Victoria Beckham, la 40 de ani: Transformarea unui star pop într-un designer de succes

Dosar Eva. După ce a cunoscut celebritatea în anii '90, cu trupa Spice Girls, se bucură de mariajul perfect cu David Beckham și este un personaj influent în industria modei. Cum a reușit?

40 de ani! După Kate Moss, a venit rândul Victoriei Beckham să treacă de această bornă importantă a vieții. Timpul zboară, dar aceste femei nu contenesc să impresioneze prin forța lor de a fascina şi de a inspira deopotrivă. Mai puternică şi mai seducătoare ca oricând, Victoria Beckham este un prototip al femeii moderne, cu o familie reuşită şi o carieră spectaculoasă. Un echilibru dificil de atins, pe care ea reușește să-l întrețină.

Toată lumea știe cum a început Victoria Adams să cânte, povestea e arhicunoscută. E de remarcat, totuși, că, deși provenea dintr-o familie bogată, ea a căutat să-și croiască singură un drum și s-a apucat de muzică. N-a stat pe banii alor săi - când era elevă la colegiu a refuzat să fie dusă la școală cu limuzina familiei.

Banii te duc oriunde, te urcă și pe scenă, dar de acolo înainte doar talentul face diferența între dezastru și succes. Victoria a început ca dansatoare și a cântat, pentru o scurtă perioadă, într-o trupă înainte de a merge la o preselecție, după ce a văzut un anunț în revista "The Stage". Căutau cinci fete, iar ea a fost una dintre ele. Celelalte erau, știți bine, Emma, Geri, Mel C. și Mel B.



La mijlocul anilor '90, fetele de la Spice Girls se bucurau de succesul care se răspândea pe toate continentele. Fără să aducă ceva neipomenit în materie de muzică, dar cu un aer proaspăt și cu un spirit vioi, cinci tinere diferite, amuzante, zbânțuite, din Marea Britanie se remarcau prin alăturarea lor exotică și irezistibilă. Îţi plăceau sau nu, un lucru era cert: n-aveai cum să nu le cunoşti. Fanii MTV erau topiți după ele, și țineți cont că pe vremea aceea postul încă mai difuza muzică.

Cea mai serioasă și cea mai frumoasă - chestiune de gusturi - dintre cele cinci englezoaice năzdrăvane era o figură aparte. Ca și acum, Posh zâmbea rareori. Își juca perfect rolul, comunica cu presa și cu fanii, dar rămânea un personaj misterios în comparație cu exuberantele ei colege.



Pe măsură ce faima trupei a crescut, Victoria Adams s-a metamorfozat dintr-o tânără necunoscută într-o celebritate urmărită de paparazzi și de admiratori. A avut "știința" de a-și folosi rolul din cadrul trupei pentru a se propulsa în topul starurilor internaționale.

Pe 4 iulie 1999, când se căsătorea cu "super-mega-ultra-hiper-extra" celebrul David Beckham, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la castelul Luttrellstown din Irlanda şi care a avut ca temă regalitatea, Victoria era deja un nume important în muzică.



Mulți consideră că pentru David acesta a fost începutul declinului carierei sale de jucător. Pentru vedeta de la Spice Girls, "nunta secolului" a fost însă o etapă fundamentală care a metamorfozat-o dintr-un idol al fetițelor și puștoaicelor din toată lumea într-o femeie matură, puternică și cu aspirații precise.

La începutul anilor 2000, ea nu mai era Victoria Adams. Nu mai era Posh. Era Victoria Beckham și n-avea de gând să rămână în umbra soțului ei. Modul în care ea s-a reinventat, dintr-o vedetă cu sclipici pop într-o celebritate cu rol de trendsetter la nivel global trebuie studiat în toate școlile de design vestimentar.



Trupa s-a desființat, Victoria a devenit mamă, între timp au apărut patru copii. Ar fi putut foarte bine să rămână soția unui fotbalist celebru și să se bucure de timpul liber, de vacanțe exotice și de toate plăcerile luxului. A preferat, însă, să intre în lumea modei.

Victoria s-a mutat la Los Angeles, iar celebritatea și conexiunile sale i-au facilitat accesul în industrie. Încetul cu încetul, ea a trecut de la prezentările sporadice pe podium la atelierul de creație.



Moda este un univers complicat, ca un cristal cu multe faţete sclipitoare, în care este teribil de greu să te cațeri în cârca uriașilor. Într-un creuzet imens, doldora de inspiraţie, talent, idei fabuloase, interese şi foarte mulţi bani, succesul se dovedeşte o valoare volatilă, greu de anticipat. Şi cu toate astea, Victoria a pariat totul pe pasiunea sa. Dintotdeauna a simţit că are ceva de transmis şi că moda este domeniul în care se poate exprima singură, aşa cum crede ea de cuviinţă.

Astăzi, la 40 de ani, pe care i-a împlinit joi, este un designer consacrat şi reprezintă un barometru important pentru noile tendinţe. Derulând operaţiuni în Statele Unite şi la Londra, având la activ colecţii vestimentare apreciate şi numeroase apariţii în presă şi la evenimentele mondene importante, Victoria Beckham este acum un jucător de top în acest sector. Marca sa a fost premiată la ediţia din 2011 a galei British Fashion Awards la categoria "designerul anului", notează Mediafax.



Dincolo de chipul său impenetrabil şi de imaginea pe care şi-a construit-o pentru presă, Victoria Beckham a dezvăluit recent câteva lucruri interesante despre ea. Vedeta crede în karma şi colecţionează cristale din toată lumea, pe care le aşază prin casă şi în birou, pentru a crea energie pozitivă.



De asemenea, ea a mărturisit pentru revista People că îi place să bea un pahar de vin roşu şi vizitează podgoria familiei, din regiunea californiană Napa Valley: "Îmi place să strivesc stugurii cu picioarele la viile noastre din Napa".

Filmul său preferat rămâne "Sex and The City". "Cea mai frumoasă întâlnire a mea cu o vedetă a fost cea cu Sarah Jessica Parker, care a fost foarte drăguţă, caldă, amuzantă şi elegantă - şi o mamă minunată", a spus Victoria.



Cea mai mare realizare a ei sunt copiii, care o şi inspiră în ceea ce face. Vedeta, ale cărei ţinute sunt purtate de staruri precum Michelle Williams, Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway şi Cameron Diaz, a declarat pentru People că idolul său în materie de eleganţă este Audrey Hepburn.

O admiră mult şi pe Barbra Streisand şi i-ar plăcea să ia masa cu Hillary Clinton.

Privind înapoi, Victoria Beckham se declară mulţumită de apariţiile de coperta revitei Vogue - 12 la număr - şi de campania pentru Armani, din 2009. "Am prezentat pentru Armani, iar când voi avea 50 de ani voi putea spune: <<Hei, uite că n-arătam rău după ce am făcut trei copii>>".

Una dintre favoritele "atotputernicei" Annei Wintour, Victoria are o relaţie specială cu Vogue. Ea a fost noul redactor-şef invitat pentru alcătuirea numărului din luna decembrie 2013 al revistei Vogue Paris, a cărei copertă a prezentat o fotografie cu vedeta britanică alături de soţul său, David Beckham. În 2012, vedeta care a deţinut acest titlu onorific a fost cântăreaţa şi fostul model Carla Bruni.

"Creatoare de modă apreciată, femeie de afaceri, mamă a patru copii, Victoria Beckham este una dintre cele mai împlinite eroine din universul modei. Am încredinţat frâiele acestui număr unei femei care s-a dovedit a fi exact contrariul imaginii sale: spontană, plină de umor, modestă şi înzestrată cu o ambiţie sănătoasă, dar şi perfecţionistă, la fel ca persoanele pasionate de ceea ce fac"
, a explicat Emmanuelle Alt, redactorul-şef al revistei Vogue Paris.



Victoria Beckham a coordonat realizarea întregului număr din decembrie al revistei franceze şi a acordat cu această ocazie un lung interviu în care a vorbit despre viaţa sa de familie, ilustrată prin câteva fotografii inedite. "Am fost întotdeauna - şi aici îi includ şi pe copiii noştri - extrem de fericiţi pentru succesul pe care l-a avut David. Am petrecut atât de multe meciuri, în picioare, în tribune, aplaudându-l. Eu şi David am trecut prin multe lucruri împreună. Au existat urcuşuri şi coborâşuri. Dar suntem foarte mândri unul de celălalt", a spus vedeta.



"Ador moda, ador această meserie, vreau să creez pentru femei haine care le oferă siguranţă. O marcă s-a născut din această dorinţă. E logic că vreau să consolidez acest edificiu. O voi face respectând regulile, fără să mă grăbesc, cu o echipă bună care să îmi fie alături. Am visuri mari, speranţe mari şi sper că această marcă va continua să existe şi să fie pertinentă şi peste 20, 30, 40...50 de ani", a spus ea.



"Ambiţia reprezintă o şansă! Dacă te naşti cu ambiţie şi cu pasiunea pentru munca bine făcută, eşti binecuvântat (...) Mă bucur dacă exemplul meu încurajează alte femei să îşi realizeze idealurile. Ştiţi, nu trebuie să fii bărbat pentru a cunoaşte o mare reuşită", a adăugat vedeta britanică, adăugând că prioritatea ei va fi însă întotdeauna copiii săi. "Ar fi imposibil să-mi pierd busola, există prea multă normalitate în viaţa mea personală!", a mai spus Victoria.



După două decenii în care s-a comportat ca un "cameleon al stilului", cum o defineşte ziarul britanic Daily Mail, Victoria Beckham reprezintă astăzi un etalon al eleganţei. Fata care la 22 de ani devenea cunoscută dansând şi cântând a devenit o femeie realizată, cu un mariaj solid, cu patru copii frumoşi, Brooklyn Joseph, Romeo James, Cruz David şi Harper Seven, şi cu statut însemnat în industria modei. Şi cu acelaşi zâmbet, la fel de rar.


Foto: AFP/Mediafax, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Aprilie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod