O nouă tinereţe, la 40 de ani: De ce înfloresc femeile la această vârstă

Da, viaţa poate fi mai bună la 40 de ani! Statistica atestă că femeile se simt mai satisfăcute sexual şi au mai multă încredere în ele la această vârstă, aşa că nu se sfiesc să poarte bikini. În plus, femeile se simt cu zece ani mai tinere, urmând tendinţa multor vedete care arată mai bine acum decât la 30 de ani.

Potrivit unui studiu realizat de compania Linwoods Superfoods, femeile moderne au acum altă perspectivă asupra pragului de 40 de ani, altădată socotit drept critic. Doamnele nu mai sunt speriate de a patra schimbare a "prefixului", ba chiar se simt mai bine decât la 30 de ani, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Tot mai multe femei urmează tendinţa unor celebrităţi, precum Nicole Kidman (45 de ani), Julia Roberts (45), Catherine Zeta-Jones (43), Selma Blair (40) şi Geri Halliwell (40), care arată la fel de bine acum ca în tinereţe, dacă nu chiar mai bine.



Peste jumătate din femeile de peste 40 de ani (55%) au declarat că au mai multă încredere în aspectul lor fizic decât aveau la 30 de ani, iar 86% susţin că se simt cu zece ani mai tinere.

17% din numărul participantelor la sondajul citat de Daily Mail au spus că au o viaţă sexuală mai bună decât înainte, în timp ce 27% au spus că se îmbracă mai bine în prezent decât la 30 de ani.

Totodată, studiul realizat de Linwoods relevă că 59% din femeile chestionate au destulă încredere în ele pentru a purta încă bikini.

81% au declarat că se simt mai fericite decât femeile tinere. 32% se simt mai în siguranţă din punct de vedere financiar, în timp ce 48% au spus că au o relaţie stabilă. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 2.000 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani.

Explicaţia stă în faptul că femeia modernă s-a obişnuit să aibă un stil de viaţă activ, să aibă un rol important în societate şi să îşi modeleze singură stilul de viaţă fără să mai pună acelaşi preţ pe prejudecăţi şi pe opiniile celorlalţi. Eliberate de corsetul presiunilor sociale de la 30 de ani ("trebuie să am o relaţie de durată", "mă mărit sau nu", "trebuie să am copii", "cum să fac să am suficienţi bani?"), femeile de 40 de ani sunt mai relaxate, mai experimentate şi ştiu să se bucure de orice detaliu al vieţii.


Biologic vorbind, ele sunt mai bătrâne cu zece ani, dar ele nu resimt această diferenţă la nivel fizic şi mental. Mai împlinite şi mai trecute prin viaţă decât la 30 de ani sau mai puţin, femeile nu mai resimt pragul de 40 ca pe un obstacol, ci ca pe o a doua tinereţe, în care se pot bucura de ceea ce n-au trăit până atunci: stabilitate emoţională, experienţă, siguranţă de sine.

"Zilele în care vârsta de 40 de ani reprezenta începutul unei căderi încete înspre etapa liniştită a vârstei a doua s-au dus de mult. Nu doar că femeile de 40 de ani au multă energie, dar se bucură de viaţă şi de o mulţime de posibilităţi", a declarat actriţa Samantha Womack (40 de ani), cunoscută pentru rolul lui Ronnie Mitchell, din "Bastenders". "Femeile care au 40 de ani sau mai mult nu îmbătrânesc, multe nasc sau au deja copii, au grijă de părinţi şi muncesc din greu pentru a-şi consolida cariera", a adăugat ea.

"Acest sondaj confirmă faptul că această vârstă e doar un număr.

Mă simt ca o persoană mai puternică şi-mi pasă mai puţin de ceea ce cred alţii. Sunt mai încrezătoare în munca mea, în relaţiile mele şi în sarcina de mamă. Femeile de 40 de ani sau mai mult sunt mai pline de viaţă ca oricând şi se simt fabulos, se simt satisfăcute şi fac schimbări mici care fac diferenţe mari, de la administrarea banilor până la o dietă sănătoasă", este de părere Joanne Hayden, de la Linwoods Superfoods.

"Categoric, mă simt mai bine de când am trecut de 40 de ani", a declarat Caroline Harvey, o profesoară din Winchester. "Eram mai sigură pe mine la 30 decât la 20 şi mă simt mai bine acum, la 40 de ani. Mă simt mai puternică şi mă gândesc mai puţin la ceea ce gândesc alţii. Am mai multă încredere în relaţia mea, în munca şi în misiunea mea de mamă", a explicat Caroline pentru Daily Mail.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Aprilie 2013
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 14 Apr 2015, 11:01
    ..

    mda..am 40 de ani...sunt foarte mandra de asta si ma simt foarte bine in pielea mea. Mult mai bine decat ma simteam vreodata. Si astia tinerii...ia nu mai huliti. Ca ajungeti si voi varsta asta...daca aveti noroc :D

    1
    0

  • Mirela pe 1 Nov 2014, 21:02
    Viata ... varsta !

    Depinde . Femeile de 40 de ani pot fi si frumoase si urate . Conteaza mult modul in care se ingrijesc , mananca si se imbraca . Aspectul unei femei de 40 de ani este frumos , urat . Totusi si totusi , cu innaintarea in varsta nu ai lucruri interzise . Poti sate distrezi , chiar daca ai si 60 de ani . Conteaza felul tau dea fi . Eu nu judec oamenii dupaaspect , ci dupa comportament . Judec , este un fel dea spune , pentru ca , singurul in masurasa judece este Dumnezeu . Asta a fost parerea mea ...

    2
    0

  • daniela pe 23 Ian 2014, 06:32
    Probleme!

    Nu se poate sa aveti o gandire in felul asta,cum puteti cataloga toate femeiele la fel,Hei,ganditi-va astea tinere,care vb fara cunostiinta de cauza,asta e viitorul vostru,ganditi ,precum o ceapa degerata!.....daca vad ca tot se insista,si se jigneste!

    1
    0

  • daniela pe 22 Ian 2014, 20:09
    epoca de piatra!

    Doamne,mare e gradina ta...si multi sunt in ea!...

    0
    1

  • daniela pe 22 Ian 2014, 15:37
    ha,ha!

    voi face 40 de ani in iunie,dar ma consider o pustoaica de 20,am o viata activa,din toate punctele de vedere,si nici pielea flasca cum se comentaza mai sus,fac sport3-4 ore pe saptamana,practic kangoo jumps de 2/5,barbatii tineri inca mai intorc capul dupa mine,concluzia...fetelor,poti fi tanara si dupa 40 de ani!

    1
    2

  • Monden pe 20 Apr 2013, 17:57
    Asta e!

    Ei, infloresc, nu infloresc deloc, se ofilesc! Cum sa infloreasca, cand pielea este flasca? Vagoane de crema n-au cum sa inlocuiasca trecerea timpului.

    3
    8

  • simika pe 15 Apr 2013, 12:45
    pt roxanel...

    nu am crescut la tara, insa am vazut la sora bunicii mele cand eram mica sicriul pe hol (m-am speriat grav, am bocit ca vreau acasa toata ziua) ....asa am descoperit ca e ceva normal sa ai sicirul pregatit dupa o anumita varsta la tara, mai ales in zona aia (Olt), iar sotul meu, da, e mai mic ca mine cu 1 an si 3 luni....plus ca soacra mea, are 56 de ani, si se simte ca la 25, e frumoasa, eleganta, plimbareata, se bucura si de un fir de iarba!!!!!!! nu ii da nimeni mai mult de 40 (maxim)...

    0
    3

  • ANDRISAN pe 12 Apr 2013, 10:57
    viata abia incepe

    Am 46 de ani dar din cauza problemelor de sanatate nu am fost niciodata casatorita,asa ca ma gandesc ca acum viata abia incepe pentru mine!Sunt profesoara pensionara si artist plastic amator,traiesc intr-un fermecator orasel.

    7
    3

  • Claudia pe 11 Apr 2013, 20:34
    46

    In curand voi implini 46 de ani,dar nici cand nu m-am simtit mai bine,mai sigura pe mine,mai frumoasa ,mai matura.Merg pe strada si imi dau seama ca barbati mai tineri decat mine ma privesc,nu ca m-ar interesa,fac totusi parte dintr-o generatie mai retinuta,dar trebuie sa recunosc ca imi place.Nu stiu ce va fi la 50,dar probabil voi deveni bunica.Fiecare varsta are ceva anume,trebuie dosr sa imbatranesti frumos,ceea ce am de gand.

    9
    1

  • roxanel pe 11 Apr 2013, 13:02
    simika

    sa inteleg ca ai crescut la tara? sotiorul are probabil 20 ;)

    3
    8

  • Elena pe 11 Apr 2013, 11:36
    Credinta te tine " tanara", si "in iarna vietii"!

    @Nico, esti prea pesimista! Daca gandesti asa, precis ca TESTUL ala englezesc, care iti spune " Varsta biologica " este de plans in cazul tau. Daca ai asemenea gandire, precis influenteaza si fizicul tau. Sunt la "varsta a 3-a" si la test mi-a iesoit ca as avea 51 de ani, dar imi pare rau ca nu era testat si spiritul / sufletul / psihicul meu de 18-20 de ani. O sa zici ca exagerez sau ca ma agat de starea asta acum, ca sunt baba veritabila ! Nu, draga mea ! Asa gandesc de o viata, iar cand am traversat DRAME cumplite(ca n-am fost ferita de niciuna) am zis:"Faca-se voia Ta, Doamne, ca stii tu ce sa faci cu mine / cu noi!" Si mereu ne-a ocrotit si mereu am scapat teferi, chiar si din accidente cu masina! De cand ma stiu, am avut cea mai puternica TERAPIE, si anume"CREDINTA" in Religia mea crestin-ortodoxa, primita in dar de la mama & tata - "Dumnezu sa-i tina in dreapta Sa!" Deci, cu Dumnezu inainte si fruntea sus ! Sa-ti dea Domnul sansa sa imbatranesti, ca e bine sa ai 67 de ani, dar incearca sa nu fii...batrana! Daca moare "copilul" si "adolescentul" din noi, suntem morti! Asta zicea Brancus si cata dreptate avea ! Doamne, ajuta! Oare, ai inteles sa nu te autoflagelezi, ca "dauneaza grav sanatatii"?

    7
    3

  • Nico pe 11 Apr 2013, 11:07
    oare???

    Eu am aceasta varsta.Despre ce se scrie mai sus...parerea mea este ca sunt iluzii si trairi intense ale unei tinereti ratate si plina de regrete,stiind ca mai tarziu chiar nu mai ai cum.Te agati de ceva ce nu exista,fiecare varsta are etapele ei.Chestia cu infloritul la 40 ani e o sfaraiala din care te trezesti repede,nu te tine mult cand stii ca te indrepti spre pensie.

    9
    14

  • simika pe 11 Apr 2013, 09:53
    de ce nu?

    Desi abia am facut 30 de ani, sunt convinsa ca si eu voi fi increzatoare si mai matura la 40 de ani. De ce nu as fi? Unde scrie ca declinul incepe la 40 de ani, roxanel? Dupa parerea mea, declinul incepe cand lasi conceptia prosteasca ca am imbatranit, sunt "expirata"sa iti fure mintile.....Niciodata nu esti prea batran sa te simti bine, sa te distrezi, sa te imbraci elegant indiferent de situieta pe care o ai, sa iesi la o barfa cu prietenii sau sa mergi la concerte sau alte evenimente....Numai femeile crescute la tara isi pun baticul in cap si se consoleaza cu ideea ca viata lor e pe sfarsite, isi cumpara sicirul sa il aiba, just in case si tot trosonul....Hai sa fim seriosi....viata are multe de oferit la orice varsta. Eu abia astept sa faca baiatul meu 14 ani (eu o sa am 43) , ca sa hoinaresc cu sotul meu si sa ne distram ca la 20. Asta pana nu intru in rolul de bunica, si atunci am sa ma distrez mai tare si am sa dau in mintea copiilor alaturi de nepoti. Toate etapele vietii au farmecul lor, dupa parerea mea, trebuie doar sa stii sa te bucuri de fiecare moment al vietii....

    13
    8

  • roxanel pe 11 Apr 2013, 08:47
    mda

    ultima inflorire inainte de ofilirea completa!

    13
    15

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod