O noua moda. Hartuitorii de vedete


In strainatate, la un alt nivel


Daca la noi in tara aceasta problema a aparut de putin timp, in strainatate, avand in vedere si amploarea fenomenului numit, daca vrei, "vedetism", lucrurile stau mult mai rau. Acolo hartuirea este pedepsita de lege si nu putini au fost cei care au platit cu libertatea din cauza acestui lucru.

Bunaoara, avem exemplul lui Marek Daniluk, un barbat de 41 de ani care a fost arestat si acuzat pentru hartuire. Victima lui a fost nimeni alta decat Keira Knightley care a fost nevoita sa se mute din Anglia acum 2 ani, din acest motiv, informeaza Mediafax.

Tyra Banks este o alta vedeta care a avut de suferit de pe urma "obsesie nesanatoase" pe care a dezvoltat-o un fan de-al ei. Este vorba despre Brady Green, un client fidel al penitenciarelor din Georgia. Acesta obisnuia sa o sune, sa-i trimita flori sau scrisori, vedetei. Barbatul a fost arestat in 2008 dupa ce a incercat sa intre in studioul in care se filma reality-show-ul "America's Next Top Model", in Manhattan.

Tot o problema psihica a fost descoperita si in cazul lui Greg Broussard care, in 2004, o urmarea pe Halle Berry. Mai mult decat atat, acesta credea ca este logodit cu actrita si ca urmeaza sa se casatoreasca. Un alt caz in care inchipuirile si-au jucat rolul foarte bine este cel al lui William Brown, 49 de ani, care pretindea ca este producatorul lui Beyonce Knowles. Procesul in care este acuzat de hartuire se va judeca pe 7 aprilie.

Numele tarii noastre apare intr-un caz asemanator, al carui personaj principal este Bryan Adams. In 2008 aceasta a depus o plangere la politia din Londra impotriva a doua persoane - o mama si un fiu - care il hartuiau de mai multe saptamani. In urma investigatiilor s-a descoperit ca cei doi sunt din Romania si ca sufera de probleme psihice. Initial, ei l-au vazut pe Adams intr-un restaurant si s-au dus sa-i ceara un autograf. Ulterior, cei doi au aparut si in fata casei cantaretului, din Chelsea.

Uma Thurman traia in 2005 un adevarat cosmar, al carui personaj principal era un barbat de 37 de ani, cu antecedente psihiatrice. Jack Jordan, caci acesta este numele lui, a declarat in timpul procesului ca a avut viziuni in care i se spunea ca trebuie sa se intalneasca cu actrita pentru a locui cu ea si cu copii sai.

Martori au povestit ca barbatul, absolvent al unei universitati si fost pacient al unui spital de psihiatrie, a amenintat ca se sinucide daca nu va reusi sa-si intalneasca starul preferat.

Desi avocatul lui a incercat sa dovedeasca in instanta ca Jordan este un "excentric inofensiv", acesta a fost gasit vinovat si condamnat la inchisoare, in 2008.

 

Ce parere ai despre comportamentul acestor oameni? Pana unde poate sa mearga admiratia pe care o ai pentru idolul tau?

24 Februarie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod