Singur acasă: George Clooney, măcinat de alcool, pastile și insomnie

Când te gândești la George Clooney, ți-l închipui trăind pe picior mare în vilele lui din Los Angeles, Cabo San Lucas (Mexic) și Como (Italia) sau stând la taclale cu prietenii lui foarte buni, Brad Pitt și Angelina Jolie. Însă George Clooney e un tip complicat, cu o viață dificilă. Nu vă luați după aparențe, fiindcă la suprafață totul pare frumos, dar pe dinăuntru e furtună mare și, Slavă Domnului, s-a mai potolit.

Când te gândești la George Clooney, ți-l închipui trăind pe picior mare în vilele lui din Los Angeles, Cabo San Lucas (Mexic) și Como (Italia) sau stând la taclale cu prietenii lui foarte  buni, Brad Pitt și Angelina Jolie. Însă George Clooney e un tip complicat, cu o viață dificilă. Nu vă luați după aparențe, fiindcă la suprafață totul pare frumos, dar pe dinăuntru e furtună mare și, Slavă Domnului, s-a mai potolit.

O confesiune lungă și emoționantă, așa poate fi descris articolul din revista The Hollywood Reporter, în care George Clooney a vorbit despre el, despre cel pe care noi ceilalți nu-l cunoaștem.

Stephen Galloway, editor-șef la publicația amintită, confirmă că actorul în vârstă de 50 de ani este o persoană charismatică și volubilă. Dar viața lui privată se dovedește o revelație. Trăiește cu o durere cronică, rezultatul unui accident devastator la coloana vertebrală, suferit în 2005, la filmările pentru "Syriana", admite că duce o viață de singuratic, deși e înconjurat de prieteni, recunoaște că și-a luat o casă nepotrivită în Hollywood și se uită la seriale. Viața lui e la fel ca a oamenilor obișnuiți. Sau aproape la fel, chiar dacă e bogat și celebru.

Clooney cel modest

Cu două nominalizări la Oscar în acest an, pentru cel mai bun actor în "The Descendants" și "The Ides of March", Clooney spune că a avut de parcurs un drum lung până la "dezghețul"din "Batman & Robin": "A fost un punct de cotitură.

Când începi să joci, ești fericit doar pentru că ai un rol, orice rol. Și pe măsură ce trece timpul, înaintezi sau te oprești."

Un star cu o inimă mare, cum îl numește Hollywood Reporter, Clooney a luat doar 300.000 de dolari pentru rolul său din "Descendants", un film cu buget de 20 de milioane de dolari, regizat de Alexander Payne, cel care îl refuzase pentru un rol în "Sideways", cu câțiva ani mai devreme. În ciuda așteptărilor, rareori a luat onorarii foarte mari, primind cel mult câteva sute de mii de dolari, până la cele 10 milioane de dolari primite pentru "The Perfect Storm". Pentru rolul din "Good Night, and Good Luck", peliculă la care fost co-scenarist și regizor, salariul lui a fost de 120.000 de dolari pe zi, fără cotă-parte din încasări. E mult? Filmul a făcut 31,5 milioane de dolari.Recent, el a refuzat un proiect pentru care ar fi primit 15 milioane de dolari și încă 45 de milioane din încasări, dezvăluie Hollywood Reporter.

Clooney insomniacul

Aproape în fiecare seară, urcă în pat la ora 22.00, lasă televizorul deschis ca să adoarmă mai ușor și cu toate astea se trezește de mai multe ori noaptea. "Dacă închid televizorul sunt nevoit să gândesc, așa că dacă-l las să meargă pot să adorm mai ușor. Fără discuție, mă trezesc de cinci ori în fiecare noapte", dezvăluie el.
Dar are și insomnia partea ei bună. În timpul unei nopți albe a scris unul dintre dialogurile memorabile din "Ides". "M-am trezit și am scris toată scena din bucătărie dintre Ryan (Gosling, n.r.) și mine: <<Vrei să fii președinte...

Poți să începi un război, poți să minți, poți să trișezi, poți să furi țara asta, dar nu poți să-ți f... angajații>>". O replică memorabilă care face trimitere la toți președinții controversați ai Statelor Unite, de la Nixon până la Clinton.

Clooney cel treaz. Varianta fără alcool

"Am băut prea mult uneori. Chiar îmi plăcea să beau și au fost câteva momente în viața mea când am trecut linia dintre a bea ca să te distrezi și a bea noaptea fără niciun motiv. Așa că m-am oprit. N-am mai băut de la Revelion", mărturisește starul.
În anii cei mai grei, a fost la pun pas să cadă în capcana cocainei. "Am încercat-o, dar n-a fost niciodată ceva important pentru mine și a trecut."

Clooney singuraticul

Petreceri, prezentări, interviuri. Clooney nu pare să aibă o viață solitară. "Acestea sunt de fapt situațiile în care te simți cel mai singur, pentru că ești de fapt distracția tuturor și nu mai poți să te distrezi și tu", explică el.
După lunga relație cu Elisabetta Canalis, acum are o relație cu Stacy Keibler. "Nu vreau să vorbesc despre ea, au rămas puține chestiuni private din viața mea", spune Clooney. Dar despre trecut nu se ferește să spună: "Nu există nimic care să te izoleze mai mult decât o relație care nu mai merge. Iar mie mi s-a întâmplat." Dar nu dă niciun nume, evident.

Iar când vine vorba de însurătoare, același răspuns: "Nu mă gândesc la asta". "Acum câțiva ani, Brad Pitt a râs de mine.

L-au întrebat într-o emisiune când se însoară cu Angie (Angelina Jolie, n.r.) și el a spus: "O să mă însor când George se va putea căsători legal. Cu un bărbat", povestește amuzat. După divorțul de actrița Talia Balsam, Clooney nu s-a mai însurat și nici nu-i stă mintea la așa ceva. "Nici nu mă gândesc la asta, serios."

Brad Pitt e ca un frate de cruce pentru el. Și cu toate acestea, nu se văd prea des. "Suntem prieteni buni, dar e diferit de ceea ce cred oamenii, adică nu petrecem mult timp împreună. A fost la casa mea din Como, ne-am plimbat cu motoarele. Dar până de curând nu l-am mai văzut pe Brad de un an", explică Clooney.

În bătaia puștii

Actorul a povestit și un episod neștiut, din timpul misiunii sale umanitare în Sudan: "Orice faci acolo e dificil, niciodată nu te simți în siguranță și nu călătoream cu arme la noi sau cu gărzi." El a fost în Sudan împreună cu tatăl său, un al susținător al campaniei de stopare a conflictului sângeros din această țară, iar la un moment dat au fost opriți "în mijlocul pustiului, de un puști de 13 ani cu un Kalașnikov". Clooney spune că doar intervenția unui coleg a rezolvat situația. "Din fericire, un coleg s-a dus spre un azilant și i-a dat arma la o parte, vorbindu-i ca unui copil, și spunând doar atât: <<No>>. Nu-mi venea să cred că a fost așa de simplu. Mi-a fost rușine că m-am speriat", recunoaște el.

George e recunoscut pentru atitudinea sa pacifistă și pentru modul în care își manifestă opiniile politice.

Când s-a declarat împotriva războiului din Irak, postul de televiziune Fox News l-a numit trădător. "L-am sunat pe tata și l-am întrebat: <<Am dat de necaz?>>. Și mi-a spus: "Maturizează-te. Ai bani. Ai un job. Nu poți să ceri libertate de exprimare și pe urmă să spui <<Dar nu spuneí lucruri rele despre mine>>. Și a avut dreptate".

Ultima sa luare de poziție pe scena politică s-a terminat așa cum și-a dorit: cu tam-tam. Actorul și tatăl său au fost arestați în martie, după ce au protestat în faţa ambasadei Sudanului împotriva crimelor de război comise de regimul de la Khartoum în partea de sud a acestei ţări. Clooney a fost încătuşat şi  dus la secție, fiindcă a ignorat trei avertismente ale poliţiştilor și a depășit intenţionat o bandă de protecţie instalată în faţa ambasadei. Finalmente, actorul a fost eliberat pentru o cauțiune simbolică, de 100 de dolari,

Actorul s-a declarat fericit că a fost arestat, fiindcă astfel poate atrage atenţia asupra  acestei crize. Asta e fericirea lui Clooney: în timp ce alții caută și primesc atenție cu tot felul de fleacuri și își înmulțesc sau risipesc banii, el e mulțumit că poate să facă ceva pentru amărâții din Sudan.

 

16 Aprilie 2012
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • IRIMIA MARIA -LUCIA pe 17 Apr 2012, 11:02
    georgeCLONEY

    ESTE BINE IN viata sa faci de toate,sa gusti din toate ,dar important este sa stii sa te opresti la timp.Asa cum a facut si el,drogurile nu la-u interesat,ceea ce este un lucru ff bun,iar cu bautura ,a stiut sa se opreasca la timp.

    1
    0

  • IRIMIA MARIA -LUCIA pe 17 Apr 2012, 11:02
    georgeCLONEY

    ESTE BINE IN viata sa faci de toate,sa gusti din toate ,dar important este sa stii sa te opresti la timp.Asa cum a facut si el,drogurile nu la-u interesat,ceea ce este un lucru ff bun,iar cu bautura ,a stiut sa se opreasca la timp.

    1
    0

  • IRIMIA MARIA -LUCIA pe 17 Apr 2012, 11:02
    georgeCLONEY

    ESTE BINE IN viata sa faci de toate,sa gusti din toate ,dar important este sa stii sa te opresti la timp.Asa cum a facut si el,drogurile nu la-u interesat,ceea ce este un lucru ff bun,iar cu bautura ,a stiut sa se opreasca la timp.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod