Războiul continuă: Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie pentru că a vândut „pe ascuns” acțiunile ei la podgoria pe care o dețineau în Franța

Brad Pitt a dat-o în judecată pe Angelina Jolie, fosta sa soție, acuzând-o că a vândut în mod ilegal partea ei de acțiuni din cadrul domeniului Miraval, din Franța.

Actorul susține că au decis împreună ca niciunul dintre ei să nu vândă fără acordul celuilalt acțiunile deținute la castelul Miraval și podgoria profitabilă de pe domeniul din Franța.
Potrivit Page Six, avocații lui Pitt susțin că podgoria a devenit o „pasiune” pentru actor, iar Angelina a vândut, fără să-i ceară permisiunea, partea ei de acțiuni oligarhului rus Yuri Shefler.

„Ea a vândut acțiunile deținute știind că Shefler și asociații săi au intenția de a prelua controlul asupra afacerii căreia Pitt s-a dedicat atât de mult”, se arată în documentele depuse la Curtea Superioară de Justiție din Los Angeles, potrivit Page Six.

Proprietatea Miraval, evaluată la 164 de milioane de dolari, se află în localitatea Correns din regiunea Coasta de Azur a Franței.
Locuința cu 35 de camere este înconjurată de grădini și include fântâni, apeducte, un heleșteu, o capelă și podgoria în care Brad Pitt susține că a investit sume mari de bani.
Jolie, în vârstă de 46 de ani, și Pitt, de 58 de ani, au cumpărat proprietatea în anul 2008, pentru suma de 28,4 milioane de dolari. Ei intenționau să se mute pe domeniul din Franța împreună cu cei șase copii ai lor și să pună bazele unei afaceri de familie în domeniul viticol. Cei doi s-au căsătorit la Miraval în anul 2014 și s-au despărțit cinci ani mai târziu.

Deși divorțul lor a fost finalizat, cuplul de vedete se luptă în continuare în instanță pentru custodia copiilor și împărțirea averii.

Brad Pitt a transformat podgoria într-o afacere de milioane de dolari, fiind unul dintre producătorii de top în materie de vinuri rose.
Potrivit documentelor depuse în instanță, „Jolie a oprit orice contribuție” pentru renovare în anul 2013, în timp ce Pitt „a continuat să investească milioane de dolari, contribuind cu aproximativ 70% din investiția cuplului la Miraval.”

În ianuarie 2021, „Jolie l-a informat pe Pitt în scris că a luat o 'decizie dureroasă, cu inima grea'”, se arată în documente.

„Jolie a explicat că a cumpărat Miraval cu Pitt pentru a deveni 'o afacere de familie' și ca pe un loc în care 'să îmbătrânească împreună'.
Cu toate acestea, 'nu mai poate să dețină acțiuni într-o afacere bazată pe alcool'”. Fostul său soț a început negocierile pentru a cumpăra acțiunile ei.

Dar în octombrie 2021, divizia de vinuri a Stoli Group, controlată de omul de afaceri rus Yuri Shefler, a anunțat că a cumpărat acțiunile de 50% deținute de Angelina asupra proprietății și a vinurilor produse de aceasta. 
Vânzarea l-a luat prin surprindere pe Brad Pitt, care susține că îi este limitat dreptul de a folosi castelul ca pe o locuință privată și în același timp nu mai poate conduce afacerea pe care a creat-o și în care a investit milioane de dolari.

„Succesul Miraval și creșterea în valoare a proprietății datorită acestui succes i-au oferit lui Jolie oportunitatea să se profite de pe urma succesului lui Pitt și să încaseze bani, fără să depună niciun efort la dezvoltarea afacerii”, mai scrie în documentele oficiale, potrivit Page Six.

Angelina Jolie și Brad Pitt au împreună șase copii: trei copii adoptați - Maddox (20 de ani), Pax (17 ani) și Zahara (16 ani), precum și trei copii biologici - Shiloh, în vârstă de 15 ani, și gemenii Knox și Vivienne, de 13 ani.
Cei doi actori s-au despărțit în anul 2016, iar de atunci au dus o luptă crâncenă în justiție pentru custodia celor șase copii. Deși Angelina a cerut custodia deplină, judecătorii au decis în luna mai a anului trecut custodia comună pentru cele două staruri. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
18 Februarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod