Roma, orașul fantomă: Cum a schimbat coronavirusul Cetatea Eternă

Speriați de coronavirus, locuitorii capitalei Italiei s-au retras în case, lăsând străzile pustii. De câteva zile, nu mai e nici țipenie pe Treptele Spaniole și la Colosseum.

Roma s-a transformat într-un oraș fantomă după măsurile de carantină impuse de guvernul italian. Ca și în alte localități, oamenii ies din case doar pentru a cumpăra strictul necesar sau pentru alte motive foarte întemeiate. Toată lumea stă izolată, așteptând ca bilanțul negru al epidemiei de coronavirus să intre în regresie.

Deocamdată, însă, veștile nu sunt bune. De la începutul pandemiei, în Italia au murit 1.807 oameni, iar numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 24.800.

În regiunea Lazio au fost înregistrate până luni 436 de cazuri pozitive.

Citește și: Veneția, frumoasa părăsită: 15 imagini ireale din orașul pustiit de coronavirus


În aceste condiții, capitala Italiei a devenit un oraș pustiu. Străzile care altădată erau pline de oameni și de mașini au rămas goale, iar principalele obiective turistice sunt abandonate. Papa Francisc a renunţat la maşină şi a mers pe jos la biserica San Marcello al Corso.

Imaginile surprinse în aceste zile la Roma redau perfect modul în care coronavirusul a transformat Cetatea Eternă.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod