Massive Attack, live la Bucuresti


Din cauza acestei schimbari de stil, unul dintre membrii fondatori ai trupei, Vowles, a decis sa paraseasca grupul. El a fost inlocuit de Neil Davidge, care a lucrat alaturi de Del Naja la producerea albumului Mezzanine. Pe langa schimbarea stilului, dar si a componentei, acest album a adus modificari si in ceea ce priveste show-ul prezentat in timpul concertelor. In aceasta perioada, fanii au putut vedea mai multi instrumentisti pe scena alaturi de trupa.

In afara invitatilor speciali alaturi de care Massive Attack a aparut intotdeauna, acum numarul chitaristilor, al basistilor, al celor care se ocupau de efecte speciale, tehnicieni, s-a marit considerabil.  

Piesele de pe acest album au devenit coloana sonora pentru mai multe filme. Un exemplu in acest sens este piesa "Angel", care a putut fi auzita, printre altele, in "Snatch", "Antitrust" sau "Flight of the Phoenix".
Piesa "Dissolved Girl", compusa de Sarah Jay (colaborator al trupei) si Matt Schwartz, a fost coloana sonora in "The Matrix".

Cel de-al patrulea album, "100th Window", a fost lansat la inceputul anului 2003 si a intrat pe locul 1 in Top 10 in Anglia. Trupa care, dupa plecarea lui Grant Marshall, era compusa din Del Naja, Davidge si Alex Swift, a realizat o coloana sonora instrumentala pentru filmul "Danny the Dog", produs de Luc Besson. Titlul peliculei a fost schimbat in "Unleashed", atunci cand a fost lansat in America, in ciuda faptului ca albumul a fost scos pe piata cu numele initial, cateva luni mai devreme.

In 2005, au realizat o alta coloana sonora pentru filmul "Bullet Boy". In 2006, trupa a scos un album greatest hits, intitulat "Collected".
Acesta contine bucati din melodiile de studio, cateva piese cantate foarte rar, si doua piese noi, "Live With Me" si "False Flags".

In acelasi timp, Massive Attack a intrat in studio pentru a inregistra un nou album, cu titlul provizoriu "Weather Underground". Pentru acest nou material discografic, al cincilea, s-au reunit doi dintre membrii fondatori ai trupei, Del Naja si Marshall. Insa trebuie mentionat faptul ca ei nu s-au intalnit niciodata cu aceasta ocazie, Del Naja a lucrat in propriul studio cu producatorul Neil Davidge, iar Marshall in al sau, in partea cealalta a orasului Bristol. Din punct de vedere vocal, pentru acest album au colaborat Dot Allison, Horace Andy, Mike Patton si Mod Def.

Massive Attack a inceput un turneu, in 2006, in America de Nord si Europa, cantand in inchiderea unei serii de festivaluri organizate in timpul verii.
Epoca "Mezzanine" alaturi de Elizabeth Fraser era din nou in prim-plan, de multe ori fara Marshall, insa. Acesta a preferat sa nu apara in toate show-urile, deoarece ii nascuse sotia; aceastea au fost declaratiile lui Del Naja.

Pe 29 iulie 2006, membrii trupei au inregistrat, in studiourile Abbey Road Studios, o editie a emisiuni "Live from Abbey Road".

Prestatia lor a fost transmisa pe Sundance Channel, in America, si pe Channel 4, in Anglia. In acelasi an, bucati din melodia "Teardrop", interpretata de Massive Attack, au fost folosite in serialul "House". Un an mai tarziu, aceeasi melodie a fost folosita in scop promotional pentru a promova jocul pe calculator "Assassin Creed".

In timpul unui interviu pe care Del Naja l-a acordat celor de la BBC Radio 1, artistul a spus ca albumul pe care il pregatesc inca din 2006 va iesi pe piata, candva, in 2007, iar titlul provizoriu "Weather Underground" va fi schimbat, cel mai sigur.
Insa lucrurile au luat o alta intorsatura, iar acest album este asteptat pe piata la inceputul anului 2009.

In tot acest timp, membrii trupei s-au implicat in tot soiul de evenimente caritabile, si-au arata ingrijorarea pentru conflictele iscate in toata lumea si militeaza pentru rezolvarea lor de fiecare data cand au ocazia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod