Shakira riscă opt ani de închisoare și o amendă de 22,5 milioane de euro pentru fraudă fiscală

Shakira riscă să ajungă la închisoare, unde ar putea sta timp de opt ani, dacă este găsită vinovată de fraudă fiscală. Cântăreața nu a plătit taxe în valoare de 14,5 milioane de euro.

Procurorii spanioli cer ca vedetei să i se aplice o amendă uriașă, de 22,5 milioane de euro. Ea este acuzată că s-a sustras de la plata unor taxe în valoare de 14,5 milioane de euro către fiscul spaniol între anii 2012 și 2014. 

Shakira a refuzat să ajungă la o înțelegere în afara instanței cu procurorii spanioli, pentru că acest lucru ar fi însemnat să-și accepte vina.


Ea a plătit deja suma datorată, plus penalități care au ajuns la o valoare de 3,5 milioane de euro.

Shakira, pe numele său complet Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este acuzată că a pretins că locuiește în afara Spaniei și că a folosit o structură complexă offshore pentru a evita taxele.

Cântăreața este acuzată că a folosit această schemă ilegală din 2012 până în 2014, când era într-o relație cu fotbalistul Gerard Pique, care trăiește în Barcelona și activează la clubul de fotbal FC Barcelona.


Cuplul, care are doi copii, s-a despărțit la începutul acestui an, după ce au apărut zvonuri cu privire la infidelitatea fotbalistului.

În ciuda despărțirii, cei doi păstrează o relație amiabilă, fiind văzuți împreună la competițiile sportive ale copiilor lor.

„Shakira a cooperat întotdeauna cu autoritățile și s-a supus legii, demonstrând că este o persoană și un plătitor de taxe cu un comportament impecabil, care a urmat cu strictețe consilierea din partea PriceWaterhouse Coopers, o companie de consultanță financiară prestigioasă, recunoscută la nivel global”, a declarat un purtător de cuvânt al vedetei, potrivit Daily Mail.

„Din păcate, Biroul Spaniol de Taxe, care pierde unul din două procese cu plătitorii de taxe, continuă să-i încalce drepturile și să urmeze un caz fără nicio bază”, a adăugat reprezentantul artistei.

„Shakira este încrezătoare că nevinovăția sa va fi dovedită până la finalul procesului”, a mai spus purtătorul de cuvânt.


Cântăreața columbiană, care a fost în trecut rezident fiscal în Bahamas, s-a înregistrat în anul 2015 ca plătitor de taxe în Spania.

Rezidenții oficiali din Spania trebuie să plătească taxele impuse de stat asupra veniturilor pe care le realizează oriunde în lume.

Persoanele care petrec peste 183 de zile dintr-un an în Spania sunt recunoscute ca fiind rezidenți spanioli, în ceea ce privește plata taxelor.

Inspectorii au verificat-o pe Shakira timp de peste un an și au vizitat chiar și salonul de înfrumusețare preferat al artistei din Barcelona.
Aceștia i-au verificat conturile de social media în încercarea de a demonstra că a petrecut o mare parte a celor trei ani în Spania. 

Anul 2022 a fost, până în prezent, cât se poate de dificil pentru celebra cântăreață. 

Shakira și partenerul său, Gerard Pique, și-au anunțat despărțirea în luna mai, după 11 ani petrecuți împreună. În ultimele săptămâni, fostul cuplu a petrecut mult timp în negocieri cu privire la viitorul celor doi copii pentru că Shakira vrea să se mute în Miami, Statele Unite, împreună cu ei.

La scurt timp după ce a anunțat despărțirea de fotbalistul spaniol, cântăreața a dezvăluit printr-o postare pe Twitter că tatăl său, William Mebarak Chadid, a ajuns de urgență la spital după ce a suferit o „căzătură gravă”.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
29 Iulie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod