Prințul William s-a confruntat cu depresia după ce a participat la salvarea unui copil rănit grav într-un accident

Prințul William a dezvăluit că a fost cuprins de un „nor întunecat de tristețe” după ce a participat la salvarea unui copil de vârsta fiului său, George, implicat într-un accident grav de mașină.
În podcastul „Time to Walk”, William a declarat că a fost puternic afectat emoțional în urma accidentului în care un băiețel a fost grav rănit, spunând că a simțit că „întreaga lume este pe moarte”, potrivit People. 

Ducele de Cambridge a lucrat în trecut ca pilot al unui elicopter ambulanță, după ce a făcut armata în cadrul Forțelor Aeriene Britanice. El a dezvăluit că s-a confruntat cu dificultăți de sănătate mintală precum depresie și anxietate, după ce a participat la intervenția de salvare a unui copil de vârsta fiului său, George.

Citește și: George Clooney a refuzat 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă. Motivul pentru care soția sa l-a sfătuit să nu facă o reclamă


„În momentul în care am început antrenamentele pe elicopter, am realizat că este mai bine decât orice altceva. A fost unul dintre acele lucruri care mi-au plăcut imediat și mi-am spus 'Este foarte cool!'.
Mi-a plăcut cu adevărat”, a declarat William, care a început să lucreze alături de serviciul de ambulanță aeriană East Anglian Air Ambulance în anul 2015 și a renunțat în anul 2017, pentru a se dedica îndatoririlor sale regale.

Dar la locul de muncă, prințul s-a confruntat cu situații dificile.

„Să vezi pacienți și familii dărâmate aproape în fiecare zi și rutina aceea te fac să pui capul jos și să mergi mai departe”, a spus el. Însă un caz l-a afectat în mod deosebit.

„A fost clar imediat că acel copil era într-o situație foarte dificilă, fiind lovit de o mașină. Și, bineînțeles, sunt unele lucruri în viață pe care chiar nu vrei să le vezi. Tot ce ne doream la acel moment era să salvăm acel băiat. Și părinții erau foarte isterici, cum e de înțeles, țipând, plângând, fără să știe ce să facă și, de fapt, într-o adevărată agonie la rândul lor.
Iar toate acestea îți rămân în minte”, a declarat William.

El a mai spus că echipa medicală a stabilizat starea copilului, dar atunci când a ajuns acasă nu a putut să-și scoată din minte acea experiență.

„Am plecat acasă foarte supărat în acea noapte, deși nu era vizibil. Nu plângeam, dar în interiorul meu am simțit că s-a schimbat ceva. Am simțit un fel de tensiune reală în interior”, a adăugat el, spunând că și-a continuat munca fără să proceseze ceea ce a simțit.

„M-a lovit câteva săptămâni mai târziu. A fost ca și când cineva ar fi deschis un lacăt cu cheia fără să îmi ceară permisiunea să facă asta. Am simțit că întreaga lume este pe moarte. Este un sentiment incredibil. Simți că toată lumea suferă. Iar eu nu sunt așa. Nu mă mai simțisem așa vreodată. Viața mea personală și tot restul erau în regulă. Eram mulțumit acasă și mulțumit la muncă, dar mă uitam la mine și îmi spuneam 'De ce mă simt așa? De ce mă simt atât de trist?'.
Apoi am început să realizez că, de fapt, iei acasă traumele oamenilor, tristețea oamenilor, și acest lucru te afectează.”, a declarat el.


„Am fost norocos să am cu cine să vorbesc despre asta la muncă, în cadrul serviciului de Ambulanță Aeriană, pentru că sănătatea mintală era foarte importantă acolo unde lucram. M-a ajutat să vobesc despre aceste misiuni, să împărtășesc experiențele cu echipa, iar într-un caz, să întâlnesc familia și pacientul implicat, care s-a recuperat, deși nu în totalitate”, a mai declarat Prințul William.

Munca depusă ca pilot de elicopter ambulanță l-a inspirat să vorbească mai mult despre importanța sănătății mintale și a stării de spirit.

„Știm că sănătatea mintală a fost pentru mult timp taboo și un stigmat în întreaga lume. Și încă mai este. Vreau să cred că atât aici, în Marea Britanie, cât și în Statele Unite, este un subiect despre care se vorbește mai mult și față de care suntem mai deschiși.
Dar rămâne în continuare o teamă adânc înrădăcinată în ceea ce privește înțelegerea ei”, a mai spus Ducele de Cambridge în podcastul „Time to Walk” pentru Apple Fitness+.

„Și cu toții trebuie să trecem printr-un proces prin care să înțelegem de ce, decât să capitulăm în fața acelor sentimente și să spunem 'E vina mea. Eu sunt problema'. Nu este adevărat. Nu este vina ta. Și nu ești singur. Este vorba despre ce faci în continuare. Este vorba despre a avea acea încredere și putere de a te deschide și a spune 'Va fi o călătorie lungă. Nu va fi ușor, dar voi reuși'”, a declarat William despre lupta împotriva depresiei.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
5 Decembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod