"Regele cofetarilor" Buddy Valastro: "Cea mai ciudată comandă, tortul în formă de WC"

Un nou sezon al emisiunii începe pe TLC în această seară, la ora 21:00. Descoperă cele mai spectaculoase torturi pe care le face maestrul împreună cu familia sa!

"Regele cofetarilor" se întoarce cu un nou sezon pe TLC. Primul episod din sezonul 6 al emisiunii difuzate în premieră pe TLC, din 2 noiembrie, de la ora 21.00, ni-i arată pe Buddy Valastro și echipa sa la câteva zile după ce Uraganul Sandy a făcut ravagii în zonă, când se întorc la magazin pentru a evalua pagubele.

Buddy Valastro este un maestru cofetar împlinit, ajuns la a patra generaţie, care se ocupă de afacerea familiei. S-a născut la Hoboken, în New Jersey, SUA, şi a crescut într-o familie italiană de modă veche. Citeşte mai jos un interviu în exclusivitate cu simpaticul maestru cofetar!

Care este cu adevărat vocaţia ta, dacă ar fi să alegi între bucătăria italiană şi dulciuri?


Buddy: Sincer, simt că am în mine un cofetar mult mai bun decât bucătarul din mine. Deşi pasiunea mea pentru mâncare e o chestie pe care mi-o recunosc încă de când eram mic, am crescut cu ea... Categoric, simt că sunt mult mai bun când vine vorba de dulciuri, decât atunci când gătesc diverse alte reţete.


Care a fost una dintre cele mai ciudate comenzi pe care le-ai primit vreodată pentru un tort?


Buddy: Dacă ar fi să aleg una dintre cele mai ciudate comenzi, categoric aş aminti de tortul în formă de scaun de WC. Clientul respectiv a vrut să îi fac un scaun de toaletă la care să se poată trage şi apa.
Asta era partea esenţială! Mi s-a părut destul de ciudat, trebuie să recunosc. Iar în sezonul ăsta am făcut un tort cu care clientul dorea să poată să sară din avion şi să îl mănânce acolo, sus, în aer. Şi asta mi s-a părut o comandă destul de ciudată.


Care este moda actuală în materie de torturi?


Buddy: Se poartă acum mai mult torturile care nu arată ca nişte torturi obişnuite, ci mai degrabă au un aspect mai abstract şi sunt dificil de făcut. De la automobile în mărime naturală până la oameni în mărime naturală sau tot felul de mecanisme cu piese care chiar funcţionează, încercăm orice ca să ne facem clienţii fericiţi.

 



 

Ce influenţă a avut tatăl tău asupra ta, în viaţă şi în afacere? Ce anume ai învăţat de la el?


Buddy: Tata a fost omul care m-a învăţat ce înseamnă o afacere. El m-a învăţat însă şi o anumită etică a muncii: dacă vrei ca angajaţii tăi să muncească din greu, mai întâi trebuie să le dai tu însuţi un exemplu. Şi acum, după atâţia ani, pot să spun că nimeni din echipa mea nu munceşte mai mult decât mine.
În fiecare zi, eu sunt primul care intră în magazin şi ultimul care pleacă acasă, seara, deci muncesc cât pot. În plus, tata m-a învăţat că trebuie să îţi apreciezi angajaţii, să le arăţi respect şi să îi recompensezi.


Faci vreodată greşeli în bucătărie? Ţi se întâmplă să arzi o friptură sau să pui prea multă sare într-o mâncare?


Buddy: Categoric! Din greşeli învăţăm şi trebuie să fim suficient de maturi ca să le recunoaştem. Uneori, mai greşesc şi eu cu torturile mele.


Ce tort de nuntă ai recomanda pentru o nuntă cu buget mic?


Buddy:  Dacă vrei să ai o nuntă frumoasă, dar să nu cheltuieşti foarte mulţi bani, aş recomanda un tort foarte simplu, cu glazură şi fondant... Şi poate cu câteva flori de zahăr. Sau poţi să decorezi tortul cu flori proaspete. Asta arată întotdeauna foarte bine.


Când nu găteşti şi nu faci torturi, ce faci ca să te relaxezi? Ce cărţi, ce filme sau ce persoane au avut un impact major asupra vieţii tale?


Buddy: De Ziua Tatălui nu mi-am dorit decât să fiu acasă, cu familia mea. Am făcut un grătar, ne-am bălăcit în piscină, am băut un vin bun.
Eu am avut un trabuc şi m-am relaxat, pur şi simplu... Îmi mai place să merg la pescuit... Îmi place să ies în oraş şi să mănânc bine, cu soţia mea. Uneori, ies în oraş cu Lisa ca să dansăm. Îmi place mult să dansez.




Ce oameni celebri au gustat din torturile tale?


Buddy: Am făcut un tort pentru Oprah şi i l-am adus, în timpul programului ei TV. Tortul ăla a fost ceva ce îmi doream să fac dintotdeauna. Cred că i-am promis mamei mele acum vreo 15 ani.


Care a fost cel mai important sfat pe care l-ai primit vreodată?


Buddy:    Cel mai important sfat pe care l-am primit vreodată mi-a fost dat de tatăl meu. El mi-a spus să nu renunţ niciodată, să fiu cinstit şi să muncesc din greu, fiindcă atunci mi se vor întâmpla lucruri bune. Întotdeauna îmi spunea aşa: “Dacă eşti bun cu oamenii, ţi se vor întâmpla lucruri bune.” Şi în ziua de azi sunt bun cu oamenii. Mă implic mult în comunitatea în care trăiesc. Ajutăm diverse organizaţii şi persoane defavorizate... Întotdeauna o să facem asta. Şi sunt convins că, dacă procedezi aşa, lucrurile bune ţi se vor întoarce.
Şi încerc să le insuflu aceste valori şi copiilor mei. Întotdeauna îi iau cu mine când duc mâncare sau prăjituri la adăposturile pentru cei fără locuinţe, fiindcă vreau să ştie foarte clar ce au de îndurat şi cum trăiesc alţi oameni. E o metodă foarte bună de a-i învăţa pe copiii tăi să facă ceea ce trebuie.


Există metode prin care o reţetă obişnuită ar putea deveni mai light, cu puţine calorii?


Buddy:    Sincer să fiu, eu nu fac torturi “uşoare”. Eu fac torturi de modă veche... Dar cred că soluţia ar fi să îţi tai o felie mai subţire. Nu am prea multe alte ponturi, dacă vrei să reduci din calorii... Fă un tort mai mic, dar unul care să aibă totuşi un gust la fel de bun!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod