Căsătorie

35 de secrete pentru o căsnicie de succes

Pentru mulţi oameni căsătoriţi, partea cu îndrăgostitul şi decizia de a spune "da" e cea mai uşoară. Greul vine abia apoi!
Uneori, jurământul "până când moartea ne va despărţi" se dovedeşte a fi extrem de dificil de pus în practică. Doar cine e prea naiv nu ar recunoaşte că e nevoie de multă muncă pentru a menţine relaţia fericită şi sănătoasă odată cu trecerea timpului.

Cei trecuţi prin asta ne pot oferi câteva sfaturi extrem de utile pentru un mariaj de succes. Iată care sunt:


1. Împărţiţi totul unul cu celălalt, mai ales când vine vorba de sentimente. Nu există nicio modalitate mai bună de vă uni decât să spuneţi tot ce simţiţi.
2. Indiferent de greutăţile pe care le întâmpinaţi, trebuie să vă amintiţi că acestea vor trece.
3. Afecţiunea aduce şi mai multă afecţiune. Atingeţi-vă unul pe celălalt, sărutaţi-vă şi iubiţi-vă, indiferent de vârstă! Intimitatea şi afecţiunea fizică vă ajută într-adevăr să vă conectaţi.
4. Copiii pot fi stresanţi, dar vor creşte şi ei.
5. Ignoraţi micile neplăceri şi gândiţi în ansamblu. Dacă aveţi o relaţie de lungă durată, ar trebui să conteze cine a bărgat ultima oară la spălat? Amintiţi-vă că relaţia voastră înseamnă mai mult de atât.
6. Umple frigiderul cu mâncarea lui/ei preferată.
E atât de simplu să faceţi asta!
7. Faceţi ce vă place, ce vă face fericiţi şi vă umple de energie. Un cuplu de succes e alcătuit din oameni puternici şi împliniţi ca indivizi.
8. Nu recurgeţi la tăcere. Vorbiţi despre lucrurile care vă deranjează cât mai repede posibil. Nu lăsaţi sentimentele să se strângă, pentru că probabil la un moment dat veţi exploda.
9. Nu vă axaţi pe a vă răni unul pe celălalt, ci concentraţi-vă asupra lucrurilor care vă deranjează.
10. Nu vă fie frică de compromisuri. Sună ca şi când aţi renunţa la idealurile voastre, dar în realitate este vorba doare de a face relaţia să funcţioneze. Încercaţi să evaluaţi pe o scară de la 1 la 10 lucrurile pe care doriţi să le faceţi. Dacă tu notezi dorinţa de a mânca ceva în oraş cu 5, iar partenerul tău cu 9 pe cea de a mânca acasă, atunci ar trebui să rămână ca el în acea seară. Dar fiţi sinceri!
11. Nu vă raportaţi unul la celălalt ca pe ceva ce vi se cuvine. Trebuie să lucraţi tot timpul la asta.
12. Fiţi spontani! Schimbaţi lucrurile din când în când, fie că e vorba de o vacanţă pe ultima sută de metri sau de a oferi un cadou fără vreo ocazie specială.
Gesturile mici şi mari merg foarte bine atunci când te afli cu cineva de mult timp într-o relaţie.
13. Fiţi drăguţi! Acest lucru poate fi mai greu decât pare uneori, dar amintiţi-vă că iubiţi persoana de lângă voi cel mai mult pe lume şi că voi aţi făcut această alegere de a vă căsători, aşa că trataţi-o cu bunătate.
14. Fiţi răbdători! Amândoi evoluaţi împreună, dar în momente diferite şi în moduri diferite.
15. Sărbătoriţi când se întâmplă lucruri frumoase şi exprimaţi-vă bucuria.
16. Găsiţi lucruri noi, hobby-uri noi pe care să le faceţi împreună, cum ar fi mersul pe bicicletă, cursuri de gătit sau crearea unei grădini. Este doar un alt motiv de a petrece timpul împreună consolidându-vă legătura şi păstrându-vă entuziasmul.
17. Căsătoreşte-te cu cineva cu care îţi place să îţi petreci timpul.
18. Spuneţi-vă nevoile. Indiferent cât ai vrea, el nu îţi poate citi mintea, la fel şi invers. Spuneţi-vă când aveţi nevoie de timp doar pentur voi, să fiţi singuri sau să ieşiţi cu prietenii în oraş.
19. Ieştiţi seara în oraş şi distraţi-vă! Este important să vă faceţi astfel de planuri, indiferent cât de obosiţi sunteţi sau dacă aveţi copii.
Chiar dacă vă simţiţi depăşiţi, suprasolicitaţi sau fără bani, nu durează prea mult timp până va începe să vă placă. Poate fi la fel de simplu ca o plimbare prin parc.
20. Ţineţi-vă banii la comun. Vorbiţi despre planurile şi visele voastre de viitor şi găsiţi soluţii pentru a le aduce la îndeplinire.
21. Surprindeţi-vă unul pe celălalt, aşa cum făceaţi la începutul relaţiei. Bileţele cu mesaje frumoase, daruri mici sau un weekend departe. Arată-i celeilalte persoane că eşti încă îndrăgostită de ea.
22. La polul opus, atunci când celălalt e atent cu tine, arată-i apreciere. Poate în sinea lui ştie asta, dar e frumos totuşi să le audă de la tine.
23. Ambiţionaţi-vă şi susţineţi-vă unul pe celălalt în tot ce puteţi şi vreţi să fiţi.
24. Puneţi-vă în pielea celuilalt înainte de a judeca. Evitaţi criticile şi negativismul pe cât puteţi.
25. Făceţi-vă unul pe altul să râdeţi. Încercaţi să nu luaţi totul în serios.
26. Comunicarea este cheia. Când căsnicia voastră ajunge într-o cumpănă, amintiţi-vă că există o cale de ieşire şi că totul va fi bine. Amintiţi-vă că perioadele grele duc la evoluţie şi îmbunătăţire, iar dacă continuaţi să faceţi aceleaşi greşeli, reevaluaţi de ce.
27.
E important să aveţi prieteni comuni, dar şi prietenii voştri cu care să ieşiţi din când în când singuri.
28. Fiţi mai generoşi cu banii şi timpul.
29. Fiţi fericiţi cu voi înşivă. Dacă ai o problemă, există tendinţa de a vă dori ca partenerul să v-o rezolve. Însă trebuie s-o faceţi singuri!
30. Nu deveniţi defensivi. Încercaţi să rezolvaţi problemele cu calm, iubire şi bunătate şi nu să reacţionaţi ca şi cum sunteţi atacaţi.
31. Aveţi încredere şi fiţi de încredere.
32. Încercaţi să vă reamintiţi de ce v-aţi îndrăgostit unul de celălalt, indiferent dacă e vorba de simţul umorului sau de ambiţie!
33. Spuneţi-vă "Te iubesc" şi complimentaţi-vă!
34. Apreciaţi ceea ce aveţi şi fiţi conştienţi că uneori căsnicia poate fi fragilă, astfel că trebuie să aveţi grijă de ea.
35. Bucuraţi-vă de prezent. Dacă aveţi o casă, copii, lucrurile pot fi complicate. Indiferent de faza la care vă aflaţi, bucuraţi-vă de fiecare zi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod