Ce se intampla cand te indragostesti?

Afla ce zic indragostitii si studiile despre aceasta stare
"Simt un gol in stomac in care fluturii isi fac de cap. Suna foarte copilaresc, dar asta este senzatia. Nu pot sa imi iau privirea de la el si nu ma gandesc decat la el. Nu am pofta de mancare, nu sunt in stare sa imi gasesc vorbele, dar nu imi ascund starea, pentru ca ma simt extraordinar. Simt ca traiesc", se destainuie Magda, indragostita nebuneste la cei 31 de ani de Marius.

Lista "simptomelor" ar putea continua la nesfarsit pentru ca fiecare dintre noi simte in moduri si la intensitati diferite primele sageti ale lui Cupidon. La fiecare varsta traiesti fiorii dragostei altfel: poate la varsta de 40 de ani, fluturii din stomac sunt mai multi si mai colorati decat atunci cand aveai 16 ani; poate la 30 de ani esti mai avida sa il urmaresti pe cel de care te-ai indragostit cum isi plimba cainele prin parc, decat ai fi fost la 18 ani. Un lucru este clar: intensitatea cu care simti fiorii dragostei nu se diminueaza odata cu inaintarea in varsta.

Cu aceasta stare de euforie ne putem intalni de multe ori de-a lungul timpului, dar parca niciodata nu este la fel: niciodata aceeasi intensitate, niciodata aceiasi fluturi, mereu altfel... parca mai bine!

Imi amintesc de un studiu, realizat in 2000 la Universitatea College din Londra, care oferea un raspuns la intrebarea "Ce se intampla cand ne indragostim?". Cercetatorii au testat niste studenti care sustineau ca sunt indragostiti nebuneste, i-au bagat in tomograf si au descoperit ca dragostea activeaza arii cu totul distincte ale creierului, fata de cele activate de alte stari emotionale puternice, cum ar fi frica si furia. Dragostea activeaza mecanisme neuronale similare cu cele care genereaza euforia indusa de droguri precum cocaina. Deci, creierul indragostitilor arata ca a oamenilor care cosuma droguri.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diavolitza pe 21 Feb 2010, 15:50
    hal de relatii am mai avut si yo!!!!!! :(::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:

    chiar atunci cand pui suflet si iubesti sincer totul se duce dracu asa cum mi sa intamplat mie sunt sayula de relati in care eu un suflet si dupa rman cu ochii in soare!!!!!!!!!!!!!1 atunci cand iubim suntem orbi nu nmai vedem nimic persoana pe care o iubim o credem cea mai imp pers din viata noastra youna m-am satursat de relatii dinastea!!!!!!!!!!!!!!11 sa nu puneti tot sufletul intr-o relatie!!!!!!!!!!1

    1
    1

  • dana pe 29 Ian 2010, 00:55
    ce articol-ce comparatie! din ce sursa te documentezi...

    ce comparatie, creierul omului indragostit arata ca al celor carora se drogheaza!!!!cind m-am indragostit eu ma simteam superbine, asa te simti cind te droghezi!?!?!?adica e bine sa o faci?!?!? se spune ca nu e bine sa te droghezi, de fapt sunt chiar interzise

    0
    1

  • Capshunyk. pe 22 Dec 2009, 12:48
    pt the wolf the duck

    Vreau sa zic ca "fluturii din stomac" e o emotie care e numita asa doar pentru ca simti ca se misca ceva sau ceva de genul acesta.Nu stiu cum sa explic...dar este frumos sa traiesti sentimentul de dragoste.Mai ales cand e reciproc...:X:X

    1
    0

  • the wolf the duck pe 16 Dec 2009, 17:08
    anti-lepidoptere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ma, de unde ati scos chestia asta cu fluturii...toti, sau de fapt toate ii dau inainte cu chestia asta cand e vorba de a descrie simptomele indragostirii...e o chestie din cale afara de stupida, adica fiecare traieste niste senzati unice si a/le incadra pe toate in sablonul asta devenit peste noapte universal -fluturi in stomac-este o mare imbecilitate. Nu ca nu ar fi unele sau unii care ar simti si asta, dar a reduce toate manifestarile indragostirii sau cel putin de a vedea in asta esenta trairilor provocate de indragostire mi se pare un lucru tare imbecil

    0
    2

  • LeidyX pe 16 Dec 2009, 16:06
    am nevoie si eu de un sfat....

    dar cum ar trebuii sa procedez in cazul care esti deja casatorita si te-ai indragostit de un alt barbat...acesti fluturas din stomac se transforma in monstrii........

    0
    2

  • sa fie cit mai ocupata pe 16 Dec 2009, 00:55
    sa nu ai timp sa suferi

    cand te indragostesti incerci sa fi cit mai ocupat te ajutam la oraderecreatie.ro

    0
    3

  • Nicoleta Tarantus pe 11 Dec 2009, 18:27
    @andreeafcd

    Ai putea sa iti faci alt cont. Vei scapa de problemele pe care le intampini acum. Ar fi mai sigur.

    1
    1

  • andreeafcd pe 11 Dec 2009, 16:24
    ms Nicoleta

    am cont si nu pot comenta asta e problema,poate ma ajuta un administrator ceva,poate e o problema cu contul sincer imi place sa ajut cu un sfat oamenii de aici de aceea mi-am facut si cont..ms oricum Nicoleta..

    1
    0

  • mihaela pe 11 Dec 2009, 12:22
    dragostea este rara

    e adevarat ca atunci cand te indragostesti ai diferite stari de spirit, care te fac sa te emotionezi in mod pozitiv.Eu imi amintesc ca imi batea tare inima, cand el venea la mine, sau ma suna, inima o lua la trap si saream ca arsa, venindu-i in intampinare.E o senzatie unica, care mi-a dat foarte mult, dar datorita acestei indragosteli, am si suferit enorm. Este foarte important sa fie amundoi partenerii indragostiti, dc nu, se poate termina urat! E u acea iubire nu o voi uita niciodata, dar nici suferinta care mi-a cauzat-o un partener care nu simtea aceiasi fluturi in stomac ca si mine.

    0
    1

  • Nicoleta Tarantus pe 11 Dec 2009, 10:41
    @andreeafcd

    Pentru a comenta pe sfaturi trebuie sa iti faci cont si apoi poti pune intrebari si poti raspunde celor pe care vrei sa ii ajuti:)

    1
    1

  • andreeafcd pe 10 Dec 2009, 19:53
    pai..

    si eu iubesc si sincer iubesc foarte mult,dar fluturi in stomac chiar nu simt,insa ma gandesc mereu la el :x..e frumos sa iubesti,sa te indragostesti dar e si mai frumos cand esti iubit(a)la randul tau.....ps''am si eu o intrebare de ce nu pot comenta la sfaturi sau sa pun intrebari pe eva.ro?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod