Doar de Valentine's Day sarbatorim dragostea?

Mai sunt cateva zile pana la Valentine's Day, te-ai gandit cum vei sarbatori? In fiecare an, in preajma datei de 14 februarie se produce o isterie generala: goana dupa cadouri, inimioare de tot felul, declaratii de dragoste, flori si alte actiuni, exagerate sau nu, menite sa justifice...

Mai sunt cateva zile pana la Valentine's Day, te-ai gandit cum vei sarbatori? In fiecare an, in preajma datei de 14 februarie se produce o isterie generala: goana dupa cadouri, inimioare de tot felul, declaratii de dragoste, flori si alte actiuni, exagerate sau nu, menite sa justifice, parca, iubirea pentru un an intreg.     

Eu, de exemplu, nu sunt adepta sarbatorii iubirii intr-o zi anume, pentru ca acest sentiment minunat se simte si se sarbatoreste in fiecare zi. Nu trebuie sa ii dedicam o zi sau o luna pentru a-l celebra.

Multi dintre prietenii mei sunt anti-Valentine's Day pentru simplul motiv ca nu isi doresc sa faca din dragostea pe care o simt pentru o anumita persoana un "eveniment" sau un "festin" cu inimioare, cadouri si alte chestiuni materiale.

Ei imi spun ca fac declaratii de amor in fiecare zi, isi dezmiarda persoana iubita/iubitul in fiecare minut sau daruiesc mici cadouri atunci cand simt... Nu au nevoie de Valentine's Day pentru a-si marturisi sau a-si arata dragostea.

"Niciodata nu am sarbatorit Valentine's Day si cu atat mai putin voi face asta acum, cand sunt singura", imi spune Ramona, 30 de ani.
"Valentine's Day este o sarbatoare importata, care nu are nicio importanta pentru mine. Mi se pare chiar stupid sa existe o 'zi a dragostei'. E ca si cum ai spune tuturor in gura mare ca e una din zilele in care vei face sex. Tu, partenerul tau si celelate milioane de cupluri care se lasa impresionate de o sarbatoare tipic americana, fabricata pentru stimularea industriei de jucarii, baloane, prezervative si, eventual, a industriei pornografice. Singurele sarbatori pe care le recunosc sunt Craciunul, Anul Nou, 1 Martie, 8 Martie si Pastele", imi mai marturiseste Ramona.

Mircea imi spune ca Valentine's Day coincide cu aniversarea relatiei cu iubita lui, ceea ce inseamna ca "a scapat de o grija".
"De fapt, oricum nu aveam vreo grija, din moment ce nu prestez dupa cutume americane, dar e bine sa fii linistit si sa para ca esti in linie cu toata lumea, decat sa iesi in evidenta. Asa ca da, dau cadou de Valentine's Day.".

"Prefer sa sarbatoresc Dragobetele si nu aceasta zi importata, Valentine's Day", mi se destainuie Ana. Ea imi mai spune ca Dragobetele simbolizeaza, in credinta populara romaneasca, venirea primaverii, trezirea la viata a naturii - "o zi care chiar trebuie sarbatorita. Inca nu m-am gandit ce voi face in aceasta zi, pentru ca nu imi place sa imi fac planuri pe termen lung, dar in mod sigur voi iesi in natura, impreuna cu iubitul meu, sa ne bucuram de venirea primaverii.".
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monica pe 13 Feb 2009, 18:04
    dragobete

    Eu cred ca de fapt cei ce nu cred in aceasta zi sunt de fapt frustrati...cu siguranta le lipseste iubirea dein suflet...fie cea primita fie cea pe acre ar trebui sa o ofere fara nici un compromis sau ocazie....."iubiti-va mult"

    0
    0

  • bubulinutza pe 12 Feb 2009, 20:51
    love forever and ever, and ever!!!

    asa e cosminutza , daaaaaa in fiecare zi e valentine 's day, dar e frumos asa intro zi oficializata sa sarbatorim cu multa iubire, dragoste, romantism!!! happy valentine's day

    0
    0

  • cosminuta84 pe 10 Feb 2009, 21:53
    love...sf valentin...

    este nevoie de o zi anume sa ii arati partenerului cat de mult il iubesti?????gresit....daca esti indragostit....esti mereu....asa consider eu...poti face lucruri minunate pentru cel de langa tine in fiecare zi...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod