Odă Sharapovei. Andrei Crăciun despre învingătoarea lui Halep

Am devenit cu toții, deodată, iubitori ai tenisului, îndeosebi feminin. Ne-am adjudecat-o cu aceeași lejeritate care lasă să se întrevadă neseriozitatea și pe Simona Halep, ne-a făcut, draga de ea, nu-i așa?, mândri că suntem români.

A pierdut finala de la Paris, dar nu e ca și cum ar conta, gata, ne-a mântuit, ne-a vindecat de cele rele, ne-a reabilitat, nu ne mai e rușine că suntem din ultima țară din Uniunea Europeană la consumul de pastă de dinți pe dinte de locuitor. Devenind halepiști, am devenit, după o logică perfect românească, de-a noastră, și anti-șarapoviști. Ne-am pus cu răul pe sărmana Maria! Că e rusoaică (vai!), că țipă, geme (mai ceva ca-n regretatele filme porno vest-germane!, s-a spus – a sugerat una ca asta până și clasicul Cristian Țopescu), că trage de timp, că e gigantescă, că e goliatescă, că de ce are picioare atât de lungi și privirea atât de sexy, că...

Radu Banciu: Halep este ţărăncuţă, Sharapova o lady


Ei bine, mă așez în contra acestui val de contestații.

Maria Șarapova este, da, o femeie foarte frumoasă, care ar putea face carieră în alte câteva domenii din secolul nostru (plin de greșeli!) în care imaginea este totul.

andrei-crciun
12 Iunie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod