Olimpia Melinte interpretează acelasi personaj la două vârste diferite în “CEL ALES”, din 24 aprilie în cinematografe

Singura actriță româncă nominalizată la Premiile Goya, una dintre cele mai de succes actrițe la momentul actual, Olimpia Melinte revine pe marile ecrane în rolul Marcelei, în “CEL ALES”, cel mai recent film semnat de regizorul Cristian Comeagă. Actriță versatilă și cameleonică, Olimpia Melinte apare în două momente cheie ale vieții personajului principal, Domnul X.
“Olimpia întrupează și însuflețește cu har și virtuozitate atât adolescenta îndrăgostită fără ocolișuri, cât și femeia sofisticată, prizonieră a propriei vanități. Olimpia Melinte dă încă o dată măsura talentului și a profesionalismului ei, cu dezinvoltura unei vedete și cu entuziasmul unei debutante”, declară Cristian Comeagă, regizorul filmului.

“Cele două vârste – adolescenta și femeia pariziană – au fost o provocare pentru mine și m-am bucurat mult.
Marcela e tânăra care nu se încadrează în societatea vremurilor respective, iar viața ei se schimbă radical odată cu pierderea primei iubiri. Își construiește o viață în care, aparent, se simte bine, dar trăiește drama majorității românilor plecați în afară”
, spune Olimpia Melinte despre personajul ei.

Povestea  filmului “CEL ALES” se desfășoară pe mai multe planuri temporale. Pe la începutul anilor ’80, pe când era încă elev, domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat să fugă din țară tocmai de cei care erau puși să-l țină în ea cu orice preț.
Ani mai târziu, i-au cerut și ei un favor, la schimb: o crimă. S-a împotrivit întâi, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, în timp ce el a trebuit să părăsească țara de adopție, renunțând la identitate, la familie, la toată viața sa. Credea că a pierdut totul, dar a descoperit recent că mai are încă mult de pierdut. “Asta nu se va întâmpla”, își spune acum domnul X, în timp ce conduce mașina printr-o țară care nu mai e a lui, în căutarea ieșirii din labirintul în care a intrat cu treizeci de ani în urmă.

Alături de Olimpia Melinte, “CEL ALES” îi aduce pe marile ecrane pe actorii Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi și Nicodim Ungureanu.
Produs de Domino Film, companie “răspunzătoare” pentru trei din filmele lui Nae Caranfil: “Asfalt tango”, “Filantropica” și “Restul e tăcere”, dar și pentru comediile “Tache” și “La bani, la cap, la oase” și distribuit de InterComFilm Distribution, “CEL ALES” va fi lansat în România pe 24 aprilie, pe 50 de ecrane din întreaga țară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod