Pro TV şi-a pierdut aproape toate vedetele! Cine a mai rămas?

Dacă în urmă cu mai bine de o lună de zile, în presă apăruseră informaţii potrivit cărora cea mai urmărită emisiune culinară din România, MasterChef, ar putea ieşi din grila postului Pro TV, acum se pare că juraţii urmează să părăsească postul din Pache Protopopescu.

Şefii din Media Pro au negat faptul că emisiunea va ieşi din grila de programe, afirmând că nu vor să renunţe la o emisiune cu un succes atât de mare. Când toată lumea credea că apele s-au calmat, jurnaliştii de la WOWbiz au anunţat că Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu s-au decis să plece de la Pro TV şi să semneze cu Antena 1. Chiar dacă informaţia nu a fost confirmată oficial, cei de la WOWbiz afirmă că juraţii de la MasterChef au bătut palma de principiu cu grupul Intact, dar că nu se ştie încă la ce emisiune vor apărea.

Chiar dacă au anunţat că emisiunea MasterChef va continua la Pro TV, acum, odată cu plecarea juraţilor, este posibil ca şefii din Media Pro să se răzgândească şi din toamnă să nu mai aibă loc competiţia. De altfel, nu ar fi prima oară când conducerea Pro TV s-ar răzgândi. După ce la începutul acestui an au anunţaţ că emisiunea Vocea României nu va mai avea loc, ci va fi înlocuită de un format asemănător cu copii, în urmă cu aproximativ o lună de zile conducerea Media Pro a anunţat că, până la urmă, emisiunea Vocea României rămâne la formatul care a consacrat-o.

Zilele trecute, tot cei de la WOWbiz anunţau că şi Ştefan Bănică a plecat de la Pro TV şi a semnat cu Antena 1.

Sursa citată nota că Bănică va avea două emisiuni la Antena 1, urmând să facă parte, alături de Delia şi de Horia Brenciu, din juriul emisiunii X Factor, dar şi din echipa emisiunii Romanian Idol, proiect de care se ocupă Mona Segall.



Se pare că, imediat după ce a semnat cu Antena 1, Mona Segall a început să negocieze cu trustul Intact şi pentru foştii ei colaboratori de la Pro TV, nu mai puţin de 40 la număr. Iniţial, în presă au apărut informaţii potrivit cărora 20 de oameni din echipa de producţie a Monei Segall au semnat deja cu Antena 1, pentru ca mai apoi să existe zvonuri potrivit cărora şi unele vedete urmează să plece după Mona Segall.

Cele mai titrate nume din Pro TV care au putea pleca la Atena 1 sunt Pavel Bartoş, Smiley, Loredana Groza şi Mihai Petre. Deşi există voci care afirmă că Bartoş şi Smiley au semnat deja prelungirea contractului cu Pro TV, sunt şi persoane care afirmă că cei doi vor apărea din toamnă în echipa de la Antena 1.

Cât despre Mihai Petre, se pare că acesta are o ofertă destul de avantajoasă şi din partea trustului Media Pro, unde ar urma ca din toamnă să aibă propria emisiune de dans.

Pe lângă cei amintiţi mai sus, în ultimele luni, mai multe vedete au părăsit trustul Media Pro, iar unele emisiuni au fost deja scoase din grila postului, fără prea multe lămuriri oferite de noua conducere a televiziunii.

Primul show despre care au apărut informaţii în presă că nu va mai fi difuzat de Pro TV este „Dansez pentru tine“. Potrivit ziarului Libertatea, show-ul „Dansez pentru tine“ nu va reveni, aşa cum era normal, în grila de toamnă a Pro TV. Deşi „Dansez pentru tine“ avea audienţe destul de mari, aproximativ un milion de români se uitau, în medie, pe ediţie, la show, se pare că bugetul emisiunii era unul foarte mare, iar acum noii şefi de la Pro TV vor să reducă drastic cheltuielile.



Din grila Pro TV a dispărut şi emisiunea „Serviciul Român de Comedie“ (SRC), care s-a mutat la Antena 1.

Printre vedetele care fac parte din echipa de la SRC se regăsesc Gina Pistol, Jojo, Toni Grecu şi Monica Anghel.

Alte vedete din Media Pro care au părăsit trustul în acest an sunt Octavian Strunilă, Adina Galupa şi Doiniţa Oancea. Aceştia s-au mutat la Kanal D, unde, din 12 martie, sunt protagoniştii serialului „Fetele lu’ dom’ Profesor“. Un alt „nume mare“ care a plecat de la Pro TV este Florin Călinescu, vedetă ce se pare că a semnat cu postul Prima TV, acolo unde va realiza, din toamna acestui an, talk-show-ul „Chestiunea zilei“.

Analistul media Iulian Comănescu a declarat pentru DailyBusiness.ro că, potrivit informaţiilor apărute, la Pro TV despărţirile s-ar fi produs cu acordul ambelor părţi. Comănescu a mai spus că, dincolo de modificările de management, mai importante pentru evoluţia Pro TV sunt reducerile de costuri pe care le putem presupune, fiindcă postul are pierderi în ultimii ani.

„De aceea am văzut, de pildă, Serviciul Român de Comedie la Antena 1.
Probabil că filmele vor conta mai mult în grilă, dacă ne gândim la informaţiile despre împrumutul pe care Time-Warner l-a oferit CME, care ar putea consta în drepturi pentru o serie de titluri“
, a adăugat analistul media.

15 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod