coronavirus Italia

Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Imaginea cu o asistentă medicală care a adormit cu capul pe birou și cu masca pe gură a impresionat Italia.

După o noapte în care a fost la dispoziția bolnavilor de coronavirus, asistenta de la spitalul din Cremona s-a prăbușit de oboseală, cu fruntea pe tastatura computerului, purtând masca pe gură.

Este ora 6:00 dimineața, iar un medic o pozează ca să arate cum se duce lupta pe "frontul" războiului cu coronavirusul și în semn de apreciere pentru devotamentul ei. Femeia a închis ochii timp de cinci minute, după o tură interminabilă, plină de cazuri complicate.

Imaginea difuzată inițial de Nurse Times, o publicație medicală, s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare și a devenit simbolul efortului supraomenesc pe care personalul medical din Italia îl depune pentru a-i trata pe pacienții cu coronavirus.

Spitalul din Cremona a confirmat pentru cotidianul Corriere della Sera această întâmplare.

Este doar una dintre scenele dramatice care se petrec în prima linie a luptei cu coronavirusul, notează ziarul citat. În această provincie din Italia au fost depistate pozitiv 665 de persoane, iar într-o singură zi au fost semnalate 103 cazuri noi.

Asistenta din imagine este Elena Pagliarini, în vârstă de 40 de ani, scrie La Repubblica. "Nu se terminase tura, dar eram stoarsă", a explicat femeia, care lucrează de 15 ani în spital. Popularitatea pe care o cunoaște acum, după ce imaginea s-a răspândit pe internet, o surprinde.

"După poza aceea mă caută mulți oameni. Îmi mulțumesc. Într-o perioadă normală, m-ar fi criticat", a spus ea.

Bilanţul actual în Italia este de 463 de morţi şi 9.172 de cazuri de infecţii, a declarat luni seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod