Maia Morgenstern, o mama fericita

Actrita Maia Morgenstern este o femeie complexa, cu multa energie,sensibilitate si multa putere de munca. Are intotdeauna foarte multeproiecte, joaca mai multe roluri intr-o stagiune, dar cei mai importantiin viata sa sunt copiii ei.

Locul stabilit pentru interviu l-a ales, asa cum se cuvine, Maia,si eu m-am conformat dorintelor ei. Ne-am intalnit intr-una din zilelecalduroase ale aceastei primaveri in fata Muzeului Antipa. Desi interviulera programat pentru o anumita ora, am ajuns ceva mai devreme si am avutplacuta surpriza sa constat ca si Maia venise. Statea pe bancuta si isirimela genele, in asteptarea mea si a fotoreporterului, si se conversacu doua doamne in varsta aflate si ele langa ea, pe bancuta.
Parcanu-mi venea sa cred ca stau de vorba cu ea, ca este atat de naturala sidegajata. Mi-a intins mana cu simplitate si m-a invitat sa iau un loclanga ea. Mi-a explicat ca este cu fetita, care a dorit sa vada incao data Muzeul Antipa, si a lasat-o sa-l viziteze alaturi de Cristina,baby-sitter-ul familiei.

Un lucru mai putin stiut despre Maia (pentru a preferat sa fie discretareferitor la viata sa sentimentala) este faptul ca este casatorita,actualul sot nefiind tatal niciunuia din cei doi copii ai sai. Acestlucru nu pare sa o deranjeze, si nici pe copiii ei. "Nu le-am impuscopiilor tatal, nu as fi indraznit acest lucru. Pentru ca se inteleg sise iubesc foarte mult, am decis ca pot face acest pas".
Eva Leea Cabiria,de 3 ani, si Tudor Aaron Istodor, de 18 ani, sunt cele mai mari realizariale Maiei si cei mai buni prieteni.

In ultima saptamana a lunii martie Maia va pleca pentru trei luni dezile intr-un turneu in Grecia, unde va juca rolul Electrei, in cadrulOlimpiadelor Culturale care au loc la teatrul Irodium. "De obicei nu plecnicaieri fara copii, desi ii las intotdeauna pe maini bune: sotul si unbaby-sitter. Iar in vacanta vor veni oricum sa ma viziteze. Trebuie sa-iaud macar la telefon, sa stiu ca sunt bine, ca totul este in regula". Estedeja stiut faptul ca Maia o lua pe Cabiria la teatru in perioada cataceasta era foarte mica si avea nevoie sa fie alaptata.

Maiei ii place sa faca totul temeinic si chiar daca are ajutoare ingospodarie nici ea nu ocoleste treburile casnice.
De altfel, interviulnostru a fost scurtat de un telefon, prin care Tudor isi anunta mamaca ii este foame. Maia s-a conformat linistita si i s-a parut normal samearga acasa sa-si hraneasca copilul.

In privinta educatiei copiilor, Maia nu intentioneaza sa intervina invreun fel, ci doar sa-si spuna pararea, de care se va tine cont saunu. "Doresc ca ei sa-si urmeze calea, sa fie multumiti cu sine. Dacan-ai nimic la care sa tii cu adevarat totul pare o corvoada imposibila",mai spune actrita. Tudor face sport, dar nu de performanta, invata limbistraine si chitara. In privinta Cabiriei, Maia se va gandi spre ce sa oindrume, daca aceasta va accepta.
Deocamdata fetita merge constiincioasala gradinita si viziteaza cu placere muzeele.

Maia Morgenstern poate fi vazuta in piesa "Parcheaza-ti masina laHarward", de la Teatrul Evreiesc de Stat, "Ingerul Albastru", la TeatrulOdeon, "Turandot", la Teatrul Bulandra, "Omul din La Mancha" si "Damacu Camelii" la Teatrul National I.L. Caragiale.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tulbure carla pe 26 Feb 2011, 13:01
    UN MARE FAN

    Adevarul este ca eu o admir chiar foarte mult pe MAIA MORGENSTERN este o actita foarte buna si talentata,sa nu mai spunem ca este si foarte dragutza la aspect,desi,majoritatea coligilor si prietenilor mei ma contrazic si spun ca este foarte urata.De fiecaredata cand eu aud aceste vorbe venind din gura lor ma enervez foarte tare deoarece,cum am mentionat mai sus este foarte dragutza.As dori foarte mult sa o intalnes pentru ca este o femeie deosebita in toate punctele de vedere.Sunt din Salonta si si sa stiti ca o admir foarte mult........................Va pup pe toti cei ce o admirati pe MAIA MORGENSTERN

    1
    0

  • EMILIA pe 21 Mai 2010, 16:17
    Dumnezeu sa binecuvanteze famiia Morgenstern!

    PENTRU DOAMNA MAIA MORGENSTERN, PENTRU COPILASII SAI SI PENTRU FIINTELE DRAGI DIN VIATA DUMNEAEI, GANDURILE MELE DE BINE, DE IUBIRE SI DE RESPCT! MULTA SANATATE, PUTERE DE MUNCA, IUBIRE, RESPECT, IMPLINIRI, REALIZARI, TOT CE ISI PROPUN SA OBTINA, UNITATE SI PROSPERITATE! LA BINE SI LA GREU, SA VA GANDITI MEREU CA NOI, PUBLICUL SI OAMENI SIMPLI, VA APRECIEM, VA IUBIM SI VA VOM IUBI MEREU, ATAT CA OM CAT SI CA ARTIST! VA MULTUMESC FRUMOS! SUNTETI MEGASTARUL ROMANIEI, GENIU DESAVARSIT, ARTISTA EMERITA! CU DRAGOSTE SI REPECT, EMILIA. (CRISTINA-EMILA PERETEANU)

    1
    0

  • Cristina pe 21 Mai 2010, 15:46
    Din toata inima pentru MAIA MORGESTERN, artista emerita!

    Doresc doar sa o felicit pe dna MAIA, pentru tot realizeaza profesinal si personal! O iubesc,o stimez si o admir! Ca OM, este un mare OM, ca femie, este O ADEVARATA DOAMNA, (UNA DONNA DA VERA), ca mama este o MAMA desavarsita, ca sotie este o SOTIE minunata, ca artista este o ARISTA EXCEPTIONALA SI UN GENIU, O RARIATATE, DAR MAI ALES CA FIINTA UMANA ESTE IMPLINITA, CREDINCIOASA, SENSIBILA SI CEL MAI IMPORTANT, ESTE UMANA!!! DUMNEZEU SA VA PROTEJEZE,SA VA AJUTE SI SA VA BINECUVANTEZE PE DVS. DNA. MAIA SI PE CI PE CARE II IUBITI! SA FITI IUBITA FRUMOS, SA VA FIE VIATA FRUMOASA CA SUFLETUL COPILASLOR DUMNEVOASTRA! VA MULTUMESC FRUMOS!

    0
    1

  • ADINA pe 25 Nov 2008, 14:12
    admiratie!

    O admir mult, cred ca e un om complet, implinit.

    0
    1

  • Camelia Draghici pe 8 Apr 2008, 09:29
    bucuria de o cunoaste pe ac d-na minunata

    Am fost f emotionata cand am cunoscut-o pe d-na MAIA. O APRECIEZ FOARTE TARE PTR TOATA EXPANSIUNEA SI PUTEREA DE A MERGE MAI DEPARTE,MAI ALES CAND AI TREI COPII SI O ASTFEL DE CARIERA. Mi-a facut o deosebita placere sa colaboram intr-un spectacol de caritate pe care l-am organizat la Pitest.Totodata si fiul d-nei MAIA a fost prezent,impreuna au jucat o piesa nemaipomenita RUBAIATELE .Chiar daca a trecut aproape un an ,continui in sufletul meu sa-i multumesc. MA VOI RUGA PT D-VOASTRA. Cu stima, Camelia Draghici

    1
    0

  • Ioana petrache pe 11 Mar 2008, 13:47
    aprecieri

    Buna ziua, Aseara (10 martie)la Mioveni Arges in Casa de Cultura a fost un spectacol de teatru cu piesa "Mic si-al dracu' " cu Maia Morgenstern si Valentin Rosca. A fost extraordinar,eu o apreciez foarte,foarte mult(m-am dus dupa o operatie de tumoare cerebrala acum trei luni si o radiochirurgie acum trei saptamani,dar n-am ezitat sa ma duc). O felicit inca o data ,ii urez tot binele din lume si ii apreciez partenerul. Multumesc.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod