Borcanul recunoştinţei

Ai uitat să apreciezi ceea ce ai? Borcanul recunoştinţei te poate salva!

Sunt sigură că există o mulţime de persoane care se plâng constant şi care au uitat să se bucure de lucrurile mici de zi cu zi. Exact ca mine!
Am văzut într-o zi pe Instagramul unei foste colege un borcănaş frumos ornat, dar ce-i cu el, m-am întrebat!? Am citit şi descrierea, parcă mai auzisem ceva de Borcanul recunoştinţei, aşa că am început să caut pe Internet. Citind, mi-am dat seama că mi se potriveşte perfect şi că am nevoie de el în viaţa mea. E posibil ca şi ţie să ţi se întâmple fix la fel!

Ce îţi trebuie:


Nu ai nevoie decât de un borcan normal, pe care să-l ornezi cu drag după placul inimii, şi de stickere colorate. Draga mea, cu acest soi de terapie poţi deveni o persoană mai bună, îţi spun pe cuvânt!

Acest borcan este locul perfect pentru a-ţi depozita inima, locul cel mai pur şi mai sincer la care ai avut vreodată acces.
În fiecare seară, reflectează asupra zilei care tocmai a trecut şi gândeşte-te pentru ce eşti recunoscătoare. Nu aşterne pe hârtie lucruri generale, cum ar fi: "Sunt recunoscătoare pentru că trăiesc" sau "Mulţumesc pentru familia minunată pe care o am". Aici ai posibilitatea să te exprimi deschis şi onest, aşa că axează-te pe lucruri mici şi pe exemple concrete, de genul: "Mulţumesc pentru plăcinta delicioasă pe care am mâncat-o astăzi" sau "Sunt recunoscătoare pentru cartea pe care am primit-o".
Aceste lucruri aparent banale sunt cele peste care trecem fără să ne dăm seama sau care ni se par normale, însă nu e deloc aşa. Nu toată lumea se bucură de ele, aşa că trebuie să le apreciem mai mult şi să fim conştiente de ele.

Nu a trecut prea mult timp de când am pus Borcanul recunoştinţei la loc de cinste, însă realizez pe zi ce trece cât de ignorantă am fost cu tot ceea ce trăiesc. Faptul că am ales să îmi pun bucuriile şi sentimentele pozitive într-un borcan m-a făcut să încep să fac asta şi în realitate, cu oamenii din jurul meu, cu animalele, cu florile.
E un exerciţiu şi o încercare de a fi mai bun, iar eu mă simt mai fericită!

Ce faci cu acele bileţele?


Bileţele pot fi recitite la un interval de timp pe care îl stabileşti tu, poate fi o lună, poate fi un an. Atunci răstorni borcanul şi te apuci de lecturat, eu abia aştept! :)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod