata acceptabila intr-o relatie (la urma urmei in orice cuplu exista un decalaj cronologic) si cand devine aceasta o problema? Daca ar fi sa jucam sah mat dintr-o singura miscare am spune doar atat: o relatie are sanse de reusita cand se acorda mai multa atentie asemanarilor decat diferentelor.

Cu alte cuvinte, atunci cand cei doi ajung sa pretuiasca atat de mult ceea ce au in comun incat deosebirile dintre ei nu numai ca devin torelabile dar chiar ii ajuta sa se cunoasca si sa comunice mai bine. (Atentie deci: nu incercati sa stergeti diferentele; mai intelept este sa le acceptati si sa va folositi de ele in asa fel incat sa puteti construi ceva impreuna).

De regula, cand ambii parteneri sunt suficient de maturi si de echilibrati in plan afectiv, pentru a stabili o comunicare de tip adult-adult, diferenta lor de varsta nu creeaza dificultati.

Inseamna ca ei se accepta reciproc asa cum sunt si decid sa se bucure cat mai mult de ceea ce ii uneste. Tendinta de a pune impasul unei relatii pe seama incompatibilitatii legate de varsta ascunde cel mai frecvent o configuratie gresita a legaturii in sine. Aceste cupluri functioneaza asimetric, dupa modelul parinte-copil, intre parteneri dezvoltandu-se o relatie de dependenta, care in timp devine tensionata, plina de insatisfactii si resentimente.

In loc sa-i uneasca tocmai autonomia pe care si-o recunosc unul altuia, cei doi sunt legati prin incapacitatea de a-si rezolva propriile conflicte, de a-si gasi centrul de greutate in sine.

In astfel de relatii, unul da si celalalt primeste, iar dragostea este inlocuita de jocurile diabolice ale puterii. De multe ori, partenerul mai varstnic isi aroga in numele experientei acumulate in timp dreptul de a-l dirija si controla pe celalalt; el stie ce e bine si ce e rau, are intotdeauna dreptate (si dreptul de a hotari pentru amandoi) incat orice incercare de a-i opune rezistenta esueaza.

Pentru aceste persoane, indragostite de propria putere, este indispensabil sa stie ca ceilalti au nevoie de ele si ca nu le este constestata autoritatea. De aceea, isi aleg ca parteneri de viata indivizi mai tineri, vulnerabili, care nu se descurca singuri si fata de care pot sa-si exercite dominatia. La randul sau, partenerul "slab" este multumit ca a gasit pe cineva dispus "sa-l duca in spate", complacandu-se intr-o atitudine pasiva si obedienta.



Un scenariu relativ curent este urmatorul: El mai "copt" s-a obisnuit sa fie stapanul care dispune dupa propria vrere de cei din jur. Ca sa-si confirme puterea si sa creasca in propriii ochi, se ataseaza de o femeie imatura, cu o stima de sine foarte scazuta, aflata ea insasi in cautarea unui "parinte" ocrotitor. Convinsa ca nu s-ar fi descurcat singura, Ea se felicita ca a intalnit in sfarsit "salvatorul" care sa-i poarte de grija.

Dupa un timp insa, va descoperi ca pretul acestei alegeri este un control nemasurat din partea sotului, ce o trateaza intotdeauna ca pe un copil, si deci pierderea oricarei sanse de a evolua. Relatia lor nu decurge ca intre doi adulti de varste diferite, capabili de a se intelege si respecta reciproc, ci este conditionata de supunere, de asimetria rolurilor in cuplu.

Este evident ca esecul relationarii a facut vizibila diferenta de varsta si nu invers. Cand exista sentimente puternice si dorinta de a-l intalni pe celalalt in unicitatea sa, cativa ani in plus sau in minus nu conteaza. Inainte de orice, batranul Cronos respecta relatiile autentice!

 

Comentariile 1-50 din 99

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionpetcu pe 10 Ian 2015, 17:46
    iubitiva fara regrete

    iubirea nu are virsta dak exista iubire cu adevarat si multa incredere

    0
    0

  • Mada2 pe 12 Sep 2014, 14:04
    ...as vrea sa stiu

    Buna!...Eu am 19, iar el 33...ne cunoastem de 2 luni, luni in care el m-a citit foarte usor,ca sa zic asa...Din start ,el a fost si este sincer si respectuos. In astea 2 luni mi-a vazut problemele cu care ma confrunt, si de fiecare data a venit cu solutii si sfaturi bune de urmat...Problema e ca in urma acestor sfaturi ,vrea si el afectiune sau ceva care sa-l imbune si pe el....Comportamentul meu fata de el in aceste 2 luni a fost ca si pentru restul lumii...Acum el doreste ceva mai picant iar eu sunt la inceput...Plus faptul ca urmeaza sa plece in 2-3 saptamani. Sentimentele mele pentru el ,au luat amploare...So,niste opini va rog frumos!:)

    1
    0

  • diana2013 pe 13 Mar 2013, 13:39
    diferenta de varsta

    Buna!!! Sunt si eu intr-o relatie cu cineva...eu am 24 de ani si el are 42. Diferenta de varsta inca nu isi face simtita prezenta, sper sa fie asa si pe viitor. Isi doreste sa avem si un copil, deoarece are si el o varsta (ce-i drept eu as mai astepta 2-3 ani), dar fiindca il iubesc imi doresc si eu la fel de mult sa avem un copli impreuna.

    2
    5

  • adytzu pe 5 Mar 2013, 22:58
    pt eaa

    eu am 13 ani ea are 17 si eu o iubesc enorm de multt dar ia sp ca nu vrea sa fim imp ca este o varsta mare dar eu cred ca anii nu conteazaaa :((:(((:((( te iubesc enorm cum nu am iubit pe nimeni poate cnv te va convinge sa imi dai o sansa

    4
    0

  • Aura pe 17 Dec 2012, 14:32
    PT NIKUTZA

    De ce iti pasa de ce o sa zica lumea? Nu stiu ce familie ai dar sunt sigura ca o sa inteleaga daca voi va iubiti cu adevarat si daca el este un barbat cinstit, un om bun si te iubeste! Incearca sa le spui, te vor intelege, iti vb din experienta proprie! Succes! :*

    1
    2

  • Andreea pe 11 Dec 2012, 10:20
    O relatie complicata

    Buna ziua,eu ma numesc Andreea,am 19 ani si am o relatie cu un barbat de 42 de ani.L-am cunoscut pe un chat de pe telefonul mobil si suntem impreuna de 6 luni.De cand am inceput sa vorbim mi-a spus ca se afla la inchisoare de ceva timp dar nu ma deranjat faptul ca este detinut si ca exista o diferenta intre noi de 23 de ani.Ceea ce m-a atras la el este felul de-a fi,modul de-a vorbi,caracterul si mai sunt o gramada de lucruri ce mi-au placut la el.A fost prima data cand am interactionat cu o persoana de la penitenciar si este o experienta noua pentru mine.Cu timpul m-am atasat tot mai mult de el,cu cat mergeam mai mult in vizite la el incepeam sa tin tot mai mult la el pana m-am indragostit de el si am inceput sa simt ceva ce nu am simtit niciodata pentru nimeni.Lumea ma critica si judeca pentru ceea ce fac dar eu numai tin cont de parerile si impresiile lumii.De fiecare data cand il sarut,il strang in brate,il imbratisez simt flututrasi in stomac,am emotii in preajma lui,ma iau fiorii si tremur uneori.Imi doresc foarte mult sa fiu cu el toata viata si sa fim in continuare un cuplu unit si fercit ca pana acum.Desi detinutii sunt considerati de societate intr-un mod foarte negativ si marginalizati eu nu consider ca toti cei de la inchisoare merita tratati asa si pusi la zid deoarece sunt toti diferiti si unii se schimba cand vor iesi de acolo pozitiv si se vor indrepta dar asta nu vede nimeni.Pentru mine deiferenta de varsta intre mine si iubitul meu nu reprezinta o problema fiindca sentimentele dintre noi sunt destul de puternice,de intense si avem o relatie serioasa,stabila si de lunga durata.Nu cred ca diferenta de varsta conteaza cata vreme exista respect,incredere si sinceritate intre partenerii din cuplu.

    4
    2

  • alex pe 18 Oct 2012, 14:44
    ..

    Eu am 26 ea are 15 ...ea nu este din acelasi oras a venit vara trecuta ma placut am stat impreuna o luna pana a plecat am pastrat legatura foarte putin in acel timp akm a venit in vacanta de vara din nou am fost din nou impreuna 2 luni ,eu mam atasat foarte tare de ea , si ea zice ca ma iubeste dar totusi are 15 ani ,si pastram legatura la tel zilnic spune sa o astept ca la anu se va muta in oras in care stau eu dar se poate schimba ca e mik si nu vreau sa o pierd ,, mia spus ca relatia noastra va tine si le va spune pariintii lor ei abea peste 2 ani despre noi ca s mai comunisti mie frik de schimbarea ei ce sa fac ca o ploac enorm dar mie frik ca la ea e dragostea de adolescenta

    4
    0

  • vald pe 11 Iul 2012, 20:26
    varsta

    si daca ea are 33 si yo 19 dar ne simtit bine unul cu altul ce sa fac ??eu o iubesc si ea la fel dar ea nu vrea din cauza ca eu sunt tanar si cik trb sa imi traiesc viata!!dar eu vreau ca ea sa fie viata mea!:((

    6
    0

  • ninuca pe 5 Iul 2012, 15:03
    diferentza de varsta

    eu am 18..el 34..ce sa fac???ma iubeste la nebunie..si io il iubesc..si mai arata si bestial..deci nu-i dai 34..ce sa faaac?? va rog, da-ti-mi un sfat...

    3
    1

  • Elzy pe 14 Iun 2012, 10:41
    Sunt perfect de acord cu Nikutza :)

    Si intre mine si iubitul meu este o diferenta de 14 ani...si este minunat.Ne respectam, ne iubim si totul functioneaza...Nu exista o limita de varsta..exista iubire..exista suflete care se intalnesc mai devreme sau mai tarziu si nimeni nu are dreptul sa creeze sisteme de referinta ale varstei...este o aberatie si o dovada clara a "bolii" de care sufera mentalitatea romanilor!...sfatul meu: iubiti si lasat-va iubiti indiferent de cati ani aveti!

    5
    0

  • Nikutza pe 12 Mai 2012, 23:54
    ....

    in relatzia mea diferentza este de 14 ani shi suntem impreunaa totusii , dar nimeni nu stie, lumea no sa ne inteleaga , eu am 18 el are 32 ,eu il iubesc , e foarte deosebit , fetelor conteaz doar sentimentele , daca simtiti ca este barbatul cu care doritzi sa va petrecetzi o viatza atuncii se merita.....

    11
    1

  • Nasty pe 6 Apr 2012, 20:35
    Hello!

    Buna!Eu am 16 ani iar el are 37.ce sa fac?el spune ca simte ceva pentru mine dar nu-l cred.

    12
    6

  • Ileana pe 19 Feb 2012, 16:38
    Iubirea

    Sunteti de acord ca ANUL 2012 sa fie declarat ANUL IUBIRII INTRE OAMENI?Sunteti de acord ca ANUL 2012 SA FIE DECLARAT anul iubirii intre oameni? http://reteaualiterara.ning.com/group/anul2012/forum/topics/puteti-declara-anul-2012-anul-iubirii-intre-oameni?commentId=1971741%3AComment%3A1429411&xg_source=msg_com_gr_forum

    1
    4

  • emanuel pe 13 Nov 2011, 17:53
    Ptr. MIRELA

    DA Mirela ai dreptate sotia mea e mai mare cu doi ani si jumate eu am 40 ea 40,5 e greu sa traesti langa o sotie batrana cred ca intr-o zi o las cu tot ce am realizat cu ea in 15 ani si o iau de la capat nu sti cat sufera un barbat cand vezi ca totul e o mascarada cand vezi ca te iubeste dar nu te iubeste cand vezi ca incearca sa fie pasionala cu tine la pat dar ia se uita pe fereastra....asa ca lasal.. ca mai tarziu o sati multumeasca...

    3
    2

  • emanuel pe 13 Nov 2011, 17:27
    ptr.Lara

    ESTI FEMEIE CUM AI PUTUT SA TE CULCI CU EL SANT 15 ANI NU CREZI CA E UN COPIL,EU AS ZICE CA E MAI MULT VIOL DECAT DRAGOSTE SAU L-AI ADEMENIT CU BANI EU UNUL CRED CA ESTI PEDOFILA D-ZEU SA TE INTELEAGA....

    5
    1

  • dya pe 21 Sep 2011, 11:48
    diferenta de varsta

    hey...diferenta de varsta un sibiect greu de tratatt privit din exterior f diferit sa va impartasesc povestea mea nicio diferenta nu conteaza atunci cand e iubire adevarata eu am 18 el 30 ne intelegem de minune si pe langa diferenta asta sunt si altele dar am trecut peste orice obstacol deci capu sus si nu priviti diferentele dintre voi ca o piedik de multe ori pt cei din jur sunt diferente dar pt voi doi sunt asemanari si asta va intarestre iubirea dak intradevar stiti sa luptati pt dragostea adevarata mergeti inainte si nu va uitati in jur deci bafta la toti

    7
    3

  • anonim pe 15 Aug 2011, 14:12
    re: Diferenta de varsta

    Trebuie sa te intereseze mai putin ce cred ceilalti despre tine, decat daca tu ai luat decizia corecta sau nu.

    5
    0

  • Laura pe 23 Iul 2011, 16:19
    Diferenta de varsta

    Buna! se presupune ca un cuplu cu diferenta mai mare de varsta se desparte....cum este vazuta fata de ceilalti ? ca exista la un moment dat si chestia ce a vazut ea la el ? p*** sau bani...... si isi vor incerca uni norocul* ca nebuni sunt multi pe lume si poate fata e cuminte! astept parerile voastre sper ca nu vam deranjat cu cuvintele mele

    4
    0

  • Myha3la pe 22 Iun 2011, 23:20
    Imi puteti da cateva sfaturi , va rog din tot sufletul ?

    Buna ! Diferenta dintre mine si baiatul pe care il plac foarte mult este de 11 ani ... :( Va rog dati un add pt niste sfaturi la id meu : myhaelalovemyhay@yahoo.com ..... Multumesc anticipat !!!

    0
    4

  • ade_lutza_it pe 20 Iun 2011, 20:27
    diferenta

    am 16 ani..prietenul meu are 24...avem impreuna un an...toata lumea impotriva noastra.mai ales parintii..dar totul se va sfarsi deoarece el trebuie sa se mute in alt orash...o sa fie un infern..:(

    2
    3

  • lucia pe 12 Mar 2011, 16:57
    diferenta ...

    eu am 21 de ani si iubitul meu are 37 si ne intelegem de minune...doar ca diferente de varsta se cam simte pe plan sexual....=))este putin dificil...dar ..in concluzie...nu sexul inseamna app tot intro relatie.--suntem de 2 luni impreuna ...locuim impreuna..afectiunea si dragostea ...dovedita...in orice clipa petrecuta alaturi de el ..pe mn ma face sa uit de diferenta de varsta........eu pornesc de la deviza...traieste clipa..si profita de fiecare clipa.....petrcuta de partenerul tau...cat o sa fie ..o sa fie ..cat nu...asta ..eeee....:D

    4
    3

  • Alina pe 20 Feb 2011, 22:01
    m-am indragostit...

    ...de un barbat care are 36 de ani si eu am 17, el fiind intr-o casatorie si avind si copii...Sentimentele mele sunt intr-adevar profunde, dat fiind faptul ca tin deja de 2 ani...Familia nu doresc sa i-o stric, deoarece stiu ce vor simte copii aia, fiindca am crescut si eu fara tata. Defapt cu el suntem intr-o relatie de prietenie, ba chiar mai mult ca frate si sora! Spune-ti-mi va rog, sau cel putin da-ti-mi macar vreo-un sfat....cum as putea macar sa uit de el.. ?????

    4
    1

  • anonim pe 21 Ian 2011, 13:42
    mi se pare normal dar si ciudat

    eu am cunoscut acum 2 ani o persoana in italia....in primul an am ignorato...dar cand am fo anul trecut am petrecut mult timp impreuna si am inceput sa avem o relatie...el are 46 eu 19...e diferenta mare....dar ne intelegem ff bine...atata ca el e foarte gelos...ar merge o relatie indiferent de diferenta de varsta...dar nu saftuiesc pe nimeni sa aive o asemenea relatie deoarece include si sacrifici:( pe moment nu constientizezi dar pe urma o sa ti dai seama...eu acum nu mai pot spune nu relatie deoarece il iubesc...dar fetelor nu va bagati in asa ceva!!!

    3
    4

  • Manole Madalina pe 21 Dec 2010, 15:06
    Diferenta de varsta dintre doua persoana

    Clar ...aceste legaturi sunt cele mai intense dar si cele mai grele..ptr k mereu intervine aceasta problema...amicii sa faca diverse argumente....si cealalalt sa si puna vesnica intrebare ..oare peste2-3 ani va fii la fel...ma vei lasa?!!!...daca te saturi??!!!!........nu refuzati o asemenea legatura...asc inima...eu mi am asc....si sper sa nu mi para rau..sper...am 20 ani si el 39....parca suntem facuti unul ptr celalalt..am simtit din prima clipa...si sa nu mai zic ca..m am mutat la el...ff rapid........asc inima....si nu sariti peste asa ceva...decat un retardat la 20 de ani...care nu stie sa mearga pe strada......scz am intalnit si barbat la 34 de ani care nu stia ce vrea dupa 4 ani de relatie dar asta e....sanatate si iubire la toata lumea

    11
    1

  • Mihai pe 3 Dec 2010, 17:35
    pt. kty

    da... e homosexual de aceea nu te mai vrea! glumesc... pai in primul rand el iti poate fi tata! in al 2-lea rand nu vei putea fi vazuta de catre el ca o SOTIE , eventual ca si o FICA ! pe deasupra el nu cred ca vroia altceva nimic de la tine decat sex.. asa ca sfatul meu e sa iti vezi de viata ta si sa iti cauti unul de varsta ta si sa nu`i spui nici o data celui cu care vei fi(unu de varsta ta) ca ai fost cu un barbat mai mare decat tine cu 26 de ani!mult succes in continuare!

    5
    1

  • kty pe 7 Nov 2010, 12:26
    DIFERENTA DE VARSTA

    am 23 de ani si de un an am cunoscut un barbat care mi-a placut din prima clipa.nu stiam ce varsta are(arata bine pt varsta lui).el este mult mai mare decat mine,are 49 de ani.in acest an noi am avut o relatie oficiala,dar ne intalneam des,pana cand eu am plecat din tara.dupa scurt timp am inceput sa vb la tel,pe net,si incet incet s-a nascut in amandoi dorinta de a ne revedea,de a fi din nou unul langa altul.si el a venit,am stat o sapt impreuna si ne-am simtit extraordinar de bine.singura pb e dif de varsta,26 de ani.dar in ciuda acestui lucru,il iubesc mult si el la fel.el spune ca e mai bn sa nu facem pasul cel mare,pt ca mai tarziu vom suferi din cauza anumitor schimbari.este o pers speciala,sincera,e asa cum imi doresc.el imi spune ca sunt o tipa exceptionala,ca isi doreste din toata inima sa ma aiba langa el,dar pt binele meu,e mai bn sa nu fim impreuna.a fost si este extrem de grau sa aud si sa accept asta!ce sa fac,ma sfatuieste cineva,pls?

    2
    3

  • anonim1 pe 27 Oct 2010, 19:17
    aiureli

    nimic unul de celalalt...nu il iubesc din interes...imi place pt ceea ce e...ca mereu e alaturi de mine si stie cum sa ma calmeze in unele situatii foarte tensionate...daca sunteti intr-o situatie ca a mea...singurl sfat e sa nu va dati batuti orce ar fi...sa nu ascultati de nimeni decat de voi...sa fiti alaturi unul de celalalt si sa nu lasati stresul provocat de alte persoane sa va desparta....chiar nu conteaza vaersat

    4
    0

  • anonim1 pe 27 Oct 2010, 19:14
    aiureli

    de ce sunteti asa siguri ca nu poate exista iubire intre doua persoane intre care exista o diferenta foarte mare de varsta....eu am 16 ani,dar toti imi spun ca gandesc si arat ca la 20...si sunt cu un barvat mai mare cu 20 de ani decat mine...si simcer ne iubim mult....desi nimeni nu este de acord cu relatia nosatra decat prietenii foarte apropiati....acum asteptam sa implinesc 18 ssani...atunci nimeni nu mai poate face nimic...suntem de ceva timp impreuna si nu ascundem

    2
    2

  • Mihai pe 11 Sep 2010, 01:20
    wow alina

    de ce nu iti cauti un baiat apropiat varstei tale? parerea mea e ca trebuie sa iti gasesti pe cineva apropiat varstei tale si sa uiti fostele tale relatii...! o zi placuta

    2
    1

  • alina pe 8 Sep 2010, 20:03
    ajuta-ti-ma

    vreau sa cer un sfat sau o parere celor care au experienta.prima mea iubire a fost gioni,mai mare cu 14 ani jumate dekt mine.ne am lasat pt k eu asteptam k el sa ceara de sotie dar nu a facut o.aku sunt impreuna cu stefano un barbat italian mai mare cu 24 de ani dekt mine,eu am 22,ne intelegem f bine dar mie frica sa fac pasul decisiv. E NORMAL?

    2
    1

  • Mihai pe 29 Mai 2010, 19:06
    maella

    wow... tu implicata intr-o relatie serioasa el singur... sterge-ti commentul... ma dezgusta astfel de persoane nu te supara!

    4
    2

  • maella pe 27 Apr 2010, 21:03
    diferenta de varsta

    am si eu o poveste cu "diferenta de varsta" .eu 27 el 42,eu eleva el instructor,eu implicata intr-o relatie serioasa el singur,totul normal pana cand eleva se indragosteste de instructor si.... ...se produce inevitabilul.au tecut aproape 2 ani iar eu ma gandesc in continuare la el.Vorbim din cand in cand la telefon,scriem mesaje,dar nu il inteleg.De ce raspunde numai la ce-i convine?de ce nu imi spune in fata ce simtenu ma lasa nici sa mor dar nici sa traiesc

    0
    4

  • pentru Yoyo pe 18 Mar 2010, 23:43
    Capul pe umeri

    Curaj ! Si capul pe umeri tot timpul...din partea amandurora !!!! Succes !

    0
    0

  • yoyo pe 17 Mar 2010, 20:39
    pentru florin

    multumesc pentru sfat...sincer m-ai incurajat:) nu va fii o problema studiile si sper ca totul sa fie bine...mersi inca o data chiar m-ai facut sa ma simt mai bine >:D

    0
    0

  • Florin pe 14 Mar 2010, 23:38
    Incercati

    Incercati si studiati, la propriu (stiintific), diferentele dintre femei si barbati, evolutia psihicului celor 2 "parti" de-a lungul vietii etc etc etc si veti vedea ca 10 ani e o cifra decenta (rezonabila si in medie, desigur) de aproximare a avansului partii feminine fata de cea barbateasca. Fara intentia de a jigni, daca incercati sa va uitati si pe strada la perechile care trec, veti putea sesiza deseori cum baietii par a avea "mucii" (pardon !) la nas fata de fata de langa el

    2
    0

  • Florin pe 14 Mar 2010, 23:24
    Pentru Yoyo

    Hai sa fim seriosi. La voi diferenta este din start acceptabila (sau posibila, zi-i cum vrei). Pare mare, logic, dar nu este deloc imposibila, chiar foarte posibila (daca intre voi este ceea ce trebuie..., si pare ca este).Singura problema, ar fi eventuala continuare a studiilor de catre tine, dar nici asta nu ar trebui sa fie o piedica. Oricum, in ziua de azi, studiem toata viata (si tot "destepti" murim). Asa ca fericire multa si iubiti-va, viata trece repede!!

    3
    0

  • Florin pe 14 Mar 2010, 23:17
    Pentru monsab

    Nu exista reteta !! Cazurile difera foarte-foarte mult. Daca ai intalnit omul care te face fericita (si tu pe el), atunci EL este, nu te mai tot intreba. dar sa fii sigura de ce simti in interiorul tau. O diferenta de varsta de 25 de ani e mare, intr-adevar, dar...numai voi doi stiti exact adevarul legaturii dintre voi doi. Cand ai timp, treci intr-o plimbare pe la un tribunal-judecatorie si vei vedea ca se prezinta pentru divort perechi in care El si EA sunt nascuti in acelasi an, in aceeasi zi, la aceeasi ora, in acelasi minut (exagerez un pic, dar in mare cam asa e). Asa ca... In final, doar iubirea conteaza - dar sa fie ! Numai bine !!!!!!!!!!!!!!!!!

    1
    1

  • monsab pe 11 Mar 2010, 23:14
    difereta de varsta

    salutare la toata lumea! am si eu o mice problema si poate imi poate zice cineva cum sa fac sa inteleg si eu si partenerul meu ce si cum sa facem sa trecem peste aceasta diferenta de varsta! diferenta de varsta dintre noi e relativ cam mare el are 50 si eu 25 in realitate logic nu e dar..... eu am un sentiment puternic pentru el si el pentru mine dar ne tot inpiedicam de aceasta mica problema DIFETENTA DE VARSTA cine poate sa ma ajute ? multumesc din suflet si foarte anticipat!!!!

    1
    2

  • yoyo pe 9 Mar 2010, 14:03
    pls niste sfaturi

    buna as vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi sincere....de cateva luni buna as vrea niste sfaturi sincere in legatura cu situatia mea va rog....de cateva luni sunt cu un baiat mai mare decat mine cu 15 ani...eu am 19 ani iar el are 33 .....eu nu sunt hotarata ce sa fac pt ca mi se pare putin cam mare diferenta de varsta....sincer el vrea o relatie serioasa iar eu...am lasat sa treaca timpu sa-mi pun la cap sentimentele....inca nu stiu ce voi face si as vrea niste sfaturi sincere...el tine mult la mine si este foarte intelegator ,stie sa ma asculte,stie sa ma calmeze atunci cand sunt suparata,stie sa vorbeasca cu mine ......nu vreau sa-l fac sa sufere...plsssssss niste sfaturi ..multumesc anticipat

    0
    2

  • Florin pe 28 Feb 2010, 19:17
    bazaconii

    Singurul lucru care conteaza cu adevarat este ceea ce simti in interiorul tau, ce vezi si ce simti in ochii celui de langa tine ! Restul sunt poveshti, intamplari ale unora sau ale altora, care s-au potrivit sau nu cu partenerii lor etc... Stiu perechi in care cei doi aveau varsta apropiate si au rezistat 2 ani impreuna, cum stiu si perechi care au 16 ani diferenta sau mai mult si traiesc o fericire permanenta... Asa ca Varsta, Averea, chiar si Frumusetea, palesc toate in fata iubirii adevarate, data in primul rand de Compatibilitate - adica ce simti in suflet cand sunteti alaturi unul de celalalt. Numai bine tuturor si fiti alaturi de cine simtiti cu adevarat, lasati varsta, averea etc pe seama Celui de Sus ca nu se stie niciodata...!

    6
    1

  • ariana pe 5 Feb 2010, 00:18
    diferenta de varsta

    Am intalnit numeroase pareri referitoare la acest subiect,si de fiecare data raman surprinsa in mod neplacut,intrucat majoritatea oamenilor se grabesc sa judece si sa eticheteze totul fara a avea o experienta de acest gen,traita pe propria lor piele. Am o reatie de 1 an cu un barbat mai in varsta ca mine cu 22 de ani.iubitul meu are 41 iar eu 19.L-am placut de cum l-am vazut prima oara,si nu aveam idee nici ce varsta are si nici ce situatie materiala.NU cred ca relatia dintre doi oameni se rezuma la faptul ca femeia are niste lipsuri din copilarie sau cauta o situatie financiara model. Categoric iubirea se manifesta in cele mai neasteptate situatii,si in cazul meu diferenta de varsta nu este o problema pt noi in relatie,ci doar pt ce din jurul nostru care se grabesc sa ne judece.Atat timp cat iubesti cu adevarat poti trece peste orice obstacol,peste orice privirea rautacioasa , chiar si peste neacordul parintilor.Nu neg,ca si eu la inceput am avut unele indoieli,ca poate nu merge,poate diferenta de generatie o sa fie o problema,dar s-a dovedit a fi un avantaj,Eu am gasit in el omul matur de care aveam nevoie,sa ma inteleaga,sa ma respecte si sa ma iubeasca asa cum imi doream. Cei 22 de ani,pe care el ii are in plus ma fac in fiecare zi sa-l iubesc si sa il apreciez mai mult.

    5
    2

  • SANDAAA pe 28 Ian 2010, 19:51
    MIHAI,AM REVENIT:)

    sa stii k intr-un final,ne-am despartit.e mult mai bn asa mai ales k eu deja am intalnit un baiat de varsta mea si ne intelegem super super bn,poate o sa iasa ceva frumos.problema numa a ramas tot el....ma dispera acuma cu telefoane,flori,trimite pe toata lumea sa ma streseze si sa-i puna lui pile k sa ne impacam,cred k dak mai continua tot asa o sa ajung sa il urasc.i-am zis de mii de ori sa ma lase in pace si nu vrea....sper sa se obisnuiasca fara mn si sa-si dea seama k asa e ce-l mai bn pt aman2......ms frumos pt tot.o zi buna

    9
    0

  • Mimi pe 20 Ian 2010, 13:30
    diferenta de virsta

    Am avut o relatie cu un barbat mai in virsta si sincera sa fiu am fost numai folosita din toate punctele de vedere insa nu doresc sa le enumar, ce vreau sa spun este caci el tot timpul avea justificari si explicatii, imi inchidea capul de multe ori incit nu mai imi recunostea gindurile, de parca nu imi apartineau mie, eram ca si programata de el in asa fel incit sa gindesc si sa fac ca el sau dupa el. Libertatea mea de miscare era mereu controlata insa facuta intr-un mod fidel sa nu observ eu, viata mea sexuala era o epava, imaginativa ca el era cu 15 ani mai in virsta ca mine, apoi relatia sentimental devenise un reziduu menajer, cu toate acestea ma tinea linga el sa vada lumea ce tare este el cu o fata tinara. In general unii barbati naivi isi imagineaza caci avind o femeie tinara linga ei, caci afacerile merg mai bine, dar este o iluzie, caci de fapt acest individ nu avea numai o femeie ci si altele inclusiv pe nevasta lui. Deci eram inclusa intr-o relatie cu un barbat insurat ( si copii) dar eu tot naiva eram sa realizez asta, eram asa de fascinata de mediul in care el ma baga inciti uitam si de ideile mele cu principii cu tot. Am trait o imaginatie si o iluzie, ani la rind am sperat sa am o familie si un copil din nefericire nu am avut nimic din astea toate, viata mea a fost un cosmar in ziua in care am realizat in ce situatie ma aflam insa la 43 de ani imi era greu sa incep iar viata de la inceput si am crezut ca este bine sa stau cu asta mai in virsta dar nu am mai putut suporta mediul si imaginea sa stau in pat cu un barbat in virsta care imi putea fi tata. Sperante de viitor nu imi dadea de niciun fel, viata sentimentala nu exista, iubirea ó traiam din filme nu real si singurul lucru al meu de speranta au fost banii. Dar sincer sa va spun, am renuntat si la bani si am terminat cu acesta fiindca viata mea devenise un cosmar si nu mai ma puteam accepta privindu-ma in oglinda, speranta mea de libertate era atit de mare incit am trecut peste tot si am pus PUNCT acetei relatii chinuitoare. Este greu sa redevii OM si este si mai greu sa te privesti in oglinda si sa iti faci o autocritica, multi isi ignora situatiile din casa lor, dar odata cu asta isi ignora si sufletul. Lipsa sentimentala a fost pentru mine cea mai mare si nu am putut sa accept cind stiam caci el era si cu amanta si cu nevasta si cu mine (alta amanta). Acum sint intr-o relatie de citeva luni de zile cu un barbat din afara si stau si afara, mi-a inteles situatia chiar el m-a ajutat sa ies din asta si sintem impreuna si fericiti, banii nu mai sint importanti daca nu exista dragoste, viata o traim numai o data si din aceste motive nu avem voie sa ne irosim cui nu trebuie. Un barbat care nu iti vede talentele si partile positive, acela nu are decit interese si nimic sincer, chiar si eu vazind asta am stat numai pentru partea sigura financiara, insa si asta devenise un cosmar numai la faptul ca ma gindeam ca ma intilnesc cu unul mult mai in virsta ca mine. Incercam sa accept dar imi era imposibil si din experienta mea doresc sa spun si altor femei care int implicate in asemenea relatii, daca aveti un simt sentimental PUTERNIC, sa nu stati in asemenea relatii niciodata caci va faceti singure o viata grea si cindva veti regreta. Viata este facuta sa o traiesti alaturi de un barbat care te iubeste si il iubesti si tu si chiar mai apropiat de virsta ta. Deja pentru mine un barbat mai mare cu 7 ani ar fi prea mult, acum ma aflu intr-o relatie cu un barbat mai mare ca mine cu 5 ani si ma simt excelent si implinita, ma bucur caci m-a acceptat si a inteles situatia mea in totalitate dar am fost si eu sincera cu el si nu l-am mintit sau inselat niciodata. De citeva luni sintem impreuna insa ne cunoastem de citiva ani de zile, nu am avut insa curajul sa il contactez din motivele de cenzura ale fostului. Acum sintem impreuna fericiti si ne iubim zilnic de dimineata pina seara ori de cite ori ne intilnim, sintem impreuna mereu cind putem si nu pierdem nici o secunda fara sa ne tinem in brate, ne impartim viata in egala masura in tot ceace facem. Nu credeam caci viata mea a recapatat din nou un contur, ma simt ca la 25 de ani si nu imi vine sa cred ca am din nou o viata mult mai buna decit am crezut ca o merit. Desigur caci barbatul de linga mine are un nivel mai ridicat decit cel din Romania si conteaza foarte mult asta pentru ca evident nu se putea incerca sau incepe o relatie daca nu se puteau inlatura toate amintirile si evenimentele din trecutul meu. Ma simt sincer raspunzatoare actualului fiindca m-a salvat si nu m-a abandonat, la greu m-a inteles dar si eu l-am respectat si i-am ascultat toate indrumarile fara o alta conditionare, numai spre binele nostru comun. Incerc sad au din experienta mea si altor femei daca se afla in aceasi situatie si sint sigura ca nu sint singura, ba chiar mai sint multe care doresc sa se scoata din asemenea relatii dar ori nu pot, sau nu doresc asta, insa cindva o sa o faca si atunci cu mult efort si durere interioara, realizind caci viata a trecut pe linga ele degeaba si nu au ramas cu nimic in viata. Daca SUFLETULUI nu-I dai ce iti cere atunci cind iti cere, si nu vei face orice sa-I dai, atunci vei fi o femeie pierduta si ma refer nu numai uman dar si social, caci din acel moment nimic nu te va mai face FERICITA, te brutalizezi si chiar nu stiu daca I s-ar potrivii bine acest termen unei femei. O femeie este o fiinta deosebita si trebuie sa invete sa ramina dosebita, noi sintem acele fiinte care dan nuanta vietii barbatilor si daca viata noastra este distrusa, cum putem noi sa mai nuntam ceva ??? Este deja APOCALIPSA sufleteasca si asta nu vrem deloc sa ajungem asa de distruse. Barbatul in sine nu are decit citeva functii umane si sociale, insa NOI FEMEILE sint persoanele care dam culoarea vietii si facem ca barbatul de linga noi sa infloreasca si sa simta pentru ce traieste cu noi, asa se va dedica finite iubite si ne va face viata sentimentala frumoasa. Eu una nu as mai putea trai fara o viata sentimentala, totul este legat de suflet si simtirile noatre interioare, sincer ma simt ca la 25 de ani si sint sigura caci asa ceva imi va dura pina la sfirsitul vietii. Sint bucuroasa ca am plecat din Romania, la inceput multe prietene erau scheptice in privinta mea insa acum nici nu mai vorbesc cu mine cind au vazut ce bine imi este si am reinviat la viata. Ma simt in sfirsit ca o femeie adevarata. Iti multumesc Dumnezeu ca nu m-ai lasat sa putrezesc in fosta relatie.

    1
    0

  • Tim pe 20 Ian 2010, 12:43
    Diferenta de vista

    De ce isi doresc femeile un barbat in mai varsta? Motivele sunt nenumarate, incepand cu cele mai banale si pana la cele de ordin psihologic. De exemplu, o femeie care in adolescenta a fost privata de afectiunea tatalui, a unui bunic sau a fost marcata de absenta unei figuri masculine din familie, va cauta sa suplineasca aceasta lipsa prin alegerea unui partener mai in varsta. Multe femei isi aleg partenerii mai in varsta ca si ele pentru ca astfel se simt protejate, din mai multe puncte de vedere: afectiv, material, emotional. La ce ne referim exact atunci cand spunem "mai in varsta"? Este vorba, si normal, despre diferenta de ani, dar aceasta poate fi mai mult sau mai putin vizibila. De exemplu, daca tu ai 15 ani si el 30, cu siguranta nu e chiar ok, insa daca tu ai 30 si el 45, diferenta nu mai este atat de vizibila dar EXISTA si deranjeaza totusi. O diferenta de pana la 10 ani poate fi acceptabila, mai ales daca sunteti amandoi peste 25 de ani, dar atentie sa nu depaseasca aceasta limita caci vor fi dapasite si distruse si altele, totul va fi o intrebare de timp pina cind femeia v-a realiza caci ea va fi cea care v-a pierde intotdeauna. Desigur din motivele de diferente de virsta mai mari de 10 ani se accentueaza neincrederea, abuzuri de tot felul, lipsuri sentimentale si sexuale, insa daca nici dupa aceste imagini clare, femeia ignora acestea toate, avem de a face cu un interes material, deci relatie bazata pe materialism si interese tot materiale. Femeia din pacate v-a realize perderile vietii din perioada tineretii insa mai triziu avansata in viata nu v-a mai recupera niciodata tineretea sa isi traiasca viata sentimental alaturi de cineva mai tinar ca ea, simtind impreuna dragostea virstei. Nuanta poetica este caci ignoranta va fi aspru platita mai tirziu, si cind femeia v-a observa ce a facut si v-a deschide bine ochii sa vada adevarul, atunci v-a fi o persoana pierduta. Eu am avut o iubita cu o diferenta de virsta de numai 5 ani si ne-am fi inteles super, daca nivelul ei de educatie ar fi fost mai ridicat, desigur o persoana cu un nivel mai ridicat si mai avansata, de multe ori ma uimeste comportamentul oamenilor cind vad asemenea paralele cu un ciclu decazut ca evul mediu…Consider caci drumul spre civilizatie este lung si greu, mai avem nevoie de citeva mii de ani sa ajungem la un nivel real de civilizatie. Atita timp cit un partener este ales dupa un scop de interese decit cel real uman, déjà nivelul este decazut si odata cu un individ, vorbim déjà de o societate si de un popor. In general in tarile cu un grad mic de educatie se intilnesc cazurile de parteneri cu diferenta de virsta mare. Femeile isi cautain general parteneri in virsta numai dintr-un singur motiv, BANII si numai asta. Acest fenomen poate devenii o generalizare, atunci ce dezechilibru uman vom suporta daca toate femeile vor incepe sa isi caute parteneri cu bani si mai in virsta? Din pacate si femeile cu parteneri in virsta vor ateriza tot la laboratoarele de donatie sperma in cazul in care vor dorii un copil, fiinfca partenerul in virsta nu mai are capacitatea de o reproductie si speranta ramine tot pe barbatii mai tineri. DECI dragi femei tinere, sa nu va imaginati caci FERICIREA voastra va tine o viata cu un partener mai in virsta de 10 ani ca si in cazul in care ati avea un partener de o virsta cu voi (3-10), dar sa fiti pregatite pentru momentul vostru de dezamagire si durere sufleteasca inclusiv suferinta cind veti realiza in ce stare va aflati, din pacate timpul nu va mai putea fi dat inapoi si invatati ACUM cind nu este prea tirziu… Imi este sila cind aud de asemenea relatii, inseamna caci noi barbatii mai tineri nu avem valoare umana… fdfdsaisi aleg partenerii mai in varsta ca si ele pentru ca astfel se simt protejate, din mai multe puncte de vedere: afectiv, material, emotional. La ce ne referim exact atunci cand spunem "mai in varsta"? Este vorba, si normal, despre diferenta de ani, dar aceasta poate fi mai mult sau mai putin vizibila. De exemplu, daca tu ai 15 ani si el 30, cu siguranta nu e chiar ok, insa daca tu ai 30 si el 45, diferenta nu mai este atat de vizibila. O diferenta de pana la 10 ani poate fi acceptabila, mai ales daca sunteti amandoi peste 25 de ani.

    1
    2

  • Mihai pe 15 Ian 2010, 06:00
    sanda

    ...aici chiar nu ma pricep deloc si imi cer scuze nu sunt expert in despartiri... mai degraba sunt expert in intariri de relatii :) dar iti spun cum a procedat ex. iubita mea :) : promitea ca face o chestie si nu o facea ... iar eu cand intrebam de ce? imi raspundea : NU AM VRUT . promitea ca plecam undeva... cand era de mers... : NU MAI MERGEM de ce? NU AM VRUT . nu imi mai zicea unde e cu cine etc etc... erau momente cand nici nu raspundea la telefon, cand o intrebam unde ce cand cum? imi zicea " de ce trebuie sa iti dau eu tie explicatii? , cand era in fata mea se inmuia ... plangea etc imi zicea ca nu vrea sa ne despartim dar pe la spate o "cocea" ... incearca metoda ... " Sti... eu nu mai simt pentru tine mare lucru si in plus... vreau sa ne separam ... sa stam fiecare la parinti etc etc ... sau daca nu ... alta metoda... sa vorbesti cu parintii tai si sa fi de acord cu ei ca ei sa intervina... sa zica " fata noastra nu mai poate umbla cu tine... pentru ca avem alte planuri pentru ea ... " nu prea stiu nici eu sanda imi cer scuze ... si stiu ca daca una din chestiile pe care le-am zis mai sus iti iasa ... eu ma voi simti mai aiurea ca nah sufera un om ... eu stiu prin ce suferinta am trecut si nu doresc chiar nimanui acest lucru dar...cum vrea cel de sus!!! sunt curios intr`un final cum ramane`ti ... oricum ai o varsta frageda... si iti mai spun ceva... multe la varsta ta sunt maritate si sunt fericite ;) chiar zilele astea discutam cu fratele meu mai mare decat mine cu 2 ani ca ... se apropie timpul de insurat bine nu chiar acum... peste vre`o 2 ani :) dar... ce vrea dumnezeu!!! daca vrei sa vorbim mai multe id`ul meu e : josperxx , multa bafta ciao!

    3
    0

  • SANDA pe 13 Ian 2010, 14:49
    MIHAI (continuare)

    ms mult pt sfaturi si sper sa imtelegi ideea chiar dak nu am scris tocmai corect dar m-am grabit.ink ceva,mie mi-e dor sa fiu libera,sa nu mai trebuiasca sa dau raportu la cineva unde merg,cat stau etc...nush cum sa-l fac sa renunte el la mn...k eu nu pot sa-i mai spun lui sa ne despartim k vad ca il doare si ma las impresionata de declaratiile lui de dragoste...etc,iar knd ajung acasa realizez k ott mai bine era sa ne despartim,dar knd e in fatza mea nu am tupeu necesar sa pun punct.

    1
    0

  • SANDA pe 13 Ian 2010, 14:42
    MIHAI CE FAC?

    I-am spus k nu am de gand sa ma marit la 20 de ani...si am vzut k nu ia pikat bn,i-am zis k sa ne despartim sa nu il tin ocupat,dar ma implorat sa nu o fac,sa nu ne despartim....mi-e foarte greu sa pun capat unei relatii,mai ales knd vad k sufera si nu ar vrea sa ma piarda......dar nici nu vreau sa ma marit.cum sa-l indepartez de mn?sau ce sa fac?se rupe sufletul in mn knd il aud cum ma roaga sa nu ne desparyim cu toate k eu ma gandesc si la viitorul lui.....el vrea familie copii peste re-o 2 ani....eu pauza, nu vreau.ms mult pt sfaturi si

    1
    0

  • Mihai pe 12 Ian 2010, 14:24
    pt. Sanda

    pai sincer... nu prea stiu cum sa il lamuresti... dar cred ca intr`un final o veti lua pe cai diferite... si de ce spun asta? pentru ca la un moment dat iti vei da seama ca nu e el cel ales... adica in poportie de 90 la suta dintre relatiile cu diferenta de varsta nu merg chiar asa mult inainte... sau chiar daca merg ... la mijloc exista ceva...(un copil ) sau doar au impresia ca se iubesc dar defapt e obisnuinta intre ei dar ei se inseala la greu... e pacat sa iti distrugi tineretea de pe acum ... adica nu ca ti-ai distruge`o dar... nah daca te mariti atunci vor fi alte reguli... cred ca esti constienta.. oricum lasa timpul sa decida... asta trebuie sa inteleaga si el... oricum cunosc un cuplu el are vre`o 34 si ea vre`o 19 acum urmeaza sa se casatoreasca... dar ei ii cam fug ochii dupa astia de varsta ei... si e o chestie normala nu e de condamnat ... nu stiu daca mi-ai citit istoria... am scris`o putin mai sus... cred ca ex. iubita mea care in prezent are 38 de ani... adica cu 15 ani mai mare decat mine... cred ca a facut alegerea ce`a mai buna desi... uneori ma contrazic eu pe mine...(ca nu e alegerea corecta ca trebuia sa lase timpul sa decida) dar daca eu mai stateam asa 4,5 ani...cu siguranta nu era in favoarea mea si nici al ei!! Sanda ... inainte de a lua o hotarare... gandeste`te de 10 ori... analizeaza bine situatia... vezi ce lucruri bune si lucruri rele sunt care sunt in defavoarea ta si care sunt in favoarea ta... iar daca crezi ca vrei sa te mariti... marita`te... daca simti ca nu e el cel ales... atunci e mai bine sa renunti si sa nu ii strici nici lui viata pentru ca deja are 27 de ani ... iar daca in urmatorii 4 ani nu se casatoreste va fi greu pe urma...! nu ma prea pricep eu dar oricum am trait multe pe pielea mea iar eu ceea ce iti spun ... iti spun din proprie experienta!! Multa Bafta!!! si scuza-mi intarzierea mesajului dar nu am prea intrat pe net in ultima perioada!!!

    1
    3

  • SLAYER pe 2 Ian 2010, 18:03
    love

    Am asa o situatie daca puteti sami dati vreun sfat .Eu am 23 si in mine sa indragostit o fata cu 13 ani mai mica nustiu ce sa fac.De cind sa indragostit a trecut 4 ani va imaginati ce virsta avea.ea tot imi place dar eu sunt un om normal si nici nu pot sami imaginez asa o relatie la moment.

    1
    2

  • sanda pe 2 Ian 2010, 11:16
    pt mihai

    e langa mn knd mie greu...sau cand a avut ocazia m-a ajutat indiferent ce problema am avut.Ti-am urmat sfarurile,adik am vb cu el si i-am spus k vreau sa ies, sa ma distrez si intr-un final a zis k e ok.Dar a aparut alta belea,m-a cerut de nevasta,i-m spus k inka nu-s pregatita si sa mai asteptam vre-o 3-4-5 ani cat o fi nevoie,nu io picat tocmai bine..pt k iti dai seama k el incepe sa fie stresat si din cauza varstei.cum sa-l lamuresc k e prea devreme pt mine????nu vreau sa ma marit asa repede.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod