Copiii si magia lui Mos Craciun

Mos Craciun este fermecatorul personaj al copilariei, de care cu totii ne amintim.

Mos Craciun este fermecatorul personaj al copilariei, de care cu totii ne amintim. Micutii invata de la tine (mama sau bunica) minunata legenda a Mosului si trebuie sa inteleaga ca Mos Craciun este mult mai mult decat cel care aduce cadoul visat.
 

Mos Craciun si Fifi

 
Imprieteneste-l pe cel mic cu Mosul, povesteste-i despre bunatatea lui, despre faptul ca darurile sunt rasplata pentru fapte bune. Pentru ca prichindelul sa fie cucerit de Mos Craciun, acesta trebuie sa creada ca Mosul exista!

“Fetita mea avea doar un an si 10 luni, cand i-am vorbit prima data despre Mos Craciun. Privea cu ochi mirati bradul, si in mod evident nu intelegea care este rolul si rostul lui”, povesteste Cristina, de 35 de ani. Mamica i-a povestit inca de la inceputul lui noiembrie, despre un batranel simpatic, cu barba alba care aduce daruri.



"Nu i-am spus niciodata ca aduce daruri doar celor cuminti, pentru ca era prea mica sa faca diferenta intre un copil cuminte si unul care face pozne. Si-a dorit foarte tare o papusa, pe care a vazut-o in desenele animate la care se uita. S-a trezit in dimineata de Craciun, cu papusa langa ea. Ce fericire! I-am spus mereu ca pe Fifi-Floricica i-a adus-o Mos Craciun. Acum are patru ani si zece luni si stie ca pe Fifi i-a adus-o Mosul! Sunt incantata ca am facut-o sa creada in spiritul Craciunului”
, povesteste mamica.

Ce jucarie ii dam lui Mos Craciun?


Mos Craciun este personajul perfect care poate face ca in sufletul copiilor, niste mici egoisti in esenta, sa se nasca altruismul. Mosul da, dar trebuie sa si primeasca.


“Micutul meu, are cinci ani si este cel mai generos copil. Trebuie sa recunosc, m-a ajutat Mos Craciun”, povesteste Angela, de 30 de ani.


"Anul trecut, un amic s-a imbracat in costum de Mos Craciun si i-a adus fiului meu cadouri.

Le-a primit incantat,  evident. Doar ca, la final, Mosul i-a spus ca ar trebui sa fie mai darnic cu prietenii lui din parc, pentru ca al meu baiat nu isi dadea niciodata jucariile. Asta l-a facut sa fie mai bun si m-am bucurat enorm cand l-am vazut ca pregateste jucarii – care nu mai faceau parte din preferatele lui, e drept, - pe care, spune el 'Mos Craciun le poate lua, sa se joace cu ele!'. Evident ca Mosul a venit si le-a luat”, explica Angela.

Mos Craciun exista!


Personajul cu barba alba al copilariei se transforma, in mod miraculos, cand copilul creste, intr-o perfecta lectie de iubire pentru cei apropiati. Mos Craciun devine din “cel care aduce daruri”, “cel care face daruri”.


“Am o fata de 13 ani si un baiat de 5. Fiica mea a inteles ca, in fapt, Mosul, nu exista.

Fiul meu crede! Este uluitoare pentru mine grija Alexandrei, fata de fratele ei, care nu trebuie sa stie 'inca', cum spune ea, ca Mosul este doar o poveste. Alexandra este insa la fel de emotionata de ideea lui Mos Craciun, cel batran, bun si iubit de toti, care impaca, alinta si daruieste. Copiii mei ma fac pe mine, adult, sa cred cu tot sufletul ca Mos Craciun exista!”, a povestit Alexandrina, de 38 de ani, mama a doi copii.

Scrisoarea pentru Mos Craciun


“In urma cu cateva zile am surprins-o pe fiica mea, care are doar patru ani si nu stie nici macar sa deseneze bine, ca bibilea serioasa cu un creion, o coala de hartie, pe coltul mesei din bucatarie. Am intrebat-o ce face si mi-a spus senina ca ii scrie lui Mos Craciun. Este drept ca ii spusesem ca o sa scriem impreuna o scrisoare pentru Mos Craciun.

I-am spus ca ceea ce scrie ea, Mosul nu va intelege. Mi-a raspuns senina: 'Mami, Mosul intelege toate scrisorile copiilor. Stiu eu!'. Evident ca nu am mai putut spune nimic”, marturiseste Corina, de 33 de ani.


Marturia este cel mai bun exemplu pentru relatia perfecta pe care Mos Craciun “stie” sa o realizeze cu cei mici. Tie, parinte, nu iti ramane decat sa dezvolti, sa folosesti si sa solidifici lucrurile bune pe care Mos Craciun le lasa, pe langa daruri, in sufletele copiilor. Si chiar si in sufletul tau!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Boss pe 12 Nov 2010, 08:53
    ceva tare

    Mosule vreau un corvette si stiu ca nu existi

    0
    0

  • sanda pe 14 Dec 2009, 16:52
    vreau ceva de anul nou

    draga Mos Craciun terod adami un nouldbuc si mp4 Iar pentru fretele meu un pian de jucarie

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod