Cum să-l faci pe iubitul tău să comunice mai uşor cu tine. 8 sfaturi utile!

Cele mai romantice definiţii ale sentimentului de dragoste sugerează o relaţie de telepatie între parteneri. În realitate, partenerul nu-ţi poate citi gândurile, iar uneori are şi dificultăţi în comunicare verbală.

Cele mai romantice definiţii ale sentimentului de dragoste sugerează o relaţie de telepatie între parteneri. În realitate, partenerul nu-ţi poate citi gândurile, iar uneori are şi dificultăţi în comunicare verbală. Află cum să-l faci să comunice mai uşor cu tine, pentru binele relaţiei pe termen mediu şi lung.

Iată care sunt cele mai eficiente moduri de a îmbunătăţi comunicarea cu partenerul, atunci când observi că el are unele dificultăţi.

Oferă-i un exemplu bun

Primul pas pe care îl poţi face pentru a-l ajuta să comunice este să-i oferi un exemplu bun. Abordează-l la momentul potrivit, când nu este obosit sau stresat, cu o discuţie despre sentimentele tale, fără ţipete şi reproşuri.

Când nu pare sensibil la nevoile tale, explică-i modul cel mai simplu în care le poate satisface, pe un ton calm şi cald.

Atinge-l tandru când îi adresezi rugăminţi sau mulţumiri

Bărbaţii răspund la atingerea fizică, motiv pentru care este important să-l atingi atunci când îi adresezi o rugăminte sau când îi mulţumeşti pentru că a ţinut cont de dorinţele tale.
Fă-l să se simtă relaxat şi arată-i afecţiunea ta dacă vrei să îmbunătăţeşti comunicarea în cuplu.

Stimulează-i empatia

De cele mai multe ori, partenerului nu înţelege de ce simţi că nu comunică suficient cu tine. Foloseşte-i empatia explicându-i că, atunci când îl simţi distant, acest lucru te afectează puternic.

Dă-i un exemplu relevant sau chiar întreabă-l dacă există lucruri pe care le poţi corecta tu, pentru ca el să nu se simtă niciodată la distanţă de tine.

 

Nu-i ignora limbajul trupului

 

Pentru a-l convinge să comunice mai bine cu tine este important să ştii care este momentul potrivit. Braţele încrucişate la piept, absenţa contactului vizual sau tonul ridicat sunt semne că nu este pregătit pentru o discuţie de care se teme că s-ar putea transforma într-o ceartă.

Amână comunicarea pentru un moment mai prielnic.

Renunţă la reproşurile legate de trecut

Pentru a-l incuraja să comunice mai uşor, păstrează discuţiile ancorate în prezent. Dacă îi reproşezi din senin greşeli din trecut în mod repetat, se va închide şi mai mult faţă de tine când vrei să comunici.

Nu renunţa la comunicare atunci când eşti supărată

Comunicarea nu ar trebui oprită niciodată, iar cel mai simplu mod de a-l convinge de asta pe partener este chiar comportamentul tău. Dacă refuzi să mai comunici atunci când eşti supărată, va înţelege că, în funcţie de toanele lui, poate şi el să te ignore oricând vrea.

Răsplăteşte-l atunci când reacţionează corect

Comunicarea în cuplu se îmbunătăţeşte vizibil dacă fiecare partener îl răsplăteşte pe celălalt când observă dovezi de atenţie şi de grijă.
Cea mai bună răsplată pentru bărbat poate fi una sexy. Odată cu îmbunătăţirea comunicării, nu uita să-i arăţi că apreciezi eforturile lui, iar o partidă de sex fierbinte poate fi cea mai apreciată răsplată.

Nu-l pedepsi niciodată pentru sinceritate

Dacă reacţionezi cu ţipete şi certuri atunci când partenerul este sincer cu tine, îl înveţi practic fie să te mintă, fie să ocolească orice comunicare adevărată cu tine. Evită să-l pedepseşti atunci când este sincer cu tine şi nu-ţi pierde cumpătul de fiecare dată când îţi spune ceva ce nu vrei să auzi.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 12 Mai 2013, 11:30
    Cum pot face pe baiatul de care-mi place sa nu mai fie suparat pe mine?

    Cum pot face pe baiatul de care-mi place sa nu mai fie suparat pe mine? Nu vreau sa se supere pe mine ...nu stiu ce simnte el pentru mine,dar eu simt multe pentru el si cum as putea face sa ii treaca supararea pe mine am facut o greseala si imi pare rau ....vreau sa ma ajutati va rog

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod