De ce unele cupluri trec peste infidelitate și altele nu

Este ușor să presupunem că infidelitatea implică automat o despărțire. Dar nu este atât de simplu.
Schimbarile sociale si aparitia terapiei de cuplu au facut ca partenerii sa se gandeasca dincolo de „ramanem impreuna sau ne despartim” atunci cand se confrunta cu infidelitatea unuia dintre ei.

Dar asta nu inseamna ca este mai usor ca oamenii sa mearga inainte dupa ce unul dintre parteneri a inselat. Expertii considera ca desi este posibila depasirea unei infidelitati, reconstruirea unei relatii sanatoase necesita multa munca.

„Recuperarea dupa ce un partener a inselat este un drum lung„
, declara trapeutul de cuplu David Klow pentru Self.com. „Cuplurile pot ramane impreuna dupa o aventura, dar este nevoie de multa munca pentru a reface increderea pierduta„, adauga specialistul.
Acesta mai spune ca cele mai multe cupluri nu se refac dupa ce unul dintre ei a inselat, dar cele care reusesc devin apoi mai puternice pentru ca au depasit impreuna o situatie atat de dificila. Procesul poate dura cel putin un an, dar de obicei cuplurile au nevoie de pana la doi ani pentru a se vindeca.

Sunt unii factori care fac ca un cuplu sa fie dispus sa depuna efort pentru a-si reface relatia, spune psihologul Paul Coleman. Printre acestia se numara angajamentele puternice pe care le au unul pentru celalat, precum copii sau o casa. „Daca un cuplu este la inceputul relatiei sau partenerii abia s-au mutat impreuna, nevoia de a reconstrui increderea este mai mica si despartirile sunt mai frecvente„, spune specialistul. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod