3 mituri despre implantul cu silicoane

Având în vedere perioada îndelungată de existenţă a implanturilor mamare, ele fiind folosite încă din secolului al XX-lea pentru a mări bustul femeilor, putem întelege de ce astăzi suntem martorii a numeroase mituri ţesute în jurul acestei practici.

În ciuda faptului că mărirea sânilor cu implanturi mamare este una dintre cele mai frecvente intervenţii chirurgicale din ultima perioadă, fiind adesea solicitată de femeile care sunt nemulţumite de forma şi dimensiunea sânilor, se remarcă încă existenţa temerilor şi a unei doze de scepticism cu privire la această intervenţie.

Majoritatea acestor îndoieli sunt cauzate de lipsa informării corecte privind atât procedura chirurgicală în sine cât şi implanturile mamare ca obiect, precum şi de propagarea de informaţii eronate de către persoanele neavizate pe numeroasele reţele de socializare, forumuri sau site-uri web.

Câte dintre temerile femeilor care şi-ar dori să recurgă la o astfel de intervenţie sunt fondate şi câte dintre ele nu au la bază niciun argument ştiintific urmează să aflăm imediat.

Alăptarea după intervenţia de implanturi mamare. Posibilă sau nu?

Una dintre marile temeri ale femeilor este aceea că după intervenţia chirurgicală de mărire a sânilor, ele nu vor mai putea alăpta atunci când vor decide să devină mame. Nimic mai fals.

Poziţionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular, în oricare din cazuri însă, glanda mamară nu este afectată în niciun fel şi deci implicit nu se modifică nici cantitatea, nici compoziţia laptelui. „Nu există dovezi medicale în acest sens, deşi s-au efectuat studii numeroase privind alăptarea post-implant“, a subliniat  doctor Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică, remodelare corporală şi înfrumuseţare.

Există un risc crescut de a dezvolta cancer mamar la posesoarele de implanturi?

Doctor Cristian Niţescu susţine că mitul conform căruia femeile care au implanturi mamare sunt predispuse mai mult la cancerul de sân este cum nu se poate mai fals.

Conform studiilor şi cercetărilor efectuate în această direcţie, femeile care dispun de implanturi mamare sunt supuse la acelaşi risc de a dezvolta cancer de sân ca şi femeile care nu au implanturi.

Implanturile nu au garanţie pe viaţă


Durata de viaţă a implanturilor mamare este limitată din mai multe considerente. În timp pot interveni anumite schimbări ale formei şi consistenţei sânilor, cauzate de sarcină, de modificări hormonale (menopauza) sau de oscilaţiile în greutate, fapte care pot conduce la necesitatea altor intervenţii odată cu trecerea anilor.

De asemenea, orice posesoare de implanturi poate suferi mici traumatisme la nivelul sânilor, care sunt normale de-a lungul vieţii fiecarui om. Implanturile sunt garantate pe o perioada de 5-15 ani, în funcţie de firma producătoare care recomandă schimbarea lor în cadrul acestui interval de timp.

Mai mult, chirurgul plastician Cristian Niţescu oferă câteva sfaturi potenţialelor doritoare de implanturi mamare. Specialistul recomandă ca, întotdeauna, tipul şi volumul de implant să fie ales potrivit pacientei, personalizat  şi nu în conformitate cu un capriciu.

În plus, pentru ca vindecarea să fie rapidă şi lipsită de complicaţii, cu rezultate într-adevar estetice şi satisfăcătoare, atât ca şi aspect al sânului, cât şi al cicatricilor, trebuie ca pacienta să respecte indicaţiile pre şi postoperatorii date de medicul estetician.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 25 Sep 2012, 10:54
    inca ceva...

    daca faci pasul asta, fii sigura ca il faci pentru tine, sa te simti bine in pielea ta, asta daca esti nemultumita de felul cum arati...nu sa o faci sa il multumesti pe "Gogu", sau sa il faci sa nu se mai uite la alta, ca nu rezolvati nimic, absolut nimic, ba din contra!

    1
    0

  • simika pe 25 Sep 2012, 10:51
    silicoanele sunt doar un moft...

    ok, silicoanele sunt la moda...eu vroiam sani mai mici ...asa era pe vremea mea, ii ascundeam de rusine si asta pt ca mi-au aparut sanii la o varsta ff frageda, acum sunt niste sani normali, eu una nu mi-as pune silicoane, poate as face o remodelare a sanilor atunci cand se vor lasa, doar remodelare. De ce? Pentru ca poti fi sexy si cu sani mici, sunt atatea vedete care nu au apelat la astfel de operatie estetica, si sunt criminal de frumoase. Plus de asta, exista in mintea femeilor povestea cum ca barbatii sunt innebunicit dupa sani mari...eronat! nu spun ca nu sunt si tipi genul asta, dar marea majoritate prefera sanii de bun simt, nu sa atarne ca un pepene de marimi impresionante...ma rog, fiecare cum crede ca e mai bine pentru fizicul ei, doar mi-am exprimat parerea si nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu persoanele care isi pun silicoane...bvo lor pt curaj, ce sa zic...

    1
    0

  • Alexa pe 24 Sep 2012, 23:04
    Silicoane

    Si eu am silicoane...si sunt super multumita...mai am Putin si fac un an de la operație....nu mi am făcut sâni siliconati ci doar sâni...mi am Pus mărimea potrivită corpului meu....si se potrivesc perfect...ASA ca lăsați vrajelile cu super bust sau marar...sau mai Stiu eu ce...am încercat fel si fel ani de zile...puneti va silicoane...se merita fiecare Cent;)

    2
    1

  • Rodica pe 24 Sep 2012, 10:40
    Xxl bust

    Buna ziua. Vreau sa va impartasesc experienta mea cu tratamentul Xxl Bust. L am luat pe o perioada de 5 luni fara intrerupere si am respectat modul de administrare, exact asa cum este trecut pe flacon si marirea sanilor a aparut intr un timp scurt, cred eu. Dupa prima luna, m am masurat si aveam cu 1,5 centimetri in plus, dupa a 2 a luna inca 1,5 cm in plus, iar in lunile ce au urmat , aproximativ 2 centimetri pe luna. Dupa 5 luni de tratament aveam aproape 7 centimetri in plus. Am terminat administrarea in urma cu 2 saptamani si rezultatul este acelasi. Acum, chiar sunt multumita de rezultat. Sunt fericita ca s a intamplat ce mi am dorit cel mai mult, sa am sanii mai mari! Mi am postat si pe facebook poze cu sanii. Sunt foarte mandra de mine. Prietenele mele au crezut ca mi am pus silicoane. Am o multime de like-uri. Acum ma gandesc daca sa pun si cutia de Xxl Bust, si sa spun ca este cel mai bun prieten al meu.

    0
    0

  • Denisa pe 22 Sep 2012, 21:06
    Numai zvonuri!

    Foarte bun articolul! Chiar asa e! Si eu mi-am pus silicoane la Dr. Silvia Stanculescu si n-am avut nicio problema. Sunt numai prostii si speculatii. Doamna Stanculescu m-a pus in tema cu toate riscurile si cu toate falsurile care umbla prin lumea asta plina de guri care scop numai zvonuri. Eu sunt foarte multumita si v-o recomand cu draga inima pe doamna Silvia Stanculescu. www.clinica-metamorphosis.ro

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod