daca faci aceste 6 lucruri

Dacă faci aceste 6 lucruri, înseamnă că ești pe punctul de a-ți înșela partenerul sau partenera

În multe relații, unul sau ambii parteneri cad atât în capcana infidelității emoționale, cât și în capcana celei fizice.
Problema este că mulți nu își dau seama că atât infidelitatea emoțională, cât și cea fizică sunt la fel de grave și dăunătoare pentru relație.

Nu doar faptul că ajungi în pat cu altcineva în afară de partener/ă înseamnă înșelat, sunt o mulțime de alte lucruri care reprezintă același lucru și care au aceleași consecințe.

Știm ce este o aventură fizică, ceea ce face mai ușor să identificăm pe cineva care înșală. În majoritatea relațiilor monogame, manifestările de afecțiune fizice sau relațiile sexuale cu altcineva în afară de partener/ă sunt dovada unei aventuri.

Standardele pot varia, în funcție de cuplu, dar afecțiunea fizică sau contactul sexual cu altcineva este definiția clară a infidelității.

Dar ce zici de afecțiunea emoțională și intimitatea emoțională?


În acest caz totul devine mai dificil și mai confuz. Aventurile și atașamentele emoționale sunt tulburi, nu sunt clare precum o singură acțiune: contactul fizic/sexual.

Deci, iată 6 semnale de avertizare că ai o aventură emoțională și că ești pe punctul de a-ți înșela partenerul/a, asta dacă nu ai făcut-o deja!


Cauți la altcineva atenție și validare


Dacă ești implicat/ă într-o relație, nu ar trebui să ai nevoie sau să vrei ca o altă persoană să îți satisfacă nevoile emoționale la un nivel intim. Cuvântul cheie aici este intim.


Dacă ești într-o relație, nu ar trebui să apelezi la altcineva în afară de partener/ă ca mijloc de a te simți validat/ă sau satisfăcut/ă, în special dacă e vorba despre cineva atrăgător pentru tine. Nu ar trebui să te simți frumos/oasă, important/ă, semnificativ/ă doar pentru că altcineva îți spune că ești.

Chiar dacă relația ta scârțâie, acesta nu este un semn pentru a începe să cauți atenție în altă parte. Este un semn al nevoii de a repara lucrurile, în loc să te arăți disponibil/ă în fața altora sau un semn de a pune punct relației.  

Lipsa validării emoționale în relația ta actuală nu este o scuză pentru a o găsi în altă parte. Să te bazezi pe altcineva pentru validarea pe care partenerul/a tău ți-a oferit-o cândva este o spirală alunecoasă.

Ascunzi anumite relații de partener/ă


Cuplurile nu trebuie să își împărtășească absolut totul. Citirea mesajelor sau e-mailurile celuilalt nu sunt obiceiuri sănătoase. Dar, ar trebui să existe linii de respect.

Dacă trebuie să îți ascunzi interacțiunile cu altcineva din cauza a ceea ce spui sau faci în timpul acestor interacțiuni, atunci aceasta depășește linia respectului.

Dacă trebuie să ascunzi partenerului tău conversația pe care o ai cu altcineva sau o ștergi de teama că acesta o va vedea, atunci înseamnă că ai o aventură emoțională.



Dacă trebuie să-ți ascunzi interacțiunile cu altcineva de partener/ă, există două motive. Fie relația ta actuală este una nesănătoasă, fie relația cu cealaltă persoană este nesănătoasă.

Citește și: Cum să-ți controlezi gelozia într-o relație: 10 sfaturi care te vor ajuta
 

Interacțiunile cu ceilalți sunt inadecvate


În aventurile emoționale, cuvintele și inimile noastre sunt locul unde vedem depășirea liniilor de respect. Ca și avertisment, acordă atenție limbajului tău cu un alt potențial interes romantic sau relațional.

În ceea ce privește aventurile emoționale, există mai multe tipuri de interacțiuni inadecvate:

  • flirtul
  • discuții despre lipsurile la nivel intim
  • idei despre cum ar putea arăta o relație cu altcineva
  • împărtășirea informațiilor despre relația ta actuală pe care partenerul/a nu ar dori să le dezvălui (frustrări sexuale)
  • compararea partenerului/ei actual cu altcineva

Te gândești să reiei relațiile cu foștii/fostele


Relansarea relațiilor din trecut este un imens și hotărât NU. Nu este rău să rămâi prieten cu un fost, dar ar trebui să ai grijă la ce prespune această prietenie.

Dacă începi să depășești linia și să te bazezi pe fostul tău pentru intimitate emoțională sau dacă începi să-l tratezi din nou ca pe un partener, aceste comportamente nu sunt corecte fată de relația ta actuală.


Când te bazezi pe cineva cu care obișnuiai să fii intim, fizic sau emoțional, este un semn că înșeli la nivel emoțional.

Ai sentimente pentru cineva care nu îți este partener/ă


Dacă te regăsești în această situație, este posibil să fii în pericolul iminent de a depăși linia într-o aventură emoțională. Și, dacă le oferi o șansă acelor sentimente, înseamnă că ai depășit-o deja.

Nu putem nega că uneori credem că alți oameni sunt atrăgători. În viață, ne simțim atrași de mulți oameni în afară de partenerii noștri. Și este perfect normal!

Întrebarea este: cum acționăm după ce simțim aceste lucruri? Există o diferență între a simți că îți place de cineva și a lăsa acest sentiment să se dezvolte.

Gândește-te în felul următor: în dragoste, suntem ca niște nave pe mare. Vei vedea multe faruri, dar în monogamie, te vei baza doar pe unul să te ghideze. Dacă începi să te bazezi pe mai multe faruri, te vei pierde pe mare.

Nu e vorba despre faptul că observi că altcineva ar putea fi compatibil cu tine din punct de vedere emoțional, ci despre a începe să te deschizi către acea persoană. Este în regulă să vezi scânteia, dar nu și să ațâți flacăra!

Există reciprocitate


În toate aceste situații, există un grad de reciprocitate. Nu poți controla ce face o altă persoană.
Dacă cineva cochetează constant cu tine sau încearcă să aibă o relație cu tine, este un lucru. Adevăratul pericol apare atunci când acțiunile sunt reciproce.

Dacă cineva te-ar săruta fără permisiunea ta, aceasta este o formă de atac. Dacă cineva face progrese emoționale sau insistă, presupunem că un fost sau o persoană cu care ai fost prietenos/oasă, dar cu care nu simți o legătură, aceasta nu este o aventură.

O aventură presupune reciprocitate, cât și repetare. Atunci când începi să oferi aceeași atenție pe care o primești, să o încurajezi și, mai ales, să o inițiezi, atunci o aventură emoțională e pe cale să înflorească.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod