Will Smith i-a cerut scuze public lui Chris Rock pentru că l-a pălmuit: „Violența în toate formele ei este otrăvitoare și distructivă”

Will Smith a postat o declarație pe Instagram în care a cerut scuze pentru că l-a lovit pe actorul de comedie Chris Rock la Premiile Oscar.

„Violența în toate formele ei este otrăvitoare și distructivă. Comportamentul meu de noaptea trecută de la Premiile Academiei a fost inacceptabil și impardonabil. Glumele pe seama mea fac parte din job, dar o glumă despre starea medicală a lui Jada a fost prea mult pentru mine și am reacționat emoțional”, a scris Smith.

Citește și: Lumea tulbure a lui Will Smith. Actorul a dezvăluit că a vrut să-și ucidă tatăl ca să-și răzbune mama


„Doresc să îți cer scuze public, Chris. Am depășit limita și am greșit. Sunt rușinat și acțiunile mele nu reprezintă bărbatul care vreau să fiu”, a scris Will, fiind prima dată când actorul în vârstă de 53 de ani îi cere scuze celui pe care l-a pălmuit pe scenă. „Nu există loc pentru violență într-o lume a iubirii și amabilității”, a adăugat el.

„Aș vrea, de asemenea, să cer scuze Academiei, producătorilor show-ului, tuturor celor care au participat și tuturor celor din întreaga lume care l-au urmărit.
Vreau să cer scuze familiei Williams și familiei mele din cadrul 'King Richard'. Regret profund că comportamentul meu a pătat ceea ce a fost, de altfel o călătorie minunată pentru noi toți. Sunt 'un proiect în lucru'”, a continuat Smith.


Incidentul a avut loc duminică noapte, după ce comedianul Chris Rock a făcut o glumă despre tunsoarea lui Jada Pinkett Smith. Acesta a spus „Jada, te iubesc. Abia aștept să văd G.I. Jane 2”.

Comentariul a făcut referire la faptul că Jada este rasă pe cap, la fel ca personajul interpretat de Demi Moore în filmul „G.I. Jane”. Jada a dezvăluit cu câteva luni în urmă că motivul pentru care s-a ras pe cap este faptul că suferă de alopecie, căderea masivă a părului. Actrița nu a fost deloc amuzată de remarca lui Rock și a dat ochii peste cap atunci când a auzit gluma comedianului.


Câteva secunde mai târziu, Will Smith a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe Rock, în fața tuturor celor prezenți și a milioane de telespectatori care urmăreau show-ul de acasă.
Întors la masa sa, Smith a strigat de două ori „Nu mai rosti numele soției mele cu gura ta murdară”.

După incidentul violent, Smith a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal și în discursul de acceptare a cerut scuze Academiei Americane de Film, celorlalți actori nominalizați, dar nu l-a menționat pe Rock. El a spus că „dragostea te determină să faci lucruri nebunești”.


În schimb, Chris Rock nu a făcut niciun comentariu despre incident. El a refuzat să depună plângere la poliție, potrivit People.

Academia Americană de Film a publicat o declarație prin care a condamnat gestul lui Smith. „Academie condamnă acțiunile domnului Smith din cadrul show-ului din noaptea trecută. Am început în mod oficial o analiză a incidentului și vom lua în considerare acțiunile și consecințele viitoare, în conformitate cu regulile, Standardele de Conduită și legea din California.”

Numeroase staruri l-au criticat pe actor pentru gestul său violent de la ediția din acest an a premiilor Oscar și au cerut să-i fie retras trofeul pe care l-a primit la scurt timp după ce l-a lovit pe Rock.

Will Smith a dezvăluit în cartea sa de memorii, lansată anul trecut, că a avut o copilărie marcată de violența tatălui său.
Actorul a mărturisit că s-a simțit toată viața un laș pentru că nu i-a luat apărarea mamei sale atunci când era lovită de tatăl lui.

„Când aveam nouă ani, am văzut cum tata i-a dat mamei un pumn atât de puternic într-o parte a capului încât ea s-a prăbușit. Am văzut-o cum scuipa sânge. Acel moment, în acel dormitor, probabil mai mult ca orice alt moment din viața mea, a definit cine sunt”, a mărturisit actorul, citat de People.

Smith a dezvăluit că trauma provocată de acel incident violent a avut un impact major asupra vieții sale și asupra carierei. „În tot ceea ce am făcut de atunci - de la premii și laude, atenția lumii și lumina reflectoarelor, personajele interpretare și râsetele - totul a fost legat de un șir subtil de scuze pentru mama mea, pentru faptul că nu am reacționat în acea zi. Pentru că am dezamăgit-o în acel moment. Pentru că nu m-am opus tatălui meu. Pentru că am fost un laș”, a scris Will.

„Ceea ce ați ajuns să cunoașteți ca fiind 'Will Smith', anihilatorul de extratereștri, starul de film, este în mare parte o construcție - un personaj creat cu atenție, conceput pentru a mă proteja pe mine.
Pentru a mă ascunde pe mine de lume, pentru a ascunde lașul”, a mai scris vedeta.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
29 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod