Monica Davidescu şi Aurelian Temişan au făcut pace cu banca

După eşecurile în instanţă, cei doi artişti au ajuns la o înţelegere pentru creditul în franci elveţieni. Ei nu vor beneficia de legea dării în plată.

Aurelian Temişan şi Monica Davidescu (ambii în vârstă de 43 de ani) se numără printre cei care au luat credit în franci elveţieni, iar după aprecierea galopantă a acestei monede au avut de plătit rate aproape duble. Cei doi artişti susţin numeroase spectacole şi obţin câştiguri consistente din contracte de imagine, însă mai mult de jumătate din banii pe care îi obţin în fiecare lună se duc la banca la care au credit.

Cu şase ani în urmă, ei au luat un împrumut pe o durată de 37 de ani, în franci elveţieni, pentru a-şi construi o casă.

"Mi-a trebuit creditul ca să-mi fac o casă şi am început-o. Dar cu banii ăia nu am terminat-o, evident. Am pus casa la vânzare şi tot în două camere stau, că bani să o termin nu mai am. Trebuie să-i dau la bancă", mărturisea vedeta, anul trecut, pentru ziarul Click!. "Nici în următorii 200 de ani nu voi plăti această rată. Eu m-am dus să împrumut în lei şi mi s-a spus că francul elveţian e cea mai bună variantă. Mi s-a impus, practic, şi am fost traşi pe sfoară de aceşti bancheri", a mai spus ea.

După ce moneda elveţiană s-a apreciat foarte puternic, cei doi artişti au deschis un proces la adresa băncii.
În ianuarie anul trecut, Judecătoria Sectorului 1 a anulat cererea de chemare în judecată. Monica Davidescu nu s-a dat bătută şi le-a cerut judecătorilor să-i reexamineze cererea depusă în instanţă, însă, şi această solicitare i-a fost respinsă.

Ei au încercat să ajungă la un acord cu banca pentru a găsi o soluţie convenabilă, prin care ei să-şi poată achita datoria, dar, asemenea celor mai mulţi dintre clienţii afectaţi de aceste produse bancare toxice, s-au izbit de refuzul băncii.
Ei au apelat la justiţie, dar încercările lor au eşuat, întrucât instanţele nu le-au dat dreptate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod