6 alimente obligatorii pe care să le incluzi la o cină romantică

Fie că vrei să te pregătești din timp pentru Ziua Îndrăgostiților sau că vrei să faci o cină romantică, există câteva alimente pe care le poți trece pe lista ta.
Efectul lor afrodisiac a fost dezbătut de către oamenii de știință special pentru a te ajuta când vrei să pregătești o seară romantică alături de partenerul tău. Iată ce alimente poți include într-o cină romantică!

6 ingrediente pentru o cină romantică


Ciocolată


Ciocolata este cel mai cunoscut afrodisiac. Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, consumul de ciocolată ajută la eliberarea feniletilaminei, care acționează asupra hipotalamusului pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru intensificarea senzațiilor de plăcere. Se crede și că substanțele din ciocolată sunt responsabile pentru creșterea ritmului cardiac și nivelului energiei.
Pe lângă dulciurile pe care le poți prepara cu ajutorul ciocolatei, acest ingredient merge perfect și alături de felurile principale de mâncare.

Maca


Ai mai auzit vreodată de acest ingredient? Maca este, de fapt, rădăcina unei plante care crește în climatul aspru al Anzilor Peruvieni. Studiile efectuate au ajuns la concluzia că maca este corelată cu creșterea rezistenței și îmbunătățirea stării de spirit. Unele studii suțin că maca are un rol important și în creșterea libidoului și echilibrarea nivelului de hormoni din organism. Poți prepara o pastă de maca guacamole pentru o cină romantică, având în vedere că maca se găsește preponderent sub formă de pulbere.

Avocado


Cele mai multe dintre calitățile afrodisiace ale fructului de avocado provin din felul cum arată, însă consumul de avocado ajută și la creșterea nivelului de oxid nitric din sânge și la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge. Știai că poți face câteva felii de avocado și la grill, ca un aperitiv pentru o cină romantică?

Trufe


Dacă te decizi să faci o investiție financiară pentru a adăuga trufele pe lista ingredientelor perfecte pentru cină, află că acestea sunt considerate un aliment afrodisiac. Efectul afrodisiac este datorat mirosului trufelor.
În teorie, porcii reușesc să găsească trufele atât de ușor, deoarece mirosul lor este similar cu cel al feromonului masculin. Și nu doar animalele sunt atrase de aromele trufelor. Poți prepara un risotto cu trufe. 

Sparanghel


Dacă te gândești la sparanghel, cunoscut mai ales pentru mirosul său, nu pentru efectul afrodisiac, probabil că vei încerca să îl eviți. Însă studiile îi scot în evidență și această calitate mai puțin cunoscută. Poți face o salată cu fâșii de sparanghel și dressing de avocado.

Ginseng


Ginsengul este o plantă minune și există nenumărate studii care îi confirmă beneficiile aduse sănătății. Este un aliment cu proprietăți antioxidante și un stimulant al sistemului imunitar, reușind să crească rezistența și să scadă nivelul de stres.
De asemenea, crește nivelul fertilității. Poți prepara o supă de pui cu ginseng, pentru a beneficia de proprietățile acestei rădăcini.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod