Nașterea lui "Vasilică 2014": Carmen Brumă și Mircea Badea, doi părinți fericiți

Dosar Eva. Cele două vedete de televiziune au devenit părinți după o lungă așteptare. Venirea pe lume a copilului a stârnit tot felul de reacții.

Puțini copii de vedete au fost atât de așteptați la venirea pe lume precum bebelușul cu nume de cod "Vasilică 2014". Din noiembrie anul trecut, când Carmen Brumă anunța că este însăcinată, amatorii de mondenități, dar și cei care detestă tabloidele au fost curioși să vadă cum arată copilul pe care Mircea Badea și iubita sa au decis să-l numească în glumă "Vasilică 2014". Porecla ciudată, asemănătoare unui nickname de Yahoo!Messenger, a prins la public: oamenii s-au obișnuit cu "Vasilică" înainte de a ști cum arată, iar acum orice nume ar primi, e posibil ca tot "Vasilică 2014" le va rămâne în cap.

Cum a ajuns copilul lui Badea să fie numit "Vasilică 2014"? Tatăl lui știe cel mai bine, pentru că el este autorul acestui "nume de cod" devenit atât de popular. Carmen Brumă a povestit, în aprilie, într-un interviu acordat postului Kanal D, cum și-au botezat "neoficial" copilul: "Numele de Vasilică 2014 vine din primul trimestru de sarcină, atunci când mă simţeam rău, aveam greţuri. Atunci, tatăl lui l-a ameninţat că îl va numi Vasilică 2014 dacă nu e cuminte. Sper să ia ochii verzi de la tatăl lui. Deocamdată e de ajuns. Poate şi simțul umorului de la el", povestea prezentatoarea TV.

Ideea părinților de a amâna alegerea unui nume pentru copilul lor și de a folosi această porecla amuzantă a sporit curiozitatea presei și a oamenilor. Dar "Vasilică 2014" n-a fost la fel de curios să vadă cine-l așteaptă și a tras de timp mai abitir ca fotbaliștii italieni.

Fire sportivă și rezistentă, Carmen Brumă și-a dorit mult să nască natural, pentru binele ei și al bebelușului, evitând operația de cezariană, la "modă" printre mămicile din showbiz. Sub atenta supraveghere a medicilor, Carmen a preferat să-și lase corpul "să lucreze" natural, pentru ca fiul ei să nu fie adus cu forța pe lume. Așa că "Vasilică 2014" și-a făcut apariția când a simțit el că este momentul potrivit.
Pe 11 mai, Carmen Brumă scria pe pagina sa de Facebook că se simte bine și că nu a sosit încă momentul nașterii. "41 de săptămâni. Vasilică 2014 rezistă!!!", își anunța vedeta admiratorii. Era abia începutul unor lungi zile de așteptare, care s-a încheiat cu bine, după un travaliu epuizant.



Miercuri, 14 mai, Carmen Brumă a intrat dimineața în sala de nașteri de la spitalul Regina Maria. După ce site-ul wowbiz.ro a anunțat informația, toată presa a urmărit cu atenție evenimentul, pentru a transmite cât mai repede știrea. Orele treceau, însă, iar "Vasilică 2014" nu părea dispus să se grăbească. După-amiaza, câteva tabloide și posturi de radio au anunțat că iubita lui Mircea Badea a născut, dar realizatorul TV, care făcea ture pe holul maternității, a dezmințit rapid zvonurile pe Facebook: "În atenția posturilor și site-urilor de știri care spun prostii: ÎNCĂ NU!!! RĂBDARE!", a scris el.



Spre seară, tensiunea acumulată în peste zece ore de așteprare l-au făcut pe Badea să răbufnească în stilul său tăios la adresa presei care a anunțat că el ar fi devenit deja tătic. Ca să mai treacă timpul și să-și distreze admiratorii care așteptau vești de la el, Mircea a făcut o fotografie surprinzătoare împreună cu apropiații săi. Imaginea în care Badea, sora lui, Natalia și amicul Mihai Gâdea se stâmbă și fac galerie pentru Carmen a făcut "valuri" pe internet. "Împingeeeee!!!!!!" - este mesajul postat de Mircea Badea.

Poza a strâns rapid peste 10.000 de like-uri, depășind în weekend cota de 15.000 și a stârnit numeroase comentarii, din partea admiratorilor amuzați ai realizatorului TV, dar și din partea "adversarilor" politici. Mulți i-au lăudat pentru ideea lor, unii i-au dojenit cu înțelegere, iar alții i-au taxat dur pentru că le ardea de glume în timp ce Carmen trecerea prin chinurile nașterii.
Jurnalistul Ion Cristoiu l-a acuzat Badea că a transformat un moment de intimitate al soției sale într-un spectacol grotesc: "Poza a fost pusă de soţ - Mircea Badea - pe reţeaua de socializare şi reluată de mai multe tabloide. Mi s-a părut atât de hidoasă - uitaţi-vă la Mihai Gâdea - încât mi-a fost jenă s-o reproduc. Naşterea e, din câte ştiu eu, un moment de mare intimitate al femeii, având în vedere că copilul iese pe o chestie pe care - se presupune - o vede doar soţul şi chiar el nu întotdeauna. În cazul lui Carmen Brumă, naşterea s-a transformat într-un spectacol grotesc, de tip Bumbeşti-Livezeni, în care locul lui Hei-Rup! l-a luat strigătul <<Împingeeeee!>>, adresat unei femei. Până unde poate ajunge colegialitatea? Până la situaţia în care Mihai Gâdea şi alţi colegi de serviciu de-ai lui Mircea Badea vor veni noaptea la fereastra dormitorului şi-i vor striga în cor <<Împingeeeee!?>>", a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

După acest episod, seara târziu, a venit și mult așteptata veste: s-a născut "Vasilică 2014"! Carmen a adus pe lume un băiețel de nota 10, născut pe cale naturală, așa cum și-a dorit ea. Vestea a fost confirmată telegrafic de proaspătul tătic. "Ora 22.34. S-a născut. Ambii ok", a scris Badea pe Facebook, iar șuvoiul de felicitări a curs neîncetat. După ce s-a asigurat că totul este în regulă, Mircea a revenit cu detalii: "3,430 kg, 51 cm, a luat nota zece. Se va prinde mai târziu că notele de zece nu-i folosesc la nimic", a scris el.

La finalul emisiunii "Sinteza Zilei" de miercuri seară, realizatorul TV a intrat în direct prin telefon de la maternitate și a spus că și-a văzut fiul numai de la distanță: "Îl văd acum prin geam", a povestit el, în timp ce micuțul era dus în secţia de Neonatologie.

Pe Carmen a văzut-o în timp ce era transportată la salon. "Era OK. Era volubilă". "Nu a fost uşor. A durat mult. Îmi imaginez că s-a chinuit foarte rău şi a suportat un travaliu destul de intens", a adăugat el.

A doua zi, Carmen Brumă a oferit cea mai așteptată imagine: mama și copilul, într-un prim instantaneu care-i va rămâne o amintire frumoasă pentru toată viața. Vedeta a postat imaginea pe pagina sa de Facebook și a scris câteva cuvinte, mulțumindu-le medicilor care au avut grijă de ea: "Gata, în sfârsit am născut:)! Natural, așa cum mi-am propus. Vasilică 2014 are 3,430 kg, 52 cm și, în curand, alt nume:). Mulțumesc colectivului medical de la Spitalul Regina Maria Băneasa pentru profesionalismul desăvârșit. Îi sunt recunoscatoare doamnei doctor Luminița Enache pentru că mi-a respectat și susținut hotărârea de a naște natural. Revin cu detalii."



Deși a avut parte de un travaliu foarte lung, care a stors-o de toate puterile, proaspăta mămică este optimistă şi nădăjduiește că refacerea va fi mai rapidă, așa cum se întâmplă după o naştere naturală. "Sunt uşor obosită, dar îmi revin. Sper să beneficiez cât mai repede de efectele unei naşteri naturale, de efectele despre care se vorbeşte, revenirea rapidă. Am făcut progrese foarte mari de azi dimineaţă până acum. A fost obositor, epuizant, lung, emoţionant şi, din fericire s-a terminat cu bine şi suntem sănătoşi amândoi", a spus ea pentru emisiunea "Star News" pe Antena Stars.

Momentul întâlnirii cu mult-așteptatul ei copilaș a fost greu de descris. Mai presus de orice, a meritat tot chinul. Deși a suferit mult, Carmen a mărturisit că nu regretă decizia de a refuza cezariana: "Am simţit o uşurare când l-am ţinut în braţe prima dată. Primele întrebări au fost legate de starea sa de sănătate. Nici eu nu ştiu de ce am ales să nasc natural. Încă resimt durerile. Naşterea naturală are teoretic multe avantaje şi se spune că şi pentru copil este mult mai OK. Nu pot spune în acest moment că regret această decizie. Teoretic mănâncă la 3-4 ore. Suntem într-un proces de cunoaştere reciprocă", a spus ea.

Mircea Badea a spus că este linișțit după ce s-a asigurat că totul e decurs fără probleme și s-a declarat fericit. Așteptarea lungă de o zi e acum o amintire frumoasă: "Este o uşurare pentru că ambii sunt OK, din toate punctele de vedere. La mine detensionarea e o formă de fericire. Nu ştiu de ce a durat atât, a fost naştere naturală care nici nu ştii când începe, dar când se termină! A durat vreo 10 ore. Am fost de la 5 dimineaţa la spital, dar nu asta e problemă. Pot să mai stau încă o săptămână nedormit dacă e nevoie. Am scăpat de o încărcătură nervoasă, deci o traducem în termeni de fericire", a spus el la Antena Stars.

A venit apoi și momentul întâlnirii dintre tată și fiu.

Fericitul tătic abia aștepta să-și ia în brațe băiețelul și n-a ratat ocazia de a face o poză cu el, postând apoi imaginea pe pagina sa de Facebook. Cu o şapcă şi îmbrăcat lejer, Mircea îl ţine cu grijă pe "Vasilică 2014", care pare că doarme, cu mânuțele în niște mănuși de box minuscule. "Ten hut! Ține mâinile în gardă! P.S. Observați, sper, mănușile de box...", a scris Mircea.

După primele lecţii de autoapărare, realizatorul TV l-a anunţat pe băieţelul său ce nu va face niciodată pentru el, oricât de mult îl iubește. Din fericire, nu e ceva grav: nu va juca LEGO cu "Vasilică 2014". "I-am spus încă de pe acum că eu aşa ceva nu o să mă joc, ştiu că o să treacă şi prin perioada asta, dar eu nu o s-o fac", a explicat el. Boxul, în schimb, e o altă poveste: "I-am spus: Tată, ţine garda sus întodeauna, până să înveţi să faci eschive, mai întâi trebuie să înveţi să mergi! Se uita la mine destul de intrigat iniţial, aşa mi s-a părut mie", a povestit Mircea Badea la Antena 3.

După ce tensiunea și oboseala au fost înlăturate de fericirea celor doi părinți, publicul așteaptă acum o nouă veste. Cum îl va chema, la urma-urmei, pe "Vasilică 2014"? Dacă până acum Carmen și Mircea s-au amuzat pe această temă și au tot amânat acest pas, preferând să aștepte nașterea, acum trebuie să ia o decizie, dacă nu cumva au făcut-o deja. Vrând-nevrând, "Vasilică 2014" trebuie să aibă un nume pentru a pute a fi înregistrat și pentru a părăsi maternitatea. Este foarte posibil ca numele lui să fie eclipsat mult timp de celebra poreclă, dar, în fond, aceasta este riscul unei "socializări" intense cu admiratorii - uneori, o glumă poate deveni mai serioasă decât un subiect serios.
"Eu vreau să îl ţin pe numere roşii cât pot de mult. Apoi, când va trebui să mă duc şi mă va întreba, o să-i zic: Doamnă, nu vreau numere preferenţiale, daţi-mi un nume la rând", a glumit Badea.

Carmen Brumă a spus că nu a ales numele băiețelului, dar a dezvăluit joi cum și când o vor face: "Nici eu nu ştiu încă numele pe care-l va avea... Vom face un consiliu de familie în această seară pentru a lua o decizie. Nu vor să ne dea drumul din spital până nu îi dăm un nume, aşa că suntem forţaţi de împrejurări. N-o să-l cheme Taz. Mircea glumea", a spus ea, la o zi după ce a născut. "Oricum suntem conştienţi că îi va rămâne porecla <<Vasilică 2014>>", a recunoscut prezentatoarea TV.

Zilele trecute, Mircea Badea a spus că lasă această problemă în grija partenerei sale: "Are mama lui nişte idei", spune el. Un indiciu despre identitatea lui "Vasilică 2014" poate fi găsit în interviul din aprilie, difuzat de Kanal D: "Mie, ca nume, mi-ar plăcea Vlad, Tudor şi trebuie să mă decid între Alexandru sau Mihai pentru locul trei", a declarat Carmen Brumă.

Orice nume vor alege, cei doi părinți vor avea de ales și nașii de botez.

Iar aici le va fi foarte greu să facă o selecție din grupul imens de prieteni pe care îl au. Prima ofertă publică a lansat-o foata lor colegă, Adina Halas, care a lucrat cu ei la emisiunea "Noaptea târziu cu Mircea Badea", difuzată în urmă cu mulți ani la Antena 1. "Eu am zis clar că vreau să-l botez pe cel mic. Probabil sunt încă 300.000 de naşi în aşteptare, aşa că le-am propus un deal cinstit, mai ales că suntem toţi prieteni, suntem toţi apropiaţi, cel mai simplu ar fi să ia o cuşmă, să bage în ea bileţele cu numele naşilor şi să extragă de acolo, ca la Bingo. Cred că sunt foarte mulţi care ar vrea să boteze acest copilaş, pentru că au foarte mulţi prieteni şi este normal să fie aşa", a spus Adina Halas pentru ziarulring.ro.

"Eu mă bucur nespus pentru ei. Sunt absolut topită, iar bebeluşul este extraordinar de dulce, de frumos şi de ochios. Abia aştept să ne cunoaştem, nu doar, aşa, să-l văd prin geamul de la maternitate... Ea este bine, am vorbit cu ea. M-a impresionat foarte tare poza pe care a postat-o pe Facebook. E prietena mea de atâţia ani. Eu am un băieţel, ea are un băieţel acum, la o diferenţă de doi ani şi şapte luni de mine. E emoţionant, avem o istorie întreagă împreună şi astăzi când am auzit-o, ştiind că îl are pe cel mic în braţe, iar Serghei (n.r. fiul Adinei) era lângă mine, mi s-a părut emoţionant. Chiar ne-am dorit, când eram noi mai puştoaice, să avem amândouă copii în acelaşi timp", a mai spus ea.

După o lungă și intensă perioadă de frământări, emoții și bucurie, Carmen Brumă și Mircea Badea au intrat, așadar, într-o nouă etapă a vieții lor. Amândoi se vor schimba, chiar și "necruțătorul" Badea, fie că o va recunoaște sau nu. Dar va fi o schimbare pe care, probabil, n-o vom vedea niciodată în emisiunea lui, acolo unde în fiecare noapte, demonii pun stăpânire pe el și se transformă în "fiară". Când va ajunge acasă, va fi însă, un mielușel cuminte. Mereu la dispoziția lui "Vasilică 2014".

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod