divort singuratate

Cum să faci față singurătății după divorț. 8 sfaturi

Furia, lipsa de încredere și singurătatea sunt doar câteva dintre sentimentele copleșitoare cu care te poți confrunta în urma unui divorț.

Să faci față acestor noi situații este un lucru esențial pentru a putea merge mai departe, dar să înveți să faci față singurătății poate fi cel mai dificil.

Singurătatea se hrănește cu ea însăși. Cu cât o experimentezi mai mult, cu atât ea devine mai apăsătoare și mai greu de înlăturat. Este perfect normal să te simți așa după ce ai trecut printr-un divorț, dar există o mulțime de metode prin care poți scăpa de ea!

8 sfaturi despre cum să faci față singurătății după un divorț


Vorbește cu alți oameni care au trecut prin asta


În ciuda circumstanțelor unice, există o mulțime de oameni care pot empatiza cu ușurință cu situația ta.
Toți cei care trec printr-un divorț se confruntă cu aceleași sentimente ca și tine. Cea mai rapidă modalitate de a găsi acele persoane sunt grupurile de susținere și comunitățile de divorț online.

Fii blândă cu tine


Să treci printr-un divorț nu e un lucru ușor. Ai răbdare până îți vei găsi noul drum. Fă lucruri mici pentru a te răsfăța în fiecare zi și răsplătește-te atunci când atingi obiectivele pe care ți le-ai setat.

Creează-ți o nouă rutină


Să ții doliu după vechea rutină nu face altceva decât să adâncească singurătatea. Deci, în loc să rămâi ancorată în trecut, creează-ți o nouă rutină doar pentru tine.


Deconectează-te o perioadă de la rețelele de socializare


Nu trebuie să îți ștergi contul de Facebook sau să te rupi total de prieteni și cunoștințe, dar nu ți-ar strica să te deconectezi puțin de la social media. Urmărirea vieții altora sau chiar a fostului soț ar putea să te facă să te simți și mai singură.

Fii recunoscătoare


E incredibil de greu să fii recunoscătoare după ce divorțul ți-a dat total viața peste cap. Dar, pe măsură ce începi să apreciezi ceea ce ai și să privești obstacolele din fața ta drept provocări de depășit, atunci se poate spune că ai mai câștigat o luptă cu singurătatea.


Concentrează-te pe copii și pe ceea ce au ei nevoie pentru a face față divorțului


Să ai grijă de ei te va forța automat să încetezi să te mai gândești la cât de singură ești, pentru că îngrijirea lor este un job cu normă întreagă. Și, în timp ce te vei ocupa de ei, vei experimenta în mod natural alte sentimente decât singurătatea.

Alege să înveți ceva nou


Să înveți ceva nou este o modalitate excelentă de a trece de la singurătate la curiozitate. Poate fi vorba despre un curs care îți poate crește potențialul de câștig, te poți axa pe evoluția ta personală sau chiar să îți dezvolți noi abilități care să îți ușureze viața.
Vei fi surprinsă de bucuria pe care o poți simți atunci când înveți cum să faci lucrurile pe cont propriu!

Fii activă


Să fii inactivă sau să nu faci nimic ca să scapi de plictiseală e ca și cum ai întinde covorul roșu pentru singurătate. În schimb, fă-ți o listă cu activitățile pe care le poți face pentru a te distra și bifează-le pe rând!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod