In perioada verii nu ma simt la fel de atrasa de partenerul meu. Este normal?

Orice femeie normala din punct de vedere psiho-fizic trebuie sa ia in considerare faptul ca asa cum respira, mananca, traieste fiziologic zi de zi, este firesc ca sa...
In perioada verii nu ma simt la fel de atrasa de partenerul meu, desi il iubesc. Este normal?

Reflexonutritionistul Angel Popescu-Frumusani iti raspunde:

Orice femeie normala din punct de vedere psiho-fizic trebuie sa ia in considerare faptul ca asa cum respira, mananca, traieste fiziologic zi de zi, este firesc ca sa aiba o viata sexuala activa atat afectiv calitativ, cat si fizic cantitativ.

Este de retinut ca sanatatea si vitalitatea generala a femeii sunt strans legate de cantitatea de hormoni estrogeni pe care ii are in sange la un anumit moment dat. Secretul echilibrului femeii, atat psihic cat si fizic, este ca ovarele ei sa trimita in sange o cantitate suficient de mare de hormoni sexuali caci ei sunt responsabili de mentinerea in armonie a tuturor organelor si functiilor interne (alaturi de o alimentatie cat mai curata, mai proaspata, oxigenarea organismului si o viata echilibrata).

Majoritatea femeilor din Romania sufera de o hipofunctie ovariana din cauza unei insuficiente activitati sexuale. Astfel se manifesta un apetit scazut pentru sex in general, iar vara, in conditii climaterice dificile (temperaturi foarte mari, uscarea aerului, pierderi masive de substante minerale, o insuficienta sau incorecta alimentatie), adaugate la efortul menstrual lunar care produce mari pierderi de sange si substante importante pentru organism, femeia este foarte afectata.

Astfel, scaderea apetitului sexual apare ca un mijloc de aparare a organismului in fata unor posibile consumuri mai mari. Pentru ca o femeie sa aiba un apetit sexual cel putin constant, este necesar sa se odihneasca suficient, sa aiba o alimetatie bogata in proteine, carbohidrati, minerale, vitamine, lipide, lichide si chiar hormoni (obtinuti pe cale sexuala de la partener). Conditia ei psiho-fizica trebuie sa fie cel putin buna caci raportul sexual este extrem de important pentru mentinerea sanatatii dar cu conditia ca organismul sa nu il recepteze ca pe un stres.

Este de dorit ca raportul sexual sa fie cat mai lung sau des si cat mai satisfacator dar organismul femeii comanda producerea orgasmului numai atunci cand femeia are o conditie suficient de buna, atat psihica cat si fizica. Oricat de experimentat ar fi partenerul femeii, orgasmul nu se produce in lipsa unor substante care actioneaza spre sistemul nervos central si dinspre el ca raspuns la stimulii sexuali complecsi. In concluzie, orice femeie trebuie sa-si doreasca sa fie sanatoasa si echilibrata. Numai astfel isi va putea recupera vigoarea psiho-fizica necasara unei vieti sexuale implinite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod